Volleybalsters VC Velden handhaven koppositie

dinsdag 20 februari 2018
Na een weekje ‘carnavallen’ en spelen in de sneeuw, kwam afgelopen zaterdag VCN 3 op bezoek in Velden. Een ervaren team waartegen VC Velden in Capelle alle zeilen moest bijzetten om de overwinning binnen te halen. Toen werd het 2-3, deze keer ging het iets beter…

De start van de wedstrijd was duidelijk voor de dames van Velden. Door goed serveerwerk van Ivon Dings en Maud Janssen nam de thuisploeg al snel een ruime voorsprong. Tel daar de mooie blokkades van Sanne Verbeek en Janine Kuijpers bij op en de eerste set was binnen no-time met 25-13 voor VC Velden. Vervolgens leek de concentratie in de tweede set even weg te zijn bij de thuisploeg en daar maakte VCN gebruik van. De dames uit Capelle hadden de blokkering beter staan en door slordig spel van de thuisploeg liep VCN uit naar een 16-22 voorsprong. Bij die stand mocht Emmy Janssen gaan serveren en zij bracht VC Velden weer helemaal terug in de wedstrijd. VCN had moeite met het verdedigen van de aanval van Sanne Beurskens, maar kreeg hier helaas hulp bij van de scheidsrechter. Bij 25-25 werd een gescoorde tikbal van VC Velden als technische fout beoordeeld en hiermee kwam de bezoekende ploeg op setpunt. Door een goede blokkade van de middenspeelster van VCN werd het eerste setpunt direct benut en stond het 1-1.

De derde set ging lang gelijk op. Via de tussenstanden 7-7 en 10-10 kon Maud Janssen op 14-14 het eerste gaatje forceren met haar service. Deze voorsprong wist VC Velden vast te houden en boven de twintig punten nog een beetje uit te breiden. Hierdoor ging de derde set uiteindelijk toch redelijk eenvoudig met 25-19 weer naar de thuisploeg. Stand 2-1. In set vier nam Bregje Wijnhoven de spelverdeling over en was het verzet van VCN snel gebroken. Bij 12-9 was het weer Emmy Janssen die de bezoekers gek maakte met haar service. Tot 21-9 speelde ze met de passlinie van VCN, maar de beloofde gin-tonic bij het uitserveren van de set moest ze toch aan haar neus voorbij laten gaan. De dames uit Capelle konden nog drie punten scoren maar moesten bij 25-12 toch hun meerdere erkennen in de koploper van de tweede divisie.

Door de winst, handhaaft VC Velden zich aan kop. De ploeg heeft nu 66 punten uit 16 duels. SOMAS/Activia volgt op 13 punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.