Robin Janssen

 

Uit Zondagsnieuws, maart 2007…

Robin Janssen hoopt op een profcontract bij VVV-Venlo

De carrière van Robin Janssen verkeert een beetje in een dip. De middenvelder heeft dit jaar met veel blessures te kampen gehad. Lastig, want het is voor de speler van VVV-Venlo dit seizoen erop of eronder.

De 20-jarige voetballer uit Milsbeek acteert nu op amateur-basis bij de Venlose BVO. Geen inkomsten dus en als geen ander realiseert Janssen zich dat het keihard werken is om een profcontract in de wacht te slepen. Janssen hoopt dat er binnenkort gesprekken plaatsvinden waardoor hij meer duidelijkheid krijgt. Begin 2006 werd Janssen aan de selectie van de Koelclub toegevoegd. Het ging aardig. Janssen stond een keer in de basis en mocht drie keer invallen. Hij begon dit seizoen met een ingegroeide teennagel. Voetbalde ermee verder zonder iets te zeggen. Hij kreeg een tik op zijn enkel. De wond moest worden gehecht, maar ging weer open. Nu dus die ernstige knieblessure. Volgens Janssen zouden de blessures iets met de intensiteit van het profvoetbal te maken kunnen hebben, maar ook met de druk die hij zichzelf oplegt om een profcontract af te dwingen. “Ik heb een scheurtje in de meniscus van mijn linkerknie”, zegt Janssen. “Na de carnaval kreeg ik daarmee te maken. Ik ben nu aan het revalideren. Er is vooruitgang, maar zo gauw er een terugval komt, moet ik direct onder het mes.” Janssen wil graag duidelijkheid en hij hoopt dat hij niet op zijn blessures wordt afgerekend.

Balafpakker
“Ik heb me de laatste drie jaar redelijk ontwikkeld”, vertelt Janssen, “mijn jeugdtrainer vertelde me al dat er een dip zou komen. Daar heb ik nu mee te maken. Natuurlijk verdien ik het liefst een contract. Maar ik moet ook verder kijken, het leven draait niet altijd om voetbal, dat zie ik inmiddels wel in. Wanneer het niet lukt, ga ik Algemene Lichamelijk Opvoeding in Nijmegen studeren.” Zover is het nog lang niet. Janssen is een middenvelder met veel loopvermogen die met veel inzet speelt. Hij heeft een behoorlijke pass in de benen en is, om maar in voetbaltermen te spreken, een ‘balafpakker’. En natuurlijk zijn er ook punten waaraan de speler nog moet werken. Janssen: “Fysiek heb ik niet veel in te brengen en ik ben ook niet erg snel.” Veel zal in elk geval van de tijd die Janssen nodig heeft om te herstellen afhangen. Alleen voetballend is Janssen in staat de Venlose club te overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten. (sportinvenlo.nl)