Menno van Appelen

 

Uit weekblad De Brug, 6 november 1996. Voorbeschouwing Top Oss…

Menno van Appelen is op de goede weg

Hij kende het vorig seizoen een stroeve start bij VVV. Versleijen, die hem bij Sparta wegplukte, ontnam hem al snel zijn basisplaats en Menno van Appelen moest na een blessure hard knokken om zijn plaatsje in de hoofdmacht terug te winnen. Joop Brand zag het wel in de geboortige Amersfoorter zitten en onder diens bewind leek Van Appelen een basisplaats verworven te hebben, een gedachte die ook bevestigd werd na de komst van Henk van Stee want de naam van de rechterspits staat altijd wel op het wedstrijdformulier vermeld, dit waarschijn­lijk tot afgrijzen van Michael Evans.

“Ik ken niet meer zoveel pieken en dalen, ik denk dat ik wat stabieler ben geworden”, meent Van Appelen. “Niet dat ik helemaal tevreden ben over mijn optreden tot dusver dit seizoen maar ik geloof dat ik op de goed weg ben.” VVV weet momenteel de nodige punten bijeen te schrapen maar helaas gaat dat lang niet altijd gepaard met oogstrelend of spectaculair voetbal, integendeel zelfs, de thuiswedstrijden van de Venlonaren waren veelal slaapverwekkende vertoningen die, zo mag gevreesd worden, het publiek ertoe aan zal zetten om in de naaste toekomst gewapend met slaapzakken, kussens en een wekker het stadion te betreden. Van Appelen: “Ik geef toe dat het niet allemaal even briljant was wat we hebben laten zien. Toch zijn we in vergelijking met het vorig seizoen een andere weg ingeslagen. We willen meer uitstraling, ons meer als groep manifesteren, een groep die met goed voetbal de nodige punten weet binnen te halen. Natuurlijk willen we goed voetballen en het publiek iets bieden, dat spreekt, maar we willen ook de punten. Uiteindelijk bepaalt de plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen of we eventueel deel kunnen nemen aan de nacompetitie.” Van Stee verkondigde onlangs dat hij niet in een periodetitel geïnteresseerd zou zijn, toch een aansprekende prijs, zo zou de nietsvermoedende Koelbezoeker veronderstellen. Menno van Appelen, die de brui gaf aan een studie rechten ten faveure van het beroep voetbal weet echter een even passend als logisch antwoord te geven op Van Stee’s zienswijze: “Wanneer je de punten binnenhaalt, doe je automatisch mee in de strijd om een of andere periode. We hoeven ons niet te richten op de tweede of derde periode, dat is natuurlijk onzin. Maar wanneer we aanstaande vrijdag van TOP winnen gooien we wel hoge ogen wanneer het gaat om het winnen van de tweede periode, of we dat nu willen of niet.”

Contract
Menno van Appelen heeft een hoge pet op van de Ossche formatie en niet alleen omdat er een aantal oud-VVV-ers onderdak heeft gevonden bij de club die na jarenlang als puntenleverancier gefungeerd te hebben nu eindelijk eens van zich doet spreken. “Die sentimenten spelen bij ons helemaal niet. Vergeet niet dat er bij dit VVV veel nieuwelingen spelen die Derix, Polman of Smits helemaal niet hebben gekend. Ik kan me zo voorstellen dat zoiets bij TOP een veel grotere rol speelt. Maar het is een enorm belangrijke wedstrijd. Winnen we, staan we bovenaan en doen we nadrukkelijk mee”, aldus een Menno van Appelen die zich al aardig thuisvoelt in ‘het bronsgroen eikenhout’ getuige het feit dat vriendin Esther werkzaam is in Boxmeer. “Ik ben pas 22 jaar en voel me al min of meer ‘gesetteld’. Mijn toekomst als voetballer? Mijn contract loopt na het lopende seizoen af en ik zie wel of ik het volgend seizoen nog bij VVV speel. Daar maak ik me vooralsnog geen drukte om. Eerst maar eens presteren.” (sportinvenlo.nl)