Henk van Stee

 

Weekblad De Brug, woensdag 4 juni 1997. Voorbeschouwing VVV – Go Ahead Eagles…..

Van Stee nu al tevreden over seizoen

“Ik roep iedereen die VVV een warm hart toedraagt op vandaag naar De Koel te komen om mijn ploeg naar de overwinning te schreeuwen. De spelers hebben het publiek nodig als extra steuntje in de rug. De supporters die afgelo­pen zaterdag in Maastricht waren hebben kunnen meemaken hoe belangrijk die steun kan zijn.”

Toch hebben diezelfde supporters de laatste weken weinig reden tot juichen gehad. De laatste uitwedstrijden gingen kansloos met hoge cijfers verloren en ook de thuisbeurten tegen Helmond en Haarlem deed de gemiddelde supporter niet kwijlen van voetbalgenot. Sterker nog, de hondstrouwe VVV-fan is inmiddels gedegradeerd tot paradepaardje van de tolerantie. Van Stee blijkt echter toch tevreden over het verloop van het seizoen. “We hebben een goed seizoen gedraaid en bereikt wat we bereiken wilden: de nacompetitie. Ik geef toe dat we vooral in uitwedstrijden wat wisselvallig gepresteerd hebben maar vergeet niet dat we thuis slechts één duel verloren hebben. Tegen Cambuur. De clubs staan niet voor niets voor mijn spelers in de rij.” En daarmee is precies het probleem waarmee VVV zich geconfronteerd weet aangeduid. Wie speelt er het volgend seizoen nog in De Koel en wie pakt zijn biezen en zoekt elders zijn vertier tegen een meer dan redelijke beloning. Rayer tekende al bij Excelsior en ook Volmer mag zich verheugen in de warme belangstelling van Willem II, Roda JC en zelfs Genua. “Zolang er zich geen club meldt, ga ik er vooralsnog vanuit dat Joost Volmer gewoon blijft. Hij heeft immers een doorlopend contract. De club die Volmer graag wil inlijven zal toch met een flinke zak centen over de brug moeten komen want ik zie hem niet graag vertrekken. Wanneer echter zowel VVV als Volmer er een stuk wijzer van worden, mag je een transfer niet in de weg staan. Volmer is niet de enige speler waarvoor clubs belangstelling koesteren.”

Perikelen
“Ook Bakboord en Hofman, om maar wat namen te noemen, staan in de belangstelling van andere clubs. Ach, voor het geld dat we vangen van een transfer kunnen we weer andere spelers kopen. Of dat nu Pietje of Klaasje is, doet er even niet toe. Probleem is dat we voor aanvang van de competitie gesteld hadden dat we de spelersgroep waarover we nu kunnen beschikken bijeen zouden houden en verder uit zouden bouwen. Het ziet ernaar uit dat ik het volgend seizoen toch weer nieuwe spelers moet inpassen en zo blijft juist het belangrijkste doel, het ‘uitbouwen’van een team dat naar de eredivisie kan promoveren en zich daar ook kan handhaven, achterwege en dat is jammer.” Vandaag kan VVV een belangrijke stap op weg naar die hoogste divisie zetten door Go Ahead Eagles met een nederlaag naar huis te sturen. Volgens Van Stee zijn de zwakke prestaties van zijn ploeg de laatste weken onder meer te wijten aan de perikelen rond de contractbesprekingen. Volgens de coach is de rust echter weergekeerd. “De laatste twee, drie weken is er weer een stijgende lijn in de prestaties van de ploeg te bespeuren en daar moeten we van profiteren. We zitten in een poule met NEC, Go Ahead en Cambuur en wat mij betreft is er geen uitgesproken favoriet. Iedereen kan van iedereen winnen en we kunnen nagenoeg compleet aan de nacompetitie beginnen want schorsingen van Graef, Volmer en Corneille zijn opgeheven.” (sportinvenlo.nl)

Weekblad De Brug, maart 1997. Voorbeschouwing Emmen…

Beladen duel in stadion De Koel

Het heeft er alle schijn van dat VVV-Emmen aanstaande zaterdag in stadion De Koel een spektakelstuk van de eerste orde wordt. Alle ingrediënten voor een klassieke voetbalkraker zijn aanwezig. Emmen dat de koppositie in de eerste-divisie wenst te handhaven en VVV dat wanhopig de aansluiting met de subtop tracht te behouden om zodoende deelname aan de nacompetitie te bewerkstelligen.

