Venlonaren.net

Interview met Danny Steeghs, initiatiefnemer Venlonaren.net
maandag 18 april 2011

.nl of .net, Venlonaren blijven actief op de digitale snelweg

Venlonaren.nl is niet meer, lang leve Venlonaren.net! Kort nadat de eigenaar van de supporterssite van VVV-Venlo Venlonaren.nl de stekker eruit trok, pakte Danny Steeghs de draad weer op en de vorige week verscheen Venlonaren.net online.