Dennis te Braak

 

Uit weekblad De Brug, oktober 1995. Voorbeschouwing VVV – FC Den Bosch…..

Dennis te Braak nog niet tevreden over zichzelf

Dennis te Braak is een van de vele nieuwkomers dit seizoen in de Koel. De 22-jarige van De Graafschap afkomstige middenvelder koos voor de Venlose club na een conflict met Graafschap-trainer Körver. Niet dat Te Braak nog wrok koestert jegens de oefenmeester, daar is hij te nuchter voor.

“Ondanks een hersenschudding die ik opgelopen had door een trap tegen mijn hoofd, vroeg Körver me om toch te spelen omdat de club geteisterd werd door schorsingen en blessures. De medische staf van De Graafschap verbood me echter om te spelen en dat heeft Körver me destijds kennelijk kwalijk genomen. Toch was dat de ware reden niet dat ik op de bank belandde. Hij vond gewoon dat ik teveel diepging, ‘je loopt teveel uit positie’, zei hij telkens weer. Bovendien gaf hij de voorkeur aan ervaren jongens, dus ik viel buiten de boot.” Een zware tegenslag voor de jonge Te Braak want had hij immers niet zojuist, nota bene op aandringen van de toenmalige trainer Jan Versleijen, een vijfjarig contract getekend voor de Achterhoekse club en bovendien de brui gegeven aan zijn MTS-studie. “Ik moest destijds een keuze maken, of studeren of voetballen als fullprof. Door het vijfjarig contract kreeg ik een stukje zekerheid geboden, ik hoefde er dus niet al te lang over na te denken.” Te Braak, naar eigen zeggen een multifunctionele speler, een ‘balafpakker’ met een groot loopvermogen en redelijk positiespel, voetbalt op huurbasis bij de Koelclub. Hij hoopt op een contract zodat hij in Venlo kan gaan wonen. Momenteel pendelt hij bijna dagelijks tussen Venlo en Doetinchem op en neer. “Niet echt vervelend want ik rij graag”, vindt Dennis Te Braak, “Ik realiseer me uiteraard wel dat ik me hier eerst maar eens moet waarmaken en goede prestaties zouden mogelijk kunnen leiden tot een contract bij VVV. Eerlijk gezegd hoop ik er op want ik heb het hier naar mijn zin.”

Wisselvallig
Te Braak is bij lange na niet tevreden over zijn prestaties tot dusver, een pijnlijke teen weerhoudt hem van het neerzetten van optimale prestaties. “Ik kan door die blessure niet voluit trainen en ik heb een paar wedstrijden met een verdoving gespeeld maar dat zet ook niet echt zoden aan de dijk. Vooral bij het kort wenden en keren heb ik er last van. Je gaat dan raar lopen en je krijgt last van andere spieren. Tot dusver heb ik naar mijn gevoel nog niet echt lekker gespeeld maar het gaat de goede kant op, net als met VVV trouwens. We hebben nu vijf wedstrijden op rij niet meer verloren en dat geeft de burger moed. We beschikken over een nog jonge groep die nog te wisselvallig is. We spelen meestal drie kwartier goed en dan zakt het hele zootje als een kaartenhuis in elkaar. Het moet allemaal wat constanter. Ik heb er alle vertrouwen in dat het, naarmate de competitie vordert, ook beter wordt. Vandaag tegen Den Bosch krijgen we de kans om te bewijzen dat we ons aan het ontwikkelen zijn. Ik heb de formatie dit jaar nog niet zien spelen maar ik weet dat het een echte counterploeg is. Het is daarom belangrijk dat we niet blindelings in de aanval gaan want voor je het weet heb je een goal tegen en gaat de wedstrijd, net als tegen RBC, op slot. Den Bosch heeft tot dusver nog niet verloren, het wordt eens tijd, dunkt me.” (sportinvenlo.nl)