Willem Janssen

 

Zondagsnieuws, september 2006…

Willem Janssen wil met VVV-Venlo weer de play-offs halen

De club kende een stroeve start en werd in het bekertoernooi ook nog eens in een vroeg stadium uitgeschakeld. Een behoorlijk contrast met het vorig seizoen toen VVV-Venlo een vliegende start kende en lang mocht hopen op het kampioenschap.

Dit jaar denken ze in De Koel niet aan een kampioenschap. De doelstellingen zijn bijgesteld. Op zich logisch, want belangrijke jongens als Meeuwis en Garcia vertrokken en Allach is tegenwoordig directeur Technische Zaken. De Venlose club mikt nu op een plek bij de eerste vijf om zich zo van een plek in de play-offs te verzekeren. Middenvelder Willem Janssen is van mening dat de stroeve start te maken heeft met de vele blessures en het ontbreken van het geluk dat de ploeg het vorig seizoen wel had. “Tot vijf minuten voor tijd stonden we in Veendam met 0-1 voor. Het vorig jaar zouden we de drie punten in de knip hebben gehad, nu ligt dat kennelijk anders.” Blij is Janssen ook met de komst van de van Excelsior gehuurde Roel Buikema. “Een zeer bruikbare speler en een uitstekende vervanger voor Leon Kantelberg”, meent Janssen. “Het is iemand met een goede techniek en veel inzicht. Hij brengt veel diepgang op het middenveld.” Net als elke speler werd Janssen aan het begin van dit seizoen verrast door het verdwijnen van Neumann en de komst van Wetzel. Hoewel de speler uit Well het goed met de Duitser kon vinden, heeft hij ook begrip voor het besluit van de club om niet verder met Neumann door te gaan. “Ik vond het wel jammer”, zegt Janssen, “maar iemand als Alach heeft onder hem gewerkt. Hij kende zijn gebreken. Neumann was nogal emotioneel en weinig communicatief. Kennelijk is dat van doorslaggevende betekenis geweest. De nieuwe trainer is wat dat betreft een stuk duidelijker. Hij heeft veel ervaring en is tactisch erg sterk.”

Spits
Het was ook om tactische redenen dat Wetzel het met Janssen in de spits probeerde. Janssen speelt liever achter de spitsen, maar heeft wel begrip voor Wetzel. Janssen: “Het was steeds in uitwedstrijden. Tegenstanders wilden ons onder druk zetten waardoor er veel ruimte achter hun verdediging was. Soltani, Ofrany en ik zijn behoorlijk snel, waardoor we van de situatie hadden kunnen profiteren. Dat is niet helemaal gelukt. Dan komt kritiek snel op gang.” VVV-Venlo wil het contract met Janssen verlengen. Hoewel hij graag in de eredivisie wil spelen, lijkt het erop dat de 20-jarige middenvelder nog een poos in Venlo zal verblijven. Janssen: “Ik ben nog jong, en mocht ik goed genoeg zijn, dan meldt een club zich wel.” (sportinvenlo.nl)