Nico van der Meer

 

Uit weekblad De Brug, 9 oktober 1996…

Nico van der Meer aast op revanche

Jaagt VVV de tegenstander eindelijk een keer over de kling, zit Nico van der Meer zich op de tribune te verbijten met een berg rode kaarten op zak. Opvallend overigens, tenslotte waren het de eerste rode kaarten die hij in zijn carrière als betaald voetballer in ontvangst mocht nemen.

Van der Meer: “Door die kaarten valt iedereen plotseling over me heen. Na de schorsing ten gevolge van de rode kaart tegen NEC heb ik vier wedstrijden gespeeld zonder dat ik tegen ook maar een gele kaart opgelopen ben maar daar hoor je niemand over. Ik denk dat het gewoon een toevallige en ongelukkige samenloop van omstandigheden is geweest. Tegen Wittenhorst gleden we met z’n drieën op een tegenstander in en ik was nota bene de enige die de bal raakte en tegen NEC zou ik Maurice Graef geslagen hebben, hijzelf ontkende dat. Maar ja, er zit nu eenmaal een rapporteur met kennelijk vreselijk goede ogen op de tribune en als die onder een hoedje speelt met de scheidsrechter, ben je snel uitgepraat. De rode kaart die ik tegen RBC opliep was natuurlijk stom. Het was een dramatisch slechte ploeg waartegen we ook nog met 1-0 achterkwamen. Dan ga je nog beter je best doen, in de hitte van de strijd wil het dan wel eens mis gaan.” Zaterdag kan Van der Meer zich tegen Veendam rehabiliteren. Geen gemakkelij­e opgave want de ploeg draait, gelijk het vorig seizoen, lekker mee in de top van de eerste-divisie. ‘Never change a winning team’, orakelde oud-trainer van Liverpool, Bill Shankly, ooit. Bepaald geen prettig vooruitzicht voor Van der Meer. “Mijn basisplaats staat absoluut niet ter discussie. Mijn functioneren binnen het team maakt deel uit van het tijdens de voorbereiding uitgestippelde concept. Dat is ook gewoon zo afgesproken en niet meer dan normaal. Ik vind de overwinning op Telstar eigenlijk belangrijker, dat hadden we echt nodig en vooral het feit dat Edgar van der Roer twee keer scoorde doet me deugd. Die jongen heeft een wedstrijd of zeven moeten wachten op zijn eerste competitiedoelpunt. Ik hoop dan ook dat die wedstrijd de aanzet is tot een goede serie want laten we wel wezen, we staan natuurlijk veel te laag geklasseerd. Het vorig seizoen heb ik drie weddenschappen gewonnen door te zeggen dat we bij de beste vijf zouden eindigen en ook dit seizoen durf ik dat zonder schroom te beweren.”

Eredivisie
Optimisme viert dus hoogtij bij Van der Meer. Zoals bekend loopt het contract van de 24-jarige linkermiddenvelder na het lopende seizoen af en de vraag rijst dan ook of de oud PSV-er voor VVV behouden blijft want zoveel moge duidelijk zijn: Van der Meer is een belangrijke waarde voor een club die strijdlust hoog in het vaandel voert. “Laat ik voorop stellen dat ik het hier in Venlo fantastisch naar mijn zin heb maar ik heb altijd gezegd dat de club voor mij een opstapje is naar iets ‘hogers’, de eredivisie dus. In juni heeft VVV mij een aanbod gedaan waar ik niet op in ben gegaan. De club heeft me te kennen gegeven graag met mij verder te willen, hetgeen resulteerde in een nieuw aanbod waarop mijn zaakwaarnemer en mijn vader een tegenvoorstel hebben gedaan. We wachten nu dus de reactie van VVV af. Het wordt in elk geval een moeilijke beslissing die niet gebaseerd zal zijn op financiële voorwaarden mijnerzijds. Het sportieve element speelt voor mij een aanzienlijk grotere rol.” (sportinvenlo.nl)