Jaap Geurtjens

 

Uit weekblad De Brug, woensdag 18 oktober 1995. Voorbeschouwing VVV – AZ…..

Jaap Geurtjens is op de goede weg

Acht lange jaren vertoeft Jaap Geurtjens inmiddels bij VVV en hij doorliep tijdens deze periode alle mogelijke elftallen. Van B-jeugd naar A-jeugd, via het tweede elftal naar de reservebank van de hoofdmacht. Het vorig seizoen, onder Reynierse, mocht hij al eens ‘sfeerproeven’. Dit seizoen echter lijkt Geurtjens definitief doorgebroken.

Afgezien van de eerste competitiewedstrijd tegen RBC stond hij steeds in de basis. De komst van Versleijen heeft Geurtjens kennelijk geen windeieren gelegd. “Ach, ik weet niet of het alleen aan de trainer ligt, uiteraard koester ik het vertrouwen dat hij mij geschonken heeft. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met een verandering van mentaliteit en beleving mijnerzijds. Ik ben door de jaren heen wat volwassener geworden. Ik realiseerde me dat ik de kansen die me geboden werden met beide handen aan moest grijpen. Ook zie ik het betrekkelijke van het voetbal in, immers de ene wedstrijd speel je de sterren van de hemel en een andere keer stuntel je als een drol en sta je het volgende duel er weer naast.” Geurtjens die persoonlijk de linkshalfpositie ambieert, ziet zich in zijn streven gedwarsboomd door Nico van der Meer, iemand die er vooralsnog niet over peinst om zijn positie als linkshalf aan wie dan ook prijs te geven. “Ik ben een typisch werkpaard en als linker middenvelder kom je wat meer aan aanvallen toe maar voorlopig hoor je mij niet klagen.” Jaap Geurtjens baalt als de spreekwoordelijke stekker omdat hij afgelopen zaterdag in Leeuwarden tegen Cambuur tegen een fatale gele kaart opliep die hem een schorsing van een wedstrijd opleverde. Uitgerekend tegen koploper AZ zal Geurtjens zijn plaats af moeten staan ten faveure van waarschijnlijk Maurice Koenen.

Engeland
“Het is elke week weer een strijd om een basisplaats te verwerven en ik baal er stevig van dat ik op zo’n lullige manier een gele kaart aangesmeerd heb gekregen. Die gozer liep gewoon tegen me op en stort luid kermend ter aarde. Natuurlijk hoop ik wel dat Maurice het zaterdag tegen AZ goed doet want je wil toch winnen. Dan moet ik maar weer knokken om terug te komen, mocht Maurice zijn plaats behouden.” De aimabele 21-jarige semi-prof, die zich onlangs tot ieders verrassing liet ontdoen van het grootste gedeelte van zijn haardos, hoopt ooit eens een fullprof-contract te verdienen. Voorlopig echter is hij parttime in dienst bij VVV’s hoofdsponsor ISL en dat bevalt hem goed. “Ik heb er tijdens mijn MTS-periode al een poosje stage gelopen dus ik kende het bedrijf al een beetje voordat ik er drie weken geleden aan de slag ging. En zijn ambitie, zijn droom? “In Engeland voetballen, dat lijkt me het mooiste dat een werkpaard als ik mee zou mogen maken, maar zaterdag eerst maar eens met 2-1 van AZ winnen.” (sportinvenlo.nl)