Sjors Verdellen

 

Uit Zondagsnieuws, januari 1997…..

Sjors Verdellen op zoek naar nieuwe uitdaging

Niet dat hij per se weg wil bij VVV. Maar verandering van spijs doet ook eten. De 25-jarige verdediger heeft een aanbieding van de Koelclub voorlopig naast zich neergelegd. Sjors Verdellen is op zoek naar een nieuwe uitdaging, naar een manier om zich verder te ontwikkelen, en dat kan ook bij een andere club.

Na Willem Janssen, Ahmed Ammi en Frank van Kouwen is de kans niet ondenkbeeldig dat ook Sjors Verdellen aan het einde van dit seizoen vertrekt. Niet omdat VVV wederom zijn beste spelers kwijtraakt, maar omdat Verdellen aan een nieuwe uitdaging toe is. Het spreekt voor zich dat ook Verdellen het liefst een overstap naar een club in de eredivisie maakt, maar hij sluit niet uit dat het ook een club kan zijn die ook in de Jupiler League speelt. “Laat ik voorop stellen dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb”, zegt Verdellen, “maar ik loop hier al een jaar of vijftien rond. Ik ben vertrouwd met de club en heb inmiddels een basisplaats verworven. Misschien is het beter voor mijn carrière om eens verder te kijken.” Verdellen voetbalt sinds zijn tiende bij VVV. Hij volgde de jeugdopleiding en maakte het atheneum af aan het college Den Hulster. Het waren zware tijden voor de Lotummer. Toch heeft Verdellen geen spijt van die stap. “Soms was het wel eens moeilijk”, vertelt hij. “’s Morgens vroeg naar school in Venlo en trainen bij VVV. Kwam je ’s avonds om een uur of acht, negen thuis. Eten, soms nog wat studeren en op tijd naar bed. Dat vergde nogal wat discipline, ook al omdat je al je vrienden op stap zag gaan. Er zijn tientallen spelers geweest die beter waren dan ik. Ze konden het alleen niet opbrengen.”

Winterstop
Na een moeizame start draait VVV-Venlo inmiddels in de top van de Jupiler League mee. De afgelopen twee seizoenen zakten de Venlonaren na de winterstop ver terug, iets wat volgens Verdellen de Koelclub dit keer niet zal overkomen. “Het is twee keer voorgekomen”, zegt Verdellen, “niet iets structureels dus. Van Kouwen en ik hebben achterin aan elkaar moeten wennen. Nu loopt het lekker. Als groep hebben we dit seizoen alleen maar progressie geboekt. We weten wat we kunnen, dus waarom zou het opnieuw gebeuren.” (sportinvenlo.nl)

 

 

Uit Zondagsnieuws, maart 2006…..

Sjors Verdellen kijkt al uit naar de play-offs

VVV-Venlo leek onbedreigd op de titel in de Gouden Gids divisie af te stevenen. De ploeg speelde fris van de lever en rekende in de Gatorade Cup zelfs met Utrecht af. Helaas gooide de winter roet in het eten. Excelsior ging er met de titel vandoor.

VVV viel ten prooi aan een diepe vormcrisis en verspeelde de kansen op de titel. Over het hoe en waarom tast ook de in Horst woonachtige Lotummer Sjors Verdellen een beetje in het duister. “Wanneer we dat hadden geweten, hadden we er aan kunnen werken”, zegt Verdellen. “Je kunt er alleen maar naar gissen. Wanneer je zoveel wedstrijden op rij verliest, verlies je ook zelfvertrouwen. Misschien heeft het aan de lange reeks wedstrijden voor de winterstop en de korte winterstop zelf gelegen. We hebben wel met veel blessures en schorsingen te maken gehad, maar daar wil ik de negatieve prestaties niet aan ophangen.” De ploeg herstelde zich enigszins met overwinningen op Eindhoven, Volendam en Den Bosch. “Dat hadden we echt nodig”, meent Verdellen. “We moeten ervoor zorgen dat we met een goed gevoel de play-offs ingaan. Da’s erg belangrijk.” Na de 1-0 winst op Den Bosch, weet VVV zich verzekerd van een plaatsje in de play-offs. De traditionele nacompetitie is verdwenen en de ploegen die strijden om een ticket voor de eredivisie spelen een soort Europa-cup systeem. Wie de eerste tegenstander gaat worden, is nog niet bekend. Het maakt Verdellen ook niet veel uit. “Het is de kans om alsnog te promoveren”, zegt Verdellen, “en we moeten er voor de volle honderd procent voor gaan.”

Invalbeurten
Verdellen presteert de laatste weken uitstekend en staat, mede door blessures van andere spelers, steeds in de basis. Toch kijkt hij met gemengde gevoelens terug op het seizoen tot dusver. “Het eerste half jaar zat ik op de bank. Ik kreeg wel invalbeurten, maar daar ben je niet blij mee. Nu gaat het wel lekker, maar helemaal tevreden ben ik niet. Dat ben ik trouwens nooit. Het kan altijd beter.” Wanneer VVV toch zou promoveren, zou het zich moeten versterken. Voor Verdellen, wiens contract nog tot 1 juli 2007 loopt, zou dat kunnen betekenen dat het bemachtigen van een basisplaats een stuk moeilijker wordt. Verdellen: “Daar ben ik me van bewust ja, maar dat zijn zorgen voor later, eerst maar eens proberen te promoveren.” (sportinvenlo.nl)