Michael Evans

 

Uit weekblad De Brug, 22 mei 1996…

Michael Evans blijft voorlopig in Venlo

Versleijen zag wel wat in de nu 19-jarige Michael Evans die op dat moment bij de Venlose Boys als rechterspits fungeerde. “Een snelle en bal­vaardige spits met toekomstmogelijkheden”, oordeel­de Versleijen en haalde hem naar VVV om hem daar de gelegenheid te bieden om in het tweede elftal te laten rijpen voor het grote werk. Zoals bekend liep het allemaal anders en maakt Evans momenteel deel uit van de hoofd­macht.

“Aanvankelijk speelde ik niet maar na de blessure die Sibon destijds opliep kreeg ik mijn kans tegen Den Haag. Ik heb toen een goede wedstrijd gespeeld en sindsdien sta ik eigenlijk in de basis.” Evans kreeg te maken met een drietal trainers en het was Joop Brand die Evans dieper in de spits liet spelen. “Op die plek voel ik me veel meer op mijn gemak. Als spits hoef je alleen de laatste man nog maar uit te spelen, te wachten op een steekballetje van Gerald Sibon en op snelheid de laatste man uitspelen. Ik heb ook veel gescoord, juist door de assists van Gerald. Wanneer je op de flank speelt moet je naast de back ook nog de laatste man uitspelen om tot scoren te kunnen komen.” Het ziet er naar uit dat Evans voorlopig voor VVV behouden blijft immers het jeugdige talent heeft nog een doorlopend contract dat hem tot 1999 aan VVV bindt. Maar daar is Evans bepaald niet rouwig om. “Nee, waarom zou ik ook, wanneer mijn contract bij VVV afloopt, ben ik pas 22 en heb ik nog een hele voetbalcarrière voor me. Bovendien voel ik er weinig voor om bij een andere club te moeten spelen waar ik in mijn ‘uppie’ in een of ander kamertje de dagen door moet brengen. Ik woon nog bij mijn ouders, mijn vriendin Kim woont hier en ik kan in Venlo bij VVV nog veel opsteken. Aan mijn techniek en snelheid schort het niet maar het koppen en verdedigen zit me niet echt in het bloed. Daar werken we tijdens de trainingen ook intensief aan.”

Remco Schol
De tijden dat Michael Evans bij de Venlosche Boys drie tegenstanders achteloos voor paal zette, behoren dus definitief tot het verleden. Ook Sibon zal de spits, wiens vader Amerikaan is, vandaar zijn niet echt oud-Hollandse naam en uiterlijk, het volgend seizoen niet meer van bruikbare ballen kunnen voorzien. In plaats daarvan zal hij het moeten doen met de voetbalkunsten van Edgar van de Roer, de van Sparta afkomstige, nieuw aangetrokken spits. “Ik ken hem niet, net zo min als Volmer of Kooiman. Hofman en Remco Schol ken ik wel. Zeker de laatste, die had me tegen Helmond Sport in zijn broekzak.” Evans voelt er weinig voor om zijn studie af te maken, hij prefereert een carrière als prof bij VVV. Of dat er ook van komt, lijkt mede afhankelijk van zijn ouders die ook een woordje meespreken. “Binnenkort heb ik samen met mijn ouders een gesprek met de manager en we zien wel wat daar uit voort vloeit. Ik heb er alle vertrouwen in en ik hoop dat we het volgend seizoen vanaf het begin in de top kunnen meedraaien.” (sportinvenlo.nl)