NOVEMBER 2014

 

Blerick komt in Weert niet verder dan een gelijkspel
zondag 30 november 2014
Blerick heeft in Weert onnodig punten laten liggen tegen FC Oda. Na een 1-1 ruststand eindigde de partij in een 2-2 gelijkspel. Zeker in de eerste helft had Blerick het betere van het spel. Het was Paul van Liempd die zijn ploeg in de negende minuut naar een 0-1 voorsprong kopte. Uit een corner wist FC Oda na een half uur echter plotseling de niet verdiende gelijkmaker tegen de touwen te werken. Blerick zette vervolgens meer druk, raakte twee maal het houtwerk en een van de Weertse verdedigers haalde de bal van de doellijn waardoor beide partijen de kleedkamers opzochten bij een 1-1 gelijke stand. Na de hervatting, Paul van Liempd bleef met een blessure in de kleedkamer achter, was er een gelijkopgaande strijd te zien met over en weer kansen. Na een kwartier bracht Bryan Janga zijn team met een fraaie treffer op een 2-1 voorsprong waarna de ploeg van John Taihuttu alle registers opentrok om de gelijkmaker te forceren. Na een wegens vermeend buitenspel afgekeurd doelpunt bracht Tayo Janssen de ploegen vijf minuten voor tijd weer in evenwicht: 2-2. Een slotoffensief leek vlak voor tijd te resulteren in een Blerickse overwinning maar een treffer van opnieuw Tayo Janssen werd wederom wegens buitenspel afgekeurd. Dit keer was de beslissing van de scheidsrechter, die zich door de clubgrensrechter liet leiden, erg dubieus. Blerick blijft in de derde klasse C op een tweede plek staan met achttien punten uit elf duels. Klik hier voor videobeelden van de wedstrijd FC Oda – Blerick.

Nuttige en ruime overwinning voor Venlosche Boys
zondag 30 november 2014
Venlosche Boys heeft op de eigen Alde Wielerbaan een ruime zege geboekt op Rood Wit’62. Een 1-0 voorsprong bij rust bouwde de ploeg van Roel Sloesen in de tweede helft uit naar een 5-0 eindstand. In de eerste helft konden de Helmondenaren de Boys nog redelijk bijbenen. Na ruim twintig minuten scoorde Fouad Boulayoune de 1-0 en toen Jordy Vallen vlak na rust de 2-0 aantekende was het Helmondse verzet gebroken en kon Venlosche Boys via Youri Sprengers en Jordi Vallen (2x) vlotjes naar een 5-0 overwinning uitlopen. Het was een meer dan nuttige winst want de ploeg distantieert zich wat van de degradatiezone. Met twaalf punten uit tien duels bezet Venlosche Boys nu de tiende plaats in de tweede klasse H. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Rood Wit’61.

VVV’03 blijft in het spoor van koploper Montagnards
zondag 30 november 2014
VVV’03 heeft in het thuisduel tegen SVOC’01 een ruime 4-0 zege geboekt. Daar zag het de eerste helft niet naar uit want de ploeg uit Oirlo/Castenray kwam zeker in de eerste helft uitstekend mee. De gasten misten twee grote kansen op een voorsprong. Het was echter 03 dat net voor rust de leiding nam. Een van richting veranderd schot van Rik Bottenberg belandde achter de doelman van SVOC’01: 1-0. Dat was tevens de ruststand. Na de pauze veranderde het spelbeeld, mede door twee snelle doelpunten van de Venlonaren. Eerst werkte Onur Polat in de vijftigste minuut de bal uit een corner tegen het net en vijf minuten later was het Dimitris Touratzidis die de 3-0 op het scorebord zette en daarmee het duel besliste. Enkele minuten voor tijd was het opnieuw Dimitris Touratzidis die scoorde. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Omdat Montagnards met 1-5 bij VCH won, blijft 03 op een tweede plek staan met drie punten achterstand op de ploeg uit Bergen. Zondag werkt de formatie van John Buksak en Harold Derix (foto onder) de laatste wedstrijd voor de winterstop af en gaat het op bezoek bij SV United. Montagnards speelt een uitwedstrijd tegen nummer vier SV Lottum.

