Edgar van der Roer

 

Weekblad De Brug, woensdag 19 maart 1997. Voorbeschouwing VVV – RBC.

Edgar van der Roer mist waardering van het publiek

Aanstaande zaterdag stuit VVV om 19.30 uur in De Koel op het Roosen­daalse RBC van Jan Poortvliet. De Brabantse ploeg verloor de vorige week zaterdag met 1-0 van het laaggeplaatste Telstar. VVV won, zij het geflatteerd, vrij eenvoudig met 0-3 van het blunderende FC Zwolle door onder meer twee doelpun­ten van Edgar van der Roer. Twee cruciale doelpun­ten want VVV heeft de punten hard nodig om de nacompetitie te kunnen bereiken. De samenwerking Ven der Roer/Graef begint kennelijk zijn vruchten af te werpen.

“We zijn er echter nog lang niet”, meent Edgar van der Roer, “mede door het feit dat we nog niet veel met elkaar hebben kunnen trainen, is de samenwerking nog niet optimaal. Toch kon je zaterdag tegen Zwolle weer de klasse die Maurice in huis heeft zien. Hij was er als de kippen bij om de blunder van de keeper af te straffen en mij te laten scoren. Die jongen staat altijd op het juiste tijdstip op de juiste plaats. Bovendien scoort hij gemakkelijk en als zodanig vullen we elkaar goed aan, ik het aanspeelpunt, Maurice de afmaker. Ik denk dat het grote publiek mij nog niet zo weet te waarderen en niet ziet dat ik vaak aan de basis sta van een aanval die door een ander doeltreffend afgerond wordt. Ik sta nu eenmaal in de spits en een spits wordt geacht te scoren, daarop wordt ik helaas beoordeeld.” Om aansluiting met de subtop te houden, zal VVV tegen RBC de drie punten moeten pakken. Trainer Henk Van Stee maakte al gewag van het feit dat het programma aangeeft dat de mindere goden op komst zijn en dat nu de punten moeten worden gepakt. Van der Roer is van mening dat er van RBC gewonnen kan worden maar blijft toch voorzichtig: “We hebben meer kwaliteit dan RBC in huis maar dat wil niet zeggen dat we zomaar even winnen. Tegen Den Bosch was ik ook optimistisch gestemd maar we kwamen niet verder dan een gelijkspel. Ik ben bang dat we het zaterdag zonder Volmer moeten doen en dan komt toch weer de, zelfs voor eerste divisiebegrippen, smalle selectie van VVV aan het licht. Ploegen als Cambuur en Emmen kunnen over twintig gelijkwaardige spelers beschikken, noodzakelijk om mee te dingen naar de hoofdprijs, promotie naar de hoogste divisie.”

Herrie
Ook Van der Roer onderkent het belang van promotie naar een eventuele Superliga en begrijpt de uitspraken die John de Wolf in een krantenbericht deed over het feit dat hij ongelukkig was met de uitgestelde contractbesprekingen volkomen. Hij schaart zich zelfs achter die uitspraken. In de wandelgangen van het roddelcircuit wordt door velen al gefluisterd dat John de Wolf zijn zinnen op een andere club zou hebben gezet en een beetje herrie wil trappen om bij VVV weg te kunnen komen. “Waanzin”, meent Edgar van der Roer, “neem maar van mij aan dat eigenbelang niet ten grondslag ligt aan de uitspraken die John heeft gedaan. Welk voordeel zou hij daaruit kunnen putten? John is gewoon nauw bij de groep betrokken en heeft het beste met ons én VVV voor. Van de andere kant kan ik de houding van VVV ook wel begrijpen maar uiteindelijk is het toch zo dat jongens als Rayer en Bakboord zeer belangrijk voor VVV zijn en ten koste van alles voor de club behouden moeten blijven. Je kunt ze niet eeuwig laten wachten want voordat je het weet gaan ze voor VVV verloren. Niet alleen ik, de hele selectie staat achter de zienswijze van John.” (sportinvenlo.nl)