VC Velden gebruikt bekerduels als oefenwedstrijden

 

zondag 17 september 2017
De eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen zijn gespeeld. Terwijl het al echt ergens om ging, zag VC Velden de bekerduels als extra oefenwedstrijden. Met een niet helemaal fitte selectie, werden enkele speelsters gespaard en moesten drie anderen er vol tegenaan.

De eerste wedstrijd nam Velden het op tegen VC Olympia uit Panningen, een team dat ook in de reguliere competitie tegenstander zal zijn. De ploeg begon sterk en stond al snel met 8-3 voor. Halverwege de set wisten de dames van Panningen toch dichterbij te komen en moest er een tandje bij geschakeld worden. Uiteindelijk haalde Velden met 25-22 de eerste set binnen. In de tweede set kon VC Olympia het tempo niet meer bijbenen en bouwden de dames een mooie voorsprong op. Met 25-17 werd ook set twee gewonnen en was de eerste overwinning een feit.

Na een korte pauze was het tijd voor de volgende wedstrijd. Deze keer was VoCaSa de opponent. Aanvankelijk keek Velden tegen een kleine achterstand aan maar met goed volleybal werd deze omgetoverd in een 22-19 voorsprong. Helaas was het toen afgelopen. Door een sterke servicebeurt van VoCaSa kwam Velden niet meer tot scoren en de set ging met 22-25 naar de dames uit Nijmegen. In set twee kregen de Veldense dames problemen met de passing en was het geloof in eigen kunnen een beetje weg. VoCaSa kon de set redelijk eenvoudig uitspelen (15-25) en won zo met 0-2 de wedstrijd.

In het laatste duel was oude bekende VC Ledub de tegenstander. De eerste set ging tot halverwege nog gelijk op. Daarna schakelde de dames uit Budel een tandje bij en wonnen zij de eerste set met 17-25. In de tweede set liep Velden continu achter de feiten aan, kwam niet meer in de buurt van VC Ledub en ging ook deze set met 17-25 verloren. Daarmee werd Budel winnaar van de eerste bekerronde.

“We hebben zeker mooie dingen laten zien vandaag, maar ook ontdekt waar we nog hard op moeten trainen”, liet Velden-speelster Ivon Dings na afloop weten. Zaterdag 23 september start VC Velden de competitie met een thuiswedstrijd tegen HLB/Van Daal DS1. Aanvang 17.00 uur.