Ferry de Regt

 

Ferry de Regt maakt debuut in hoofdmacht VVV-Venlo
april 2006
Net voor de play-offs speelde VVV-Venlo een oefenpotje tegen de amateurs van SVC2000 uit Roermond. Niets bijzonders, ware het niet dat tien minuten voor tijd een jongeling inviel die twee minuten later al doel trof. Zijn naam: Ferry de Regt.

Scoren na twee minuten, het moet een droom zijn geweest. Ferry: “Viel wel mee hoor. Natuurlijk was ik blij, maar ik heb het shirt niet over mijn hoofd getrokken of zo.” Het was zijn debuut in de hoofdmacht. Ferry (17) is eigenlijk nog A-junior. Toch speelt hij al in Jong VVV, een combinatie van eerste elftalspelers en A-jeugd. Met Ferry ging het als met zoveel andere jeugdige talentjes. Hij werd op 29 augustus 1988 in Venlo-Zuid geboren. Zijn vader speelde vroeger bij Quick Boys en het zal geen bevreemding wekken dat zoonlief zijn voorbeeld volgde. Op tienjarige leeftijd werd hij door VVV gescout en kwam hij terecht in het jeugdplan. Dat betekende wedstrijden spelen voor Quick Boys en trainen bij VVV. Meestal laveerde Ferry tussen achterhoede en middenveld, maar het ziet ernaar uit dat hij definitief zijn stekkie als laatste man heeft gevonden. Volgens Ferry een goede plek voor hem. “Ik ben groot, sterk en goed in de duels”, zegt hij, “ik heb een redelijk overzicht, maar het schort een beetje aan de techniek. Ik kan een bal goed aannemen, alleen het passeren van een tegenstander gaat me niet zo gemakkelijk af.”

Leerschool
Ferry volgde aan college Den Hulster een VMBO opleiding die hij met goed gevolg afsloot. Tegenwoordig volgt Ferry een studie bij Gilde Opleidingen. “Ik wist niet wat ik moest kiezen”, vertelt Ferry, “maar besloot de sociaal pedagogische richting op te gaan omdat het een brede opleiding is waar ik later goed mee uit de voeten zou kunnen, tenminste als dat noodzakelijk is.“ Voorlopig lijkt het erop dat Ferry een vaste plek in Jong VVV heeft gevonden. Een uitstekende leerschool, vindt hijzelf. “Spelen in het tweede is een stuk lastiger dan bij de A-jeugd”, zegt Ferry. “Er spelen vaak ervaren spelers mee die normaal bij de selectie horen, maar om de een of andere reden niet aan spelen toekomen. Het heeft ook zo zijn voordelen, want ook bij ons speelt dat soort jongens mee. Die kunnen je bijsturen en daar leer je veel van.” (sportinvenlo.nl)