Nipte maar belangrijke zege heren HandbaL Venlo
zondag 30 november 2014
HandbaL Venlo heeft in Den Hoorn in de Ballonhal een belangrijke 14-15 zege geboekt op concurrent DIOS. Het was een spannende wedstrijd waarin de Venlose ploeg behoudens het eerste kwartier steeds voor stond. Aanvankelijk kwam Venlo op een 4-3 achterstand maar wist die om te buigen tot een 5-8 voorsprong. Bij rust stond het 7-9 voor de formatie van Richard Curfs. Na rust bleef Venlo steeds een voorsprong houden en liep zelfs uit naar 12-15. DIOS kwam met nog anderhalve minuut te spelen nog terug tot 14-15 maar wist daarna niet meer tot scoren te komen waardoor de blauwwitten de volle buit mee naar Venlo namen. HandbaL Venlo gaat door de overwinning aan kop in de eerste divisie met 22 punten uit 13 wedstrijden. WHC volgt op drie punten en HARO Rotterdam, DIOS en MHV’81 kijken al tegen een achterstand van vijf punten aan. HandbaL Venlo vervolgt het volgend weekend de competitie met een uitbeurt in Rotterdam tegen hekkensluiter Atomium’61.

Hockeydames Venlo verliezen topper in Breda
zondag 30 november 2014
In Breda hebben de dames van Venlo de topper in de eerste klasse C met 2-1 verloren van Zwart-Wit. Lang leek het er op dat de ploeg van Ralf Thijssen tegen de koploper een gelijkspel uit het vuur zou kunnen slepen maar daar stak Noralie Weusthuis in de slotminuut een stokje voor. Zij bepaalde de eindstand op 2-1. Venlo begon voortvarend aan het duel. Al na zes minuten zorgde Nicky Deinum voor de 0-1. Lang konden de Venlose dames niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer scoorde Elleke Spek de Bredase gelijkmaker. Door de nederlaag heeft Venlo nu een achterstand van vijf punten op Zwart-Wit maar staat nog wel tweede. Ook de heren verloren. In Vught bleek de ploeg van Peter Kloimstein niet opgewassen tegen MOP: 3-0.

HandbaL Venlo capituleert laat
zondag 30 november 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben gisteravond aan de uitbeurt tegen subtopper DOS geen punten overgehouden. Na een 14-13 achterstand bij rust verloor de ploeg van Sander Barents uiteindelijk met 33-27. Heel lang wisten de Venlosen gelijke tred met de opponent te houden. De ploeg opende sterk en nam een 0-2 voorsprong. Even zag het ernaar uit dat Venlo met een voorsprong zou gaan rusten. Net voor de pauze nam Venlo een 10-12 voorsprong en miste daarna nog enkele opgelegde kansen. DOS bleek in die fase net iets slagvaardiger en nam een 14-13 voorsprong bij rust. Na veertien minuten in de tweede helft keek Venlo tegen een 22-21 achterstand aan. Daarna maakte de formatie uit Emmer Compascuum het verschil en liep uit naar 27-22 om die voorsprong niet meer uit handen te geven. Door het verlies bezet HandbaL Venlo nu de zesde plek in de eredivisie met acht punten uit tien duels. 27 december staat de volgende wedstrijd op het programma. Nummer voorlaatst E&O uit Emmen is dan te gast in sporthal Craneveld.

1 januari ook nieuwjaarsduik in Venlo
donderdag 27 november 2014
In navolging van vele andere dorpen en steden in ons land zal er op nieuwjaarsdag ook in Venlo een nieuwjaarsduik worden gehouden. De organisatie van ‘NieuwjaarsStorm’ is in handen van VenloStormt. De deelnemers plonzen donderdag 1 januari om 12.00 uur aan de Maasboulevard de Maas in. De lefgozers bestormen eerst enkele kleine hindernissen om vervolgens kennis te maken met de hoogte van de temperatuur van het Maaswater. Of beter gezegd: de laagte ervan. Deelnemen is gratis maar wel eerst even hier aanmelden.

Opnieuw knappe overwinning voor Veldense korfbaldames
zondag 23 november 2014
In een gelijkopgaande wedstrijd heeft Swift Velden vandaag in sporthal Heuvelland in Groesbeek een 12-14 overwinning behaald op regerend landskampioen Spes. In de eerste helft speelden beide ploegen voorzichtig en er werd weinig gescoord waardoor de ruststand 4-5 in het voordeel van de ploeg van Jan Kooiman was. Na de thee werd het duel aantrekkelijker en werd er ook meer gescoord. Uiteindelijk trokken de Veldense dames met 12-14 aan het langste eind. Swift heeft tot dusver drie duels gespeeld en er werd gewonnen van louter concurrenten. De Korfrakkers, Rosolo en vandaag dus Spes werden aan de zegekar gebonden. Door de zege deelt Swift nu de koppositie in de topklasse met Be Quick dat in Erp met 9-11 van De Korfrakkers won. Zondag ontvangt de ploeg het nog puntloze VVO.