Onverkwikkelijkheden die in het verleden tussen beide ploegen hebben plaatsgevonden, het duel Graef contra Van Oostrum kortom, VVV – Emmen, een op voorhand beladen confrontatie waaruit Jan Publiek wel eens als winnaar uit de bus zou kunnen komen. Op TV8 maakte trainer van Stee op niet mis te verstane wijze al duidelijk: ‘Emmen komt met de broek vol naar Venlo en zo niet, dan zorgen we er wel voor dat ze met de broek vol naar Drenthe afdruipen’, krasse taal uit de mond van een coach die zijn manschappen na de dramatisch verlopen uitwedstrijd tegen Dordrecht weer in het gareel moest zien te krijgen. Van Stee: “Na de nederlaag tegen Dordrecht was ik hevig teleurgesteld in de mentaliteit van enkele spelers. Zij realiseerden zich kennelijk niet dat ze niet alleen mij maar ook de club in de steek hebben gelaten en dat kan dus niet. Je moet met je hart voetballen, je ziel en zaligheid in de strijd werpen en als je daartoe niet bereid bent, moet je niet bij VVV komen voetballen. Dat heb ik hen ook voorgehouden en tegen Go Ahead Eagles heb ik bij vlagen weer iets van agressiviteit teruggezien.” Afgelopen zaterdag herstelde VVV zich van de Dordtse miskleun door Go Ahead Eagles een Deventerkoekje van eigen deeg te geven door de mannen van de Adelaarshorst naar een 2-0 nederlaag te spelen, met dank aan Maurice Graef overigens die beide doelpunten voor zijn rekening nam en zodoende nog slechts achttien doelpunten verwijderd is van de top van de topscorerslijst die nu nog bezet wordt door Michel van Oostrum. Zaterdag kan Graef zijn inhaalrace voortzetten want Van Oostrum komt dan met de broek vol naar Venlo en het is lastig spelen met een volgescheten onderbroek, zo kan elke spits u ten stelligste verzekeren. Toch is Van Stee nog niet helemaal tevreden over de tandem Van der Roer/Graef.

Rekening
“Omdat Edgar en Maurice nog amper samen hebben kunnen trainen, zitten er bepaalde aanvalspatronen nog niet in. Daar hoop ik deze week aan te kunnen werken en dan kan er bij VVV nog iets moois tot ontwikkeling komen.” Tussen VVV en Emmen botert het bepaald niet. Werden er tijdens de wedstrijd VVV – Emmen van het vorig seizoen al enkele onvriendelijkheden uitgewisseld, na afloop van Emmen – VVV eerder dit seizoen, vond er een heuse vechtpartij plaats en met de ploeg van Azingh Griever heeft VVV derhalve nog een stevige rekening te vereffenen. Van Stee: “Na die partij ontstond er buiten onze schuld om een vechtpartij die mijn spelers en ik nog niet vergeten zijn. Met sportieve middelen willen we wraak nemen.” Teleurstelling heeft bij Van Stee plaatsgemaakt voor vastberadenheid en er ligt voor Azingh Griever en consorten een heet avondje Venlo in het verschiet. Zij doen er dan ook goed aan de sporttassen te vullen met luiers, bij voorkeur van een bekend merk. Helaas kan Van Stee zaterdag in elk geval niet beschikken over Maurice Rayer beschikken. Hij is geschorst. (sportivenlo.nl)