John van Loenhout

 

Uit Grens en Maas, augustus 2003…

VVV behaalde vrijdag een verdienstelijk gelijkspel tegen Heracles. Een ploeg op weg naar de nacompetitie of is dat wellicht hopen tegen beter weten in?

Naam: John van Loenhout
Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Profvoetballer
Club: VVV
Vorige clubs: RKC, RBC

Ben je tevreden over het resultaat tegen Heracles?
“Naar mijn gevoel heeft er meer ingezeten. In de laatste twintig minuten zat Heracles er conditioneel doorheen. Daar hadden we misschien van moeten profiteren. Maar binnen de spelersgroep waren we het er wel over eens dat het over de gehele wedstrijd genomen een terechte uitslag was.”

Was je ook tevreden over je eigen functioneren?
“Eigenlijk wel ja. Ik heb enkele leuke acties gemaakt. Helaas miste ik ook een grote kans, da´s natuurlijk jammer.

Heracles acteerde het vorig seizoen in de top van de Gouden Gids Divisie. Die spelersgroep is zowat gelijk gebleven. Is dat voor jullie een graadmeter geweest?
“Dat denk ik wel. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en de wedstrijd tegen Heracles heeft aangetoond waar we staan. Vrijdag volgt weer een belangrijke graadmeter, want dan moeten we naar Excelsior. Dat is, net als VVV, een voetballende ploeg. Dus het zal zwaar worden.”

Toen jullie na de wedstrijd het veld afliepen, kregen jullie een luid applaus van het publiek. Dat moet goed hebben gedaan.
“Dat was lekker ja. Je moet ook niet alleen voor jezelf voetballen, maar zeker ook voor het publiek. Als je aantrekkelijk en goed voetbalt, komt het resultaat vanzelf wel. Heb ik bij RBC ook meegemaakt. Toen we de eerste keer promoveerden, verloren we de eerste drie wedstrijden terwijl we wel uitstekend speelden. Daarna kwamen de punten vanzelf, met goed voetbal.”

Heb je favorieten?
“Ik reken De Graafschap ondanks de 6-1 nederlaag tegen Sparta tot de belangrijkste titelkandidaat.”

Hoe ver gaat dit team het dit jaar schoppen?
“We moeten bij de eerste zeven kunnen eindigen en dus de nacompetitie halen. Je bent ook van factoren als schorsingen en blessures afhankelijk. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel rek in deze groep zit. We zijn pas zes weken bezig en het gaat al heel aardig.”

Leg je door zulke statements niet veel druk op je schouders?
“Ik vind het onder druk voetballen wel lekker. Heb ik de twee keer dat ik met RBC gepromoveerd ben ook meegemaakt.”

Je hebt een lastig seizoen bij RKC achter de rug omdat het niet tussen Jol en jou boterde. Waarom heb je ervoor gekozen om naar VVV te gaan?
“VVV belde me en ik ben eens gaan praten, absoluut niet met de intentie om ook in Venlo te komen voetballen. Het gesprek met het bestuur, de manager en trainer liep echter erg voorspoedig. Ook het feit dat Marcel Meeuwis en Martijn van Galen bleven, heeft een grote rol gespeeld. VVV heeft nu een uitstekende mix van ervaren spelers en jeugd. Ik ben gewoon op mijn gevoel afgegaan.”