Ruime zege HBSV op Belfeldia
zondag 23 november 2014
Tim Nabben zal weinig plezier hebben beleefd aan het bezoekje dat hij vanmiddag bracht aan zijn toekomstige werkgever HBSV. De coach van Belfeldia verloor met zijn ploeg met maar liefst 5-0 van de Hout-Blerickse opponent (foto boven). Al na drie minuten keek Belfeldia tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van goaltjesdief Moreno Walda. Voor rust scoorden Daan Nienhuijs en nogmaals Moreno Walda zodat beide ploegen met een 3-0 stand de kleedkamers opzochten. Na de thee maakten Nienhuijs met zijn tweede treffer van de wedstrijd en Stan Canjels het karwei vakkundig af. Het is inmiddels de vierde zege op rij voor HBSV. De ploeg van scheidend trainer Rob Jacobs heeft zich daarmee naar de middenmoot opgewerkt en staat met vijftien punten uit tien duels nu een punt achter Belfeldia op de vijfde plaats. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Belfeldia.

Blerick rukt op, Irene en Kwiek in evenwicht
zondag 23 november 2014
Blerick heeft het thuisduel tegen Helden eenvoudig weten te winnen (foto boven). In een amusant duel werd het na een 4-1 ruststand uiteindelijk 7-3 voor de ploeg van John Taihuttu. Na twintig minuten bracht Stevie Sanders de Blerickenaren aan de leiding. Voor rust wisten ook Paul van Liempd (2x) en Youssef Bari het Heldense net nog te vinden. Na de pauze liep Blerick door scores van wederom Paul van Liempd (2x) en een Heldens eigen doelpunt uit naar een verdiende 7-3 zege. De Heldense doelpunten werden gescoord door Koen Maassen (2x) en Jeroen Thijssen. In dezelfde klasse speelden Spcl. Irene en Kwiek Venlo op sportpark Bakenbos met 1-1 gelijk (foto onder). Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd bracht Remco Gielen de Tegelenaren aan de leiding. In de laatste minuut trok Frits Kuiperij de stand weer gelijk. VOS en Baarlo kwamen op de berg niet tot scoren en IVO verloor met 4-1 bij koploper Mierlo Hout. De Veldense eer werd twee minuten voor tijd gered door Sjuul Heijligers. Overigens werd Siebe Munten van IVO al na vijf minuten per ambulance met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek het om een hartritmestoornis te gaan. De speler maakt het goed. Mierlo Hout blijft de ongenaakbare koploper met 28 punten uit tien duels. Door de zege op Helden is Blerick nu opgeklommen naar de tweede plek met zeventien punten. VOS en Spcl. Irene delen de vierde plaats. Beide ploegen hebben zestien punten. Kwiek is negende met elf punten en IVO is rode lantaarndrager met zes uit tien. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Helden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Spcl. Irene – Kwiek Venlo.

Dubbel verlies voor hockeyers Blerick
zondag 23 november 2014
Zowel de dames als de heren van Blerick namen het vandaag in eigen huis op tegen Uden en het werd bepaald geen succes. De dames van coach Mart Peeters verloren met 1-3 en ook de discipelen van Ruud Kleuskens waren niet opgewassen tegen de Brabantse opponent (foto onder): 0-2. Die stand stond bij rust al op het scorebord. De dames kwamen na een minuut of twee nog wel op voorsprong maar nog voor rust stelde Uden orde op zaken en keken de Blerickse dames tegen een 1-2 achterstand aan. Na tien minuten in de tweede helft besliste Uden de wedstrijd door via een strafcorner de 1-3 binnen te slaan. De dames en heren van Venlo wonnen wel. In Veldhoven was de ploeg van Ralf Thijssen veel te sterk voor Basko: 0-6. Nieke Laumans, Britt Derks (2x), Nicky Deinum (2x) en Dieuwke Baeten scoorden voor de Venlose ploeg. Koploper Zwart-Wit won thuis nipt met 3-2 van Helmond waardoor Venlo op twee punten van de Bredase ploeg op de tweede plaats blijft staan. Door doelpunten van Job Baeten en Tim Schäfer wonnen de heren op het eigen sportpark Herungerberg met 2-0 van Geel-Zwart waardoor de ploeg zich in de middenmoot handhaaft. De dames van Tegelen verloren in Kaatsheuvel kansloos met 5-0 van DES. Met negen punten uit negen duels staat Tegelen nu voorlaatste in de tweede klasse C, voor Blerick dat laatste is met vijf punten. waardoor de ploeg op de voorlaatste plek van de tweede klasse C blijft staan. De Tegelse heren verrichtten in de vierde klasse B knap werk. De ploeg behaalde in en tegen Deurne een knap gelijkspel tegen de koploper. Het werd 1-1. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Uden (heren).

