Efficiënte winst voor Veldense volleybalsters

 

zondag 1 oktober 2017
Gisteravond werkten de volleybalsters van VC Velden hun eerste uitwedstrijd af in Panningen tegen VC Olympia. Dit team promoveerde het vorig seizoen uit de derde divisie. Velden was die ploeg in de voorbereiding al twee keer tegengekomen. Twee keer was er ook winst voor het team van Robin van Rijswijck. En ook dit keer was er een zege: 1-3. Het was niet al te best, maar, zoals speelster Ivon Dings achteraf opmerkte: “Het hoeft niet altijd mooi te zijn…”

Het begin van de eerste set ging redelijk gelijk op maar halverwege voeren de gasten de druk op en hadden de dames van Olympia weinig meer in te brengen. Met 17-25 was de eerste set toch zeer overtuigend voor Velden. Hoewel het allemaal niet soepel verliep, bouwde VC Velden in de tweede set een kleine voorsprong op. Met name Emmy Janssen zorgde voor een aantal rake klappen aan de buitenkant waardoor ook de tweede set werd binnengehaald met 20-25. Set drie werd er begonnen met een andere opstelling. Maud Janssen die al weken geweldig staat te spelen en vorige week nog aardig wat kanonskogels afvuurde, had het vandaag wat lastiger en werd op de diagonaal vervangen door Sanne Beurskens. Linda Janssen kwam op de vrijgekomen passer/loper plek en Bregje Wijnhoven nam de spelverdeling over. Het was duidelijk dat de nieuwe samenstelling even tijd nodig had om te wennen waardoor Velden op een gegeven moment tegen een kleine achterstand aankeek. De goed spelende Michelle Thijssen bleef veel ballen van de vloer halen maar door teveel onnodige fouten en weinig zelfvertrouwen, ging de derde set met 25-18 verloren.

De start van de vierde set leek veel op die van de derde. Er zat te weinig vertrouwen in en al snel keek Velden tegen een achterstand aan van 13-7. Op dat moment kwam Bregje Wijnhoven aan service en zij bracht haar ploeg weer volledig terug in de wedstrijd. Op haar service kwam VC Velden op gelijke hoogte en was de spanning terug. De goed passende Linda Janssen begon ook aanvallend haar puntjes mee te pakken en sloeg op 21-24 het eerste matchpunt binnen. Ivon Dings: “Ook al was het niet onze beste wedstrijd, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en samen hebben we weer vier punten mee naar Velden genomen. Bam! Wat een teamprestatie!”