Volleybalsters Velden overtuigen tegen VC Volt

 

maandag 13 november 2017
Afgelopen zaterdag speelden de dames uit Velden tegen VC Volt. Janine Kuijpers was nog steeds geblesseerd, maar ook zij wist vanaf de bank haar steentje bij te dragen aan een wedstrijd waarin verder iedereen aan spelen toekwam en die door de thuisploeg overtuigend met 4-0 werd gewonnen.

De eerste set werd goed gestart en met name door veel druk vanuit de servicelijn had VC Volt niks in te brengen. Ook in set twee kwamen de dames uit Beers er niet aan te pas. Deze twee sets gingen dan ook met de overtuigende setstanden 25-13 en 25-10 naar de thuisploeg.

Inmiddels had Bregje Wijnhoven de spelverdeling overgenomen en halverwege de derde set kwam Sanne Beurskens op de plek van Linda Janssen. VC Volt begon iets beter te spelen en bij de dames van Velden zat er minder overtuiging in dan de eerste twee sets. Bij een kleine voorsprong voor VC Volt was het tijd voor een dubbele wissel aan Veldense zijde en kwam Michelle Gortz voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen. Met haar aan het net en een strakke service vanaf de achterlijn werd de inhaalrace ingezet. Uiteindelijk werd ook de derde set met 25-22 gewonnen door VC Velden en was de winst binnen.

De laatste set zou een belangrijk bonuspunt kunnen zijn in de titelstrijd en de thuisploeg was erop gebrand VC Volt met lege handen naar huis te sturen. Bregje Wijnhoven, die een goede wedstrijd speelde, begon in de vierde set met serveren en de dames uit Velden namen al snel een kleine voorsprong. Ook Linda Janssen kwam weer terug binnen de lijnen en nog net voor het laatste fluitsignaal waren de eerste punten voor Danielle Gortz bij DS1 ook een feit. Met 25-18 won VC Velden set vier en het bonuspunt en behaalde de dames uit Velden hun derde 4-0 overwinning dit seizoen.

“On a team, it’s not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function together”, liet Velden-speelster Ivon Dings zich na het duel ontvallen…