Swift Velden op bezoek bij landskampioen Spes
zaterdag 22 november 2014
Da’s ook lekker. Spreek je de intentie uit om voluit te gaan voor het Nederlands kampioenschap, word je gelijk voor de leeuwen geworpen. Coach Jan Kooiman en aanvoerster Marijn Geurts van Swift Velden hadden voor het begin van de zaalcompetitie bij sportinvenlo.nl al aangegeven dat ze na de verloren finale tegen Spes in maart revanche wilden. En dan mag je gelijk de eerste drie wedstrijden tegen topfavorieten. Eerst wachtte het uitduel tegen eeuwige concurrent De Korfrakkers en vervolgens moesten de dames het in eigen zien te rooien tegen Rosolo. Maar dat werd wel een succes. In Erp werd De Korfrakkers met 13-14 verslagen en afgelopen zondag zegevierde de ploeg thuis met 19-13 over Rosolo. Zondag staat het duel op het programma dat veel dames enorm zal motiveren: landskampioen Spes is in Groesbeek de tegenstander. De ultieme kans om de opponent te laten zien wie de baas is. Wanneer de formatie van Kooiman weet te winnen, maakt het een enorme stap richting kruisfinales, sterker nog, het kan dan bijna niet meer mis gaan. Het duel in Groesbeek begint om 15.15 uur.

Tim Nabben van Belfeldia naar HBSV, Bas Hoppenbrouwers verlaat DEV
woensdag 19 november 2012
Tim Nabben (foto) en Bas Hoppenborouwers stoppen na afloop van dit seizoen bij respectievelijk Belfeldia en DEV-Arcen. Nabben is dan drie jaar als hoofdcoach werkzaam geweest voor de club uit Belfeld. Hij zal zijn loopbaan voortzetten bij het Hout-Blerickse HBSV waar hij de vervanger wordt van de vertrekkende Rob Jacobs. Belfeldia zal op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat geldt ook voor DEV-Arcen want Bas Hoppenbrouwers stopt na dit seizoen als trainer, dit meldt het bestuur van de Arcense voetbalvereniging deze week op haar website. Hoppenbrouwers is dan twee seizoenen hoofdtrainer geweest in Arcen. Het besluit van Hoppenbrouwers om te stoppen is ingegeven door een verschil in motivatie en beleving. Hij is een ambitieuze trainer die het maximale uit de groep en zichzelf wil halen. Hij mist dit bij een deel van de vereniging. DEV bezet op dit moment de voorlaatste positie in de vierde klasse G.

Foto: Jeu Lücker

Stephan Satijn lost startschot voor zevende editie Contour Run op Velden
woensdag 19 november 2014
De Kwaakerrun, Oce-loop en de Bridge to Bridge Run zijn inmiddels achter de rug. Dit keer is het de beurt aan de Contour Run op Velden, een loop die ook wordt gezien als voorbereidingswedstrijd op de Venloop van 22 maart volgend jaar. De organisatie is zoals altijd in handen van Lopersgroep ALV, een atletiekvereniging die onlangs het 150ste lid mocht begroeten. Lees hier verder.

Poule-indeling zaalhockeyers Venlo bekend
donderdag 13 november 2014
Het programma en de poule-indeling van de hoofdklasse indoor voor het seizoen 2014-2015 is bekendgemaakt door de competitieleiding van de KNHB. Het zaalhockeyteam van Venlo dat het afgelopen seizoen naar de hoofdklasse promoveerde, is in poule A ingedeeld en krijgt te maken met Den Bosch, Rotterdam, HDM, Oranje Zwart en Groningen. Poule B bestaat uit Kampong, Schaerwijde, Amsterdam, Almere, Voordaan en Pinoké. De eerste speelronde vindt plaats op zaterdag 13 december 2014 in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Overigens is ook bekendgemaakt dat keeper Peter Baars van Venlo is opgenomen in de voorselectie van het nationale zaalhockeyteam dat zich heeft geplaatst voor het WK zaalhockey dat van 2 tot 8 februari in het Duitse Leipzig wordt gehouden. Nederland is ingedeeld in poule B en zal tegen Polen, Rusland, Canada, Zwitserland en Zuid-Afrika spelen.

