Remco Schol

 

Uit weekblad De Brug, woensdag 20 maart 1996. Voorbeschouwing VVV – FC Den Haag…..

Nieuwkomer Remco Schol over zijn keuze voor VVV

Even voorstellen? Schol is de naam, Remco Schol. Nu nog acterend voor Helmond Sport maar met ingang van het volgende seizoen als fullprof uitkomend voor VVV. Waarschijnlijk zullen de harten van de Venlose supporters bij het horen van de naam Schol niet echt veel sneller gaan kloppen, toch heeft de 23-jarige Rotterdammer al een aardige staat van dienst opgebouwd.

Schol: “Dit is mijn derde seizoen bij Helmond Sport, voorheen kwam ik uit voor Feyenoord waar ik alle jeugdteams doorlopen heb en ik twee wedstrijden in de basis uitkwam. Daarna ben ik naar het tweede teruggevallen en uitein­delijk heb ik mijn heil in Helmond gezocht. “Saillant detail is dat toen Remco Schol uitkwam voor Feyenoord’s B-jeugd, Henk van Stee trainer van de B-jeugd van Sparta was. “Ik in de A-jeugd van Feye­noord, hij trainer van de A-jeugd van Sparta. Ik in het tweede van Feyenoord, van Stee trainer van het tweede van Sparta. We kwamen elkaar dus zeer regelma­tig tegen en het is ook op voorspraak van Henk van Stee dat ik het volgend seizoen in Venlo speel. We hielden elkaar in Rotterdam in de gaten en we ontmoeten elkaar in Venlo.” Drie weken geleden nam manager Frans Nijssen contact op met de bij Helmond Sport spelende voetballer en zaterdag 9 maart werden de besprekingen afgerond met de handtekening van Schol onder een driejarig contract. Maar waarom VVV, toch ook een club die meedraait in de marge van het betaalde voetbal. Ook een club die niet in staat blijkt om iemand als Gerald Sibon te behouden voor de ware voetballiefhebbers die Venlo rijk is. Een club die Polman laat vertrekken, een club kortom die, wanneer het erom gaat, niet voldoende financiële armslag heeft om getalenteerde spelers aan zich te binden. Schol: “Laten we wel wezen, mij hoor je over de centen niet klagen. Daarnaast vaar ik er sportief gezien ook wel bij. Ik sla VVV aanzienlijk hoger aan dan Helmond Sport en als zodanig beschouw ik de overgang als een sportieve verbetering. Over drie jaar, wanneer mijn contract afloopt, ben ik 26 en heb ik nog volop mogelijkheden om om te zien naar een ploeg die een trede hoger op de sport van het betaalde voetbal staat.” Zoals het zich laat aanzien is Remco Schol uitverkoren om in de naaste toekomst het kloppend hart van de Venlose verdediging te vormen met Maurice Rayer.

Prijs
“Ik ben een stevige verdediger die de arbeid niet schuwt, daarnaast heb ik een redelijk technisch vermogen en beschik ik over opbouwende kwaliteiten.” Schol is van zins om zich op korte termijn samen met zijn eveneens uit Rotterdam afkomstige vriendin in Venlo te vestigen. Vorige week woensdag was Schol al in Venlo om er de thuiswedstrijd van zijn toekomstige club tegen MVV te bezoeken. “Een prima partij van VVV. Ik ben vooral gecharmeerd van het verzorgde voetbal dat VVV speelt, het combinatie­voetbal. Heel wat anders dan het ‘lange halen, snel thuis-voetbal’ dat wij momenteel bij Helmond hanteren. We beschikken gewoon niet over die kwaliteiten die VVV in huis heeft. Ik denk dat ik met mijn opbouwende mogelijkheden bij VVV beter tot mijn recht kom dan bij Helmond Sport. En dan natuurlijk dat stadion hè. Schitterend! Jammer dat er tegen MVV zo weinig toeschouwers op de tribunes zaten maar de koude rillingen lopen over mijn rug wanneer ik denk aan een Koel met volgepakte tribunes.” Het zal nog wel even duren voordat Schol en de zijnen met een volle Koel geconfronteerd worden want het wil met de toeschouwers nog niet zo vlotten. Misschien trekt een plaatsje in de nacompetitie de twijfelaars wel over de streep. “Het zou mooi zijn als VVV die prijs zou kunnen bemachtigen, nog mooier zou promotie zijn maar ik denk dat het daar nog wat te vroeg voor is.” (sportinvenlo.nl)