Een heerlijke nacht voor Ivon Dings

 

maandag 30 oktober 2017
En niet alleen omdat ze een uurtje langer kon slapen. Zaterdagavond boekte VC Velden namelijk een overtuigende zege op mede titelpretendent Somas/Activia. In sporthal de Vilgaard werd het 4-0 voor de thuisploeg en daar viel weinig tot niks op af te dingen.

De tactiek aan beide kanten was snel duidelijk. Druk zetten vanaf de servicelijn. Uiteraard zorgt meer risico in de opslag ook voor meer fouten. De eerste set ging lang gelijk op. Af en toe één of twee puntjes voorsprong voor Velden en dan weer voor Activia. Sanne Verbeek sloeg de ballen er lekker in maar het waren de dames uit St. Anthonis die als eerste de twintig puntengrens bereikten en met 20-22 dichtbij setwinst waren. VC Velden sloeg vervolgens vier punten achter elkaar binnen de lijnen en kwam weer langszij en op setpunt: 24-22. Activia kon het verlies nog één keer uitstellen maar uiteindelijk wonnen de dames uit Velden de eerste set met 25-23.

Regie
Ook in set twee waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Activia kwam op een 7-11 voorsprong maar door een serviceserie van Ivon Dings kwam Velden gelijk. Daarna was het woord weer aan Activia, waardoor er alweer snel een 12-15 achterstand op het scorebord stond. Emmy Janssen, die een geweldige wedstrijd speelde, knalde er weer een aantal ballen in vanuit de buitenkant en puntje voor puntje kwamen Velden dichterbij. Bij de gelijke stand van 17-17 ging Sanne Beurskens serveren en zij gaf de service pas weer af bij een 22-17 voorsprong. De dames van Activia konden vervolgens nog twee punten maken maar met Lydie van Deurssen aan service lag de regie weer bij VC Velden en werd ook set twee met 25-19 door de thuisploeg gewonnen.

Opstellingsfouten
In de derde set werden er leuke rally’s gespeeld en het publiek genoot van een mooi gevecht. Libero Michelle Thijssen stond goed te passen en haalde veel ballen van de vloer en de buitenaanval stond op scherp. Dit in samenwerking met een aantal opstellingsfouten aan de kant van Activia zorgde voor een comfortabele voorsprong van vier punten voor Velden. Door een goede serviceserie van Activia verdween deze echter weer als sneeuw voor de zon en werd het een set met een zeer spannende slotfase. Op 25-25 kwam Bregje Wijnhoven erin voor de opslag. Er volgde een spannende rally die Emmy Janssen uiteindelijk eindigde met een half geslagen bal in het centrum van Activia: 26-25. De tweede opslag van Bregje Wijnhoven leek niet al te moeilijk maar de libero van Activia verslikte zich hierin en de bal ketste weg. 27-25, 3-0 en de overwinning voor VC Velden.

Energie
Ook al was de winst binnen, er moest nog een vierde set gespeeld worden. Hierin was de scherpte en overtuiging een beetje weg bij Velden en was het al vroeg in de set tijd voor een aantal wissels. Lianne Gortz kwam erin op de midden voor Janine Kuijpers. Bregje Wijnhoven nam de spelverdeling over van Ivon Dings en Linda Janssen ging op de diagonaalpositie voor haar zusje Maud Janssen. Bij een 8-15 achterstand voor VC Velden leek Activia nog een puntje mee naar huis te kunnen nemen maar daar stak Emmy Janssen een stokje voor. Zij bevestigde haar goede spel met een serviceserie waarop niemand een antwoord had. Pas na acht of negen punten moest zij de service afgeven aan Activia en was Velden weer helemaal terug in de wedstrijd. De wissels zorgden voor nieuwe energie in het veld en met goed volleybal werd ook het bonuspunt nog gepakt. Met 25-21 was ook set vier voor de thuisploeg en bleven er vijf punten in Velden en daarop had vooraf niemand gerekend.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VCN 3 op het programma.