Eclatante zege van VOS op Spcl. Irene
zondag 9 november 2014
VOS heeft de thuiswedstrijd tegen Spcl. Irene op overtuigende wijze gewonnen. Na een 3-0 ruststand won de formatie van Jimmy Smits met maar liefst 6-1 van Spcl. Irene dat voor het duel nog drie punten voorsprong op de zwartwitten had. Na vandaag delen beide ploegen samen met Laar de tweede plek in de derde klasse C. Smits was verrast over de eenvoud waarmee zijn ploeg over Irene heen walste. “Zeker nadat Irene de vorige week met 4-1 van Blerick had verloren”, vertelt Smits. “We hadden verwacht dat Irene vol gas zou geven, maar dat bleef achterwege. Het is een ploeg die graag wil voetballen en die fysiek, net als wij, niet al te sterk is en dat ligt ons wel. We scoorden in de eerste helft drie keer en we gaven niet veel weg. In de tweede helft scoorden we weer drie keer en gaven helemaal niets weg. Kijk, dan ben ik een tevreden man.” VOS verloor de vorige week thuis met 0-2 van Laar, de week ervoor was SJVV met 4-1 te sterk. Daarvoor won VOS weer met 0-5 bij FC Oda en was het thuis met 4-1 te sterk voor Helden. Wisselvalligheid? “Nee hoor”, stelt Smits. “Tegen Laar verloren we in de laatste vijf minuten, dat kan gebeuren. En SJVV ligt ons niet. Ze zijn fysiek zeer sterk, ze hebben een bijzonder stroef veld en dat is lastig voetballen voor een ploeg die het van techniek moet hebben. Ik zie nog steeds een stijgende lijn. We spelen tactisch steeds beter en geven minder ruimtes weg. Daar wordt ook op getraind.” Intussen is VOS naar de tweede plek opgeklommen maar Mierlo Hout lijkt met tien punten voorsprong op de concurrentie uit het zicht verdwenen. Maar daar zit de Venlose coach niet mee. “Ik heb steeds gezegd dat ik niet, net als vorig seizoen, tegen degradatie wil voetballen. We zijn goed op weg maar we moeten voor elk puntje blijven werken.” Voor VOS scoorden Mike Steegh, Omar Oukassi (4x) en Danny Kraus. Imo Seelen redde de Tegelse eer. In dezelfde klasse kwamen IVO en Blerick in Velden remise overeen. Na zeven minuten scoorde Dennis Theelen voor de Veldenaren maar nog voor rust kwam Blerick via Paul van Liempd op gelijke hoogte. Kwiek Venlo hield in eigen huis knap koploper Mierlo Hout in bedwang: 0-0. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – Spcl. Irene.

Venlosche Boys schiet niet veel op met gelijkspel
zondag 9 november 2014
Venlosche Boys en het Eindhovens RPC hebben elkaar vandaag op sportpark de Alde Wielerbaan in evenwicht gehouden: 1-1. Die score stond al na een minuut of tien op het scorebord. Emiel van der Steen bracht de gasten na zeven minuten op voorsprong. Nog geen vier minuten later stonden beide partijen weer op gelijke hoogte door een treffer van Sjors Boots. De ploeg van Roel Sloesen schoot niet veel op met de puntendeling en blijft in de gevarenzone. Met negen punten uit acht wedstrijden staat Venlosche Boys op een tiende plek in de tweede klasse H. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – RPC.

VVV’03 tracteert koploper Montagnards op eerste nederlaag
zondag 9 november 2014
VVV’03 heeft op het eigen sportpark Herungerberg koploper en kampioen van de eerste periode Montagnards de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Daar zag het na 45 minuten echter allerminst naar uit. Op slag van rust kreeg de ploeg van John Buksak een penalty tegen na een vermeende overtreding van aanvoerder Boy Derks die daarvoor rood kreeg waardoor 03 met tien man verder moest. Jens Jennissen benutte het presentje en bracht zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong. Onterecht want de Venlonaren hadden in het eerste part het beste van het spel zonder overigens grote scoringskansen te creëren. “Ik vond de rode kaart wel heel hard gestraft”, vertelt VVV-coach John Buksak. “Je kon zien dat Boy de bal raakte omdat de bal van richting veranderde. De scheids interpreteerde de overtreding als een doorgebroken speler neerhalen, vandaar de rode kaart.” Na de hervatting een heel ander beeld. Tot ieders verrassing domineerden de tien overgebleven mannen van Buksak de wedstrijd. “Montagnards maakte de fout in de eigen opstelling te blijven staan”, vertelt Buksak. “Ze profiteerden niet van de man meer situatie door iemand door te schuiven. Daar hebben we goed van geprofiteerd. We zijn achterin een op een gaan spelen en hadden het beste van het spel. Montagnards is niet meer voor onze goal geweest.” Een kwartier voor tijd tekende Dimitris Touratzidis voor de gelijkmaker waarna 03 ook nog eens een strafschop miste. In blessuretijd was het Goran Stojiljkovic die het duel in Venloos voordeel besliste. VVV’03 nadert Montagnards tot op drie punten en staat derde. Wanneer de ploeg de vorige wedstrijd tegen laagvlieger Sporting ST had gewonnen, zou ze nu koploper zijn. Buksak: “Daar kun je eindeloos over discussiëren maar die wedstrijd is klaar. Ik ben tevreden. We hebben vandaag goed en fanatiek gespeeld en laten we wel wezen, de eerste drie ploegen promoveren naar de vierde klasse.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Montagnards

