Kevin Begois

 

februari 2004, Grens en Maas…

De Belg ontpopt zich dit seizoen als een uiterst betrouwbare sluitpost. Of de Venlose club ook het volgend seizoen gebruik kan maken van zijn diensten, is nog maar de vraag. De verrichtingen van de huurling zullen beslist niet onopgemerkt zijn gebleven.

Naam: Kevin Begois
Leeftijd: 21 jaar
Beroep: Profvoetballer
Vereniging: VVV-Venlo
Positie: Keeper

Net voor de winterstop ging het wat minder met VVV. Is daar een reden voor aan te geven?
“We waren mentaal vermoeid. We hebben de eerste helft van het seizoen keihard gewerkt. Bovendien hadden we met blessures te maken. Daarom kwam de winterstop ons wel goed uit. Lekker de batterij opladen.”

Jullie zijn naar een trainingskamp in Turkije geweest. Heeft dat zin of kost dat gewoon veel geld.
“Sommigen blijven liever in Nederland, anderen vinden zo’n stage wel lekker. Het heeft ook grote voordelen. Je kunt op perfecte velden trainen, weer en accommodatie zijn goed en je kunt aan teambuilding doen. Je leert elkaar beter kennen. We hebben lekker twee keer per dag getraind. Je hoefde daarvoor niet steeds te reizen, da’s ook een voordeel.”

Je bent door Roda JC aan VVV verhuurd. Door je goede prestaties lijkt het logisch dat je na dit seizoen naar Kerkrade terugkeert.
“Daar hebben we het helemaal niet over gehad. Ik voel me hier op mijn gemak, maar ik ga natuurlijk altijd liever hogerop. Ik ben in januari van het vorig jaar bij Roda terechtgekomen omdat KV Mechelen failliet was gegaan. De heer Hendriks vond dat het beter voor mij was om bij een andere club ervaring op te doen en progressie te maken door wekelijks te spelen.”

Wat zijn je sterke en zwakke kanten?
“De trainer vindt dat ik mijn aanwezigheid beter kenbaar moet maken en meer moet coachen. Verder moet ik wat sterker worden. Daar werken de fysio en ik aan. Dat sterker worden mag trouwens niet ten koste van mijn souplesse gaan. Die souplesse is denk ik mijn sterkere kant.”

Trainer Wim Dusseldorp vertrekt aan het einde van het seizoen. Een verrassing?
“Zijn contract loopt natuurlijk af, toch kwam de mededeling wel onverwacht. Het is niet iets waar ik me mee bemoei. Ik ben een huurling van 21 jaar en laat dat soort beslissingen graag aan bestuur en management over.”

Het lijkt raar werken met een trainer die toch al weet dat hij er het volgend seizoen niet meer bij is.
“Je merkt helemaal niets aan hem. Hij is nog steeds voor 200 procent gemotiveerd. Hij pakt de groep kort aan en blijft professioneel, maar ja, het is natuurlijk ook zijn job.”

Ken je Adrie Koster, de nieuwe trainer?
“De naam wel, maar verder ook niet. Ik heb na de persconferentie met hem kennis gemaakt. Hij kwam zelfverzekerd over en heeft charisma.”

Vrijdag hervat VVV de competitie met een thuisbeurt tegen TOP Oss. Wat zijn de verwachtingen?
“Ik hoop dat we de drie punten thuis kunnen houden. Mijn insteek is altijd dat wanneer ik de nul vast kan houden, er minstens al een punt is verdiend.”

Je droom?
“Het shirt van de Rode Duivels. Het is mijn doel om de beste te zijn. Dat wil elke sporter. Maar ik moet maar eens bewijzen dat ik het waard ben.”