Bas Jacobs

 

april 2004, Grens en Maas…

Het vorig seizoen scoorde hij zestien keer, dit seizoen heeft hij er alweer tien op de teller staan. De Zuid-Limburger maakt bij VVV-Venlo een uitstekende ontwikkeling door, al ging dat vaak met vallen en opstaan.

Naam: Bas Jacobs
Leeftijd: 24 jaar
Beroep: Beroepsvoetballer
Club: VVV-Venlo
Vorige clubs: Miranda, Chevremont, Roda JC, Maasmechelen

Na in je jeugd bij verschillende amateurclubs te hebben gespeeld werd je gescout door Roda JC. Wanneer was dat?
“Ik moet een jaar of tien, elf zijn geweest. Ik heb een seizoen bij de selectie meegedraaid en verschillende invalbeurten gehad. Tegen Utrecht heb ik nog gescoord. Daarna ben ik aan VVV en Maasmechelen verhuurd geweest om vervolgens naar Roda terug te keren. Toen kwam Wim Dusseldorp. Hij heeft me weer terug naar VVV gehaald. Ik heb nog een contract tot aan het eind van het volgend seizoen.”

En dan?
“Dan zou ik graag in de eredivisie willen voetballen. Dat zou met VVV kunnen, maar ook met een andere club. Het is in ieder geval wel een belangrijke doelstelling voor me.”

Heb je nog iets achter de hand wanneer je carrière niet helemaal volgens plan verloopt?
“Ik heb MTS bouwkunde gedaan. Daar zou ik iets mee kunnen. Liever blijf ik actief in de voetballerij. Als trainer bijvoorbeeld. Ik hoop het volgend seizoen wat jeugd bij VVV te kunnen trainen.”

Wat zijn je sterke en zwakke punten?
“Ik denk dat mijn snelheid mijn sterke punt is. Bovendien heb ik met mijn linker been een goede trap en kan ik goed koppen. Mijn zwakke punt is mijn rechter been. Daar werk ik nu aan.”

Gaat zoiets in samenwerking met de trainer?
“Nee, dat moet je toch echt zelf doen. Gewoon met je rechter, samen met een medespeler, lange ballen geven en met rechts op doel afwerken.”

Wim Dusseldorp vertrekt aan het einde van het seizoen, Adri Koster komt. Goede of slechte zaak?
“In het begin vond ik het wel jammer dat de trainer straks vertrekt. Hij heeft me altijd veel vertrouwen gegeven. En natuurlijk heeft hij de ploeg opgebouwd. Veel met jonge jongens gewerkt. Aan de andere kant is het misschien ook wel goed voor een club als VVV. Moeilijk te beoordelen. Voor mezelf is het misschien ook niet slecht. Van een andere trainer leer je ook weer andere dingen, en dat is goed voor mijn ontwikkeling.”

Vrijdag wacht Helmond Sport. De ploeg draait de laatste weken stroef. Wat verwacht je van de wedstrijd?
“Helmond heeft vooral een sterk middenveld. Ze hebben er jongens als Martell en Schulp bijgehaald. Ervaren jongens uit de eredivisie. Dus het zal moeilijk worden. Ik verwacht een wedstrijd zoals destijds in Helmond. Daar wonnen we wat geflatteerd met 1-3. We spelen altijd beter tegen toppers dan tegen op papier zwakkere tegenstanders. Ik denk dat het een spannende en open wedstrijd gaat worden.”