Venlose hockeyheren lijden nederlaag, gelijkspel voor dames
zondag 9 november 2014
De dames van VHC Venlo zijn hun koppositie defintief kwijtgeraakt aan Zwart-Wit uit Breda. De ploeg van Ralf Thijssen kwam in Boxtel tegen MEP niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het enige Venlose doelpunt werd gescoord door Dieuwke Baeten. Omdat Zwart-Wit met 3-2 van Oedenrode won, staat Venlo nu twee punten achter op de formatie uit Breda. Ook de heren kwamen niet tot winst. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van het Eindhovense EMHC. Tiago de Sousa opende de score voor de Venlonaren maar nog voor rust kwam EMHC langszij. Na rust kwamen de Brabanders op een 1-2 voorsprong en miste VHC een strafbal waardoor de nederlaag een feit was. Klik hier voor enkele foto’s van VHC – EMHC.

Prettig weekend voor dames en heren van HandbaL Venlo
zaterdag 8 november 2014
De dames van HanbaL Venlo hebben vanavond in de eigen sporthal Craneveld een bijzonder nuttige zege geboekt. De provinciale derby tegen Vlug & Lenig uit Geleen werd met 24-18 gewonnen. Dat had de ploeg van Sander Barents voornamelijk te danken aan een sterk optreden in de tweede helft want bij rust keek Venlo nog tegen een 9-11 achterstand aan. Door de overwinning komt HandbaL Venlo op gelijke hoogte met Vlug & Lenig. Met zes punten uit acht duels, deelt Venlo nu de zesde plek in de eredivisie met de Geleense ploeg en SEW. Ook de heren deden het goed. In Rotterdam werd concurrent HARO met 22-24 verslagen. Alleen in de beginfase keek de formatie van Richard Curfs even tegen een achterstand aan (5-2). Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Maar via 7-7 en 9-9 konden de Venlonaren toch gaan rusten met een 9-11 voorsprong. Na rust wist HARO tot 12-12 gelijke tred te houden maar daarna liep de Venlose ploeg via 12-15 en 15-19 uit naar een 22-24 overwinning. Door de zege nestelt HandbaL Venlo zich aan kop van de eerste divisie. Of dat morgen nog het geval zal zijn, is maar de vraag want dan speelt DIOS tegen het reserveteam van Aalsmeer. Bij winst neemt DIOS de koppositie weer over van de Venlonaren.

DEV-Arcen nog niet helemaal op stoom maar daar kunnen ze in Arcen mee leven
maandag 3 november 2014
Niet dat het lek boven water was, maar ze zullen in Arcen ongetwijfeld opgelucht adem hebben gehaald na de enigszins gelukkige 2-3 zege van DEV-Arcen de vorige week zondag in de derby tegen buurman SVEB in Broekhuizenvorst. Punten in de knip en wegwezen. Gisteren ging het maar net mis. Wanneer Dieuwe Geurts de penalty in de slotminuten had benut, had DEV-Arcen weer een puntje aan het eigen conto toe mogen voegen. Hij miste echter jammerlijk en zo bleef het 2-3 voor het Boxmeerse Olympia’18.

