Sterk VC Velden vloert Volley Tilburg

 

dinsdag 17 januari 2017
De volleybalsters van VC Velden hebben zaterdagavond een zeer verrassende maar wel verdiende zege geboekt op het sterke Volley Tilburg. In sporthal De Vilgaard versloeg de ploeg van André Kuijpers de nummer vier van de eerste divisie met 3-1.

In het begin van de eerste set haperde de Veldense machine enigszins maar langzaam maar zeker kwam de ploeg beter in haar spel. De gehele set keek Velden tegen een achterstand van enkele punten aan maar kwam bij 23-23 toch op gelijke hoogte. Na een zeer spannende slotfase ging de set alsnog met 26-28 verloren. Het vertoonde spel aan het einde van de eerste set gaf echter vertrouwen voor het vervolg van de wedstrijd. In set twee nam Velden een kleine voorsprong. De dubbele wissels pakten de gehele wedstrijd goed uit en ondanks enkele scheidsrechterlijke beslissingen die niet in het voordeel van de Veldense dames uitvielen, trok de ploeg de tweede set toch naar zich toe: 25-21. De setwinst gaf een stevige boost waardoor er in de derde set snel 7-2 op het scorebord stond. Na een aantal wissels kwam Tilburg echter weer op gelijke hoogte en nam daarna zelfs even een voorsprong: 7-8. De mentale weerbaarheid van VC Velden bleek zaterdagavond echter groot want de ploeg liet zich niet uit het veld slaan en knokte voor elke bal.

Met name Michelle Gortz toonde haar grote waarde voor het team. Met haar blokkering en aanvalshoogte wist zij veel punten te scoren. Maar ook de rest liep uitstekend te volleyballen en deze keer werd de set, na wederom een spannende slotfase, met 28-26 gewonnen. In de vierde set leek het verzet van Tilburg gebroken en nam VC Velden resoluut de leiding, bouwde de voorsprong gestaag uit om tenslotte op 25-13 te finishen. “Vooraf hadden we twee goede oefenwedstrijden gespeeld en een verhelderende mentale training ondergaan”, vertelt aanvoerster Ivon Dings, “in Tilburg hadden we ook al leuke dingen laten zien, dus we waren klaar voor deze wedstrijd.” Zaterdag 21 januari staat het uitduel tegen koploper Spaarnestad op het programma. Aanvang 17.00 uur.