Voortvarende start dames VC Velden

 

zondag 24 september 2017
De dames van VC Velden speelden gisteravond in eigen zaal de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg degradeerde het afgelopen seizoen uit de eerste divisie. Opponent was HLB Van Daal uit Den Dungen.

Het begin was van beide kanten nerveus met veel servicefouten. Tot aan de tien puntengrens ging het redelijk gelijk op. Daarna zette de thuisploeg meer druk met de service en kon HLB Van Daal het snellere spelletje niet meer bijhouden. Met 25-15 was de eerste set met overtuigende cijfers voor Velden. In de tweede set keek Velden al snel tegen een kleine achterstand aan. Het had vooral moeite om in het achterveld rust te brengen en passend liet de formatie ook wat steken vallen. HLB Van Daal maakte hier gretig gebruik van en trok de tweede set met 18-25 naar zich toe met een 1-1 tussenstand als gevolg.

In de derde set waren de ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd. Maar met Lydie van Deursen aan service sloegen de Veldense dames een belangrijk gaatje. Deze voorsprong werd niet meer uit handen en met 25-21 was de derde set weer een prooi voor VC Velden. Vanaf dat moment kwam de overwinning eigenlijk nooit meer in gevaar. In set vier speelde de thuisploeg het eigen spelletje en nam afstand van de gasten uit Den Dungen. Sanne Verbeek, die een goede wedstrijd speelde, serveerde nog een serie mooie punten en met 25-14 was ook de laatste set met ruime cijfers voor VC Velden. Daarmee bleven de eerste vier punten in Velden.