Ahmed Ammi

 

Uit Zondagsnieuws, december 2006…..

Ahmed Ammi verruilt het geelzwart van VVV voor het geelzwart van NAC

Het lijkt erop dat technisch directeur Mohammed Allach zijn borst nat mag maken. Een niet te stuiten exodus aan spelers dreigt bij VVV-Venlo. Frank van Kouwen en Willem Janssen lijken verloren voor de Venlose formatie en de eerste vogel is inmiddels al gevlogen. Ahmed Ammi vertrekt na dit seizoen naar NAC Breda.

De 25-jarige verdediger tekende een contract voor drie jaar. Hiermee gaat een belangrijke eerste wens van de Marokkaan in vervulling: voetballen op het hoogste niveau. Ook Vitesse lag op de loer, maar Ammi koos uiteindelijk toch voor NAC. Wellicht ook omdat Earnest Stewart, zijn vroegere ploegmaat, in Breda als technisch directeur werkzaam is. “Ik heb nog een seizoen met hem samengespeeld”, zegt Ammi. “Het was iemand waar je naar opkeek. Ik heb met hem gesproken. Hij heeft een beeld van de club geschetst, en wat ik hoorde beviel me wel. NAC is een sfeervolle vereniging.” Intussen draait de Koelclub in de subtop van de Jupiler League mee. De ploeg kan een vergelijking met het vorig seizoen niet doorstaan door het vertrek van enkele belangrijke spelers. Wat Ammi betreft doet zijn club het dan ook een stuk beter dan hijzelf had verwacht. “Plaats zes of zeven, had ik gedacht”, beaamt Ammi. “Er zit zelfs veel meer in. We moeten de uitwedstrijden wat slimmer aanpakken. Dan kunnen we meer punten pakken en het RBC moeilijk maken. Ik merk dat ik probeer andere jongens te ondersteunen. Dat gaat ten koste van mijn eigen spel. Het vorig seizoen ging dat wat gemakkelijker. Toen had je jongens als Meeuwis en Allach om je heen. Die verzetten bergen werk, waardoor ik meer aan voetballen toekwam.”

Marokkaans elftal
Met de transfer gaat voor Ammi een belangrijke wens in vervulling. Toch is Breda niet het eindpunt. De Marokkaan kijkt verder en wil hogerop, hoewel hij zich ook wel realiseert dat hij eerst in Breda een basisplaats zal moeten veroveren. Ammi: “Ik wil naar een echte topclub als Ajax, Feyenoord of PSV. Of naar het buitenland, dat lijkt me ook geweldig. En natuurlijk zou ik dolgraag voor het Marokkaans elftal spelen. Maar nu telt alleen VVV. We moeten de nacompetitie halen. Dat is nu mijn belangrijkste doel. Ik ga ervoor, dat ben ik de club ook verschuldigd.” (sportinvenlo.nl)