VC Velden wint draak van een wedstrijd

 

zondag 15 oktober 2017
In een benauwde hal in Berlicum hebben de dames van VC Velden ‘een draak van een wedstrijd’, zoals Velden-speelster Ivon Dings het betitelde, toch tot een goed einde weten te brengen. Hands Up werd met 1-3 aan de zegekar gebonden en daarmee gaat de ploeg van Robin van Rijswijck nu alleen in de tweede divisie aan de leiding.

VC Velden goed uit de startblokken. Door een goede servicebeurt van Janine Kuijpers aan het begin van de eerste set, liep VC Velden al vroeg weg bij de dames van Hands Up. Hoewel het spel daarna slordiger werd en de tegenstander dichterbij kwam, werd de eerste set toch redelijk eenvoudig met 18-25 gewonnen. Helaas was de overtuiging van de vorige week ver te zoeken en kwam Velden niet echt lekker in het spel. Veel persoonlijke fouten zorgden voor een kleine achterstand in set twee. De dames uit Berlicum kwamen beter in hun spel en Velden bleef zoeken naar het niveau van de vorige week. Met hard werken werd de achterstand langzaam omgebogen in een voorsprong en werd de set met 21-25 gewonnen. Maar het ging allemaal moeizaam… Hands Up rook kansen en bleef er dan ook vol voor gaan in de derde set. Velden bleef bij fases slordig spelen en de tegenstander haalde steeds meer ballen van de vloer. In combinatie met weinig tot geen servicedruk van Velden resulteerde dit in een enorme achterstand. Op de één of andere manier werden er toch punten bijeen gesprokkeld en werd het nog spannend in de eindfase van de set. Toch ging de derde set uiteindelijk met 25-23 naar Hands Up.

Kracht
In de vierde set, bij een 17-17 stand, hervond VC Velden de kracht. Er had zich inmiddels veel publiek verzameld naast het veld en met hun boeh-geroep zorgden zij ervoor dat het elan bij VC Velden terugkeerde. Met een geweldige serviceserie van Lydie van Deursen en een niet te stoppen Sanne Beurskens aan de buitenkant werd punt na punt binnen geslagen en stond het binnen no-time 17-24. Het matchpunt kon nog één keer uitgesteld worden door de dames van Hands Up, maar met een eindstand van 18-25 was ook de vierde en laatste set een prooi VC Velden. Wederom vier punten in de knip en nog geen wedstrijd verloren. 28 oktober staat de topper tussen de huidige nummer een, VC Velden en nummer twee, Somas/Activia op het programma.