Wie gedacht had dat het kommer en kwel was nadat bekend werd dat DEV-Arcen in de vierde klasse G was ingedeeld en niet in de ‘Venlose’ vierde klasse E, heeft het mis. Geen potjes meer tegen TSC’04, HBSV of FCV-Venlo, maar daar zit de club niet mee. “Bij ons in Arcen, met alle respect hoor, leeft dat soort wedstrijden niet zo”, zegt voorzitter Herman Valckx. “Duels tegen IVO, RKDSO of SVEB spreken veel meer tot de verbeelding omdat het wedstrijden tegen tegenstanders uit naburige dorpen zijn. We maakten ons meer zorgen over de kracht van de niet-Limburgse ploegen in onze klasse.” En dat bleek uit te komen. Wist DEV zich het vorig seizoen nog moeiteloos in de Limburgse vierde klasse te handhaven, dit seizoen verloopt het een stuk stroever. Tot de ontmoeting met SVEB hadden de Arcenaren nog geen wedstrijd gewonnen en stond er slechts een puntje op het conto. Het is echter niet alleen de kracht van de tegenstander die de ploeg parten speelt, ook kreeg coach Bas Hoppenbrouwers (foto boven) te maken met langdurig geblesseerde routiniers waardoor de trainer terug moest grijpen op jeugdspelers en spelers uit lagere elftallen. Lees hier verder.

Eenvoudige zege van Blerick op Irene, VOS en Kwiek verliezen
zondag 2 november 2014
In de derde klasse C boekte Blerick een eenvoudige maar wel nuttige overwinning op het Tegelse Spcl. Irene. Na een kwartier opende Paul van Liempd de score en een kwartier later verdubbelde Kevin Holla de voorsprong. Na een half uur was het duel beslist toen wederom Van Liempd de 3-0 aantekende. Vijf minuten voor tijd redde Giovanni Romanesco de Tegelse eer maar Duncan Verhaegh herstelde de marge van drie in de slotminuut. Door de overwinning staat Blerick nu vierde op twee punten van Spcl. Irene en Laar. Mierlo Hout is de ongenaakbare koploper. De ploeg verspeelde nog geen enkele punt. VOS en Kwiek Venlo verloren beide hun uitwedstrijden. De ploeg van Jimmy Smits leed een 4-1 nederlaag bij SJVV en Kwiek was in Weert niet opgewassen tegen FC Oda: 5-2. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd SV Blerick – Spcl. Irene.

FCV-Venlo vloert koploper Panningen, TSC’04 verslaat buurman Belfeldia
zondag 2 november 2014
In de vierde klasse E zorgde FCV-Venlo voor een daverende verrassing door koploper Panningen met 0-3 te vloeren. Bij rust stond het enigszins tegen de verhouding in al 0-1 voor de ploeg uit ‘t Ven. De Venlose doelpunten werden gescoord door Jordy Kusters (2x) en Tim Houben. Volgens FCV-coach Leon Theuws leverde zijn ploeg vandaag een topprestatie. “We hadden het in de eerste helft heel moeilijk tegen een getergd Panningen”, vertelt Theuws. “Hoewel het spel zich in de eerste helft vooral op onze helft afspeelde, hebben we weinig kansen weggeven. Na een kwartier kwamen we door een perfecte goal in de omschakeling op voorsprong. Dat gaf veel vertrouwen. Nadat een speler van Panningen net voor rust rood kreeg en wij net na rust de 0-2 scoorden, hadden we natuurlijk de wind in de rug om het maar eens letterlijk uit te drukken. We scoorden vandaag op de juiste momenten en de rode kaart heeft ook een rol gespeeld maar op basis van de gehele wedstrijd vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.” In dezelfde klasse lijkt HBSV langzaam maar zeker op stoom te komen. Won het de vorige week nog met 3-0 van topper MVC’19, vandaag zegevierde de formatie van scheidend trainer Rob Jacobs met dezelfde cijfers in Neer over RKSVN. De subtopper tussen TSC’04 en Belfeldia eindigde in een 3-1 overwinning voor de Tegelse ploeg (foto boven). FCV-Venlo is inmiddels opgeklommen naar de vierde plek met dertien punten uit acht wedsstrijden. Belfeldia is vijfde met eveneens dertien punten, gevolgd door TSC’04 met twaalf punten. HBSV steeg naar de negende plaats en heeft negen punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – Belfeldia.

Helmondia stapt van de Alde Wielerbaan na vier rode kaarten
zondag 2 november 2014
In de tweede klasse H werd het duel op de Alde Wielerbaan tussen Venlosche Boys en SC Helmondia tien minuten voor tijd gestaakt. Nadat de scheidsrechter een vierde rode kaart aan een speler van Helmondia toonde, besloten de Brabanders van het veld te stappen. Venlosche Boys leidde op dat moment met 2-0 door treffers van Sjors Boots en Luke van Veggel. Een voor de thee, een erna. “Helmond heeft gewoon een enorm goede ploeg met spelers die in de hoofdklasse hebben gevoetbald en zelfs een speler die bij Helmond Sport gevoetbald heeft”, vertelt Roel Sloesen, coach van de Boys. “Ik denk dat ze naar Venlo zijn gekomen om hier het spel te dicteren en toen dat niet lukte reageerden ze zich af op de scheidsrechter. Onderling is er geen irritatie geweest, moet ik erbij zeggen. De aanvoerder haalde zijn ploeg na de vierde rode kaart van het veld. Hun trainer wilde dat nog voorkomen maar kennelijk is de wens van de aanvoerder in dat geval bindend.” Venlosche Boys stond op het moment van staken met 2-0 voor. Volgens Sloesen een verdiende voorsprong. “In de eerste helft kwam Helmond een paar keer via de zijkanten goed door, maar echte kansen hebben ze niet gehad. We kwamen met 1-0 voor en in de tweede helft, toen we tegen acht man speelden, werd het 2-0. We speelden toen een stuk minder dan in de eerste helft. Heeft met onervarenheid te maken. Gelukkig viel het balletje dit keer wel goed voor ons. We hebben de afgelopen tijd nogal wat pech gehad.”

Swift Velden wint Emons Top 4 Toernooi
zondag 2 november 2014
Gisteravond vond in Groesbeek voor de 21ste keer het Emons Top 4 Toernooi plaats. De beste vier ploegen van het zaalseizoen 2013-2014 namen hieraan deel. Uit de topklasse waren Swift, De Korfrakkers, Spes en DDW vertegenwoordigd. Bij de A-junioren namen Swift, De Korfrakkers, DDW en Rosolo deel. Dit toernooi wordt gezien als een goede voorbereiding op de zaalcompetitie die volgende week van start gaat. Swift won alle drie de wedstrijden en mocht zich winnaar van het toernooi noemen. In 1997 was het de laatste keer dat Swift het toernooi won. Swift A1 won van De Korfrakkers A1 en DDW A1, maar verloor van Rosolo A1 en eindigde op de tweede plek. Shenna Janssen was topscoorster bij de Topklasse en Janou op ‘t Root bij de A-junioren.

Verrassend verlies Venlose hockeydames
zondag 2 november 2014
De dames van VHC hebben op eigen veld het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Tegen middenmoter Son werd het na een 1-2 ruststand 2-3 voor de Brabantse ploeg. Venlo speelde in de eerste helft slordig en gehaast. Son kon daarvan profiteren en kwam met 0-2 voor. Op slag van rust scoorde Nicky Deinum de aansluitingstreffer. Ook in de tweede helft scoorde ze maar het bleek niet voldoende om de eerste nederlaag te ontlopen. Door het verlies moet Venlo nu de koppositie delen met Zwart-Wit uit Breda dat met 0-4 bij Geldrop won. Beide ploegen hebben 21 punten uit acht duels. Zwart-Wit heeft echter een beter doelsaldo. De heren van Venlo deden het aanmerkelijk beter. In en tegen Eindhoven werd het 0-2 voor de Venlonaren. Tiago de Sousa en Thijs van Haren waren verantwoordelijk voor de Venlose doelpuntenproductie. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VHC Venlo – Son.

Rugbyers van The Wallaby’s boeken eerste zege
zondag 2 november 2014
Zeven maal is scheepsrecht. Na zes nederlagen boekte The Wallaby’s dan toch de eerste zege van het seizoen. De nummer zeven uit de derde klasse Zuidoost was op het eigen, zonovergoten maar winderige sportpark Maassenhof een maatje te klein voor de fanatieke Venlonaren. Het derde team van RC The Dukes uit Den Bosch werd overtuigend met 55-0 verslagen. Bij rust leidde de Venlose ploeg al met 29-0. Door de overwinning draagt de Venlose rugbyclub de rode lantaarn over aan het reserveteam van RC Tilburg. Volgende zondag wacht de The Wallaby’s wederom een thuiswedstrijd. Dan is MMRC uit Maastricht te gast in De Boekend. Klik hier voor enkele foto’s van deze wedstrijd.

HBSV en coach Rob Jacobs beëindigen samenwerking na dit seizoen
zaterdag 1 november 2014
Na goed onderling overleg hebben het bestuur van HBSV en coach Rob Jacobs (foto) besloten niet met elkaar verder te gaan. Jacobs zal zijn contract dat tot 1 juni 2015 loopt gewoon verder uitdienen. Het vorig seizoen wist HBSV nog tot de nacompetitie door te dringen waarin het na strafschoppen uitgeschakeld werd door Merefeldia. Dit seizoen zijn de resultaten tot dusver aanzienlijk minder. De Hout-Blerickse club staat in de vierde klasse E op de voorlaatste plaats met zes punten uit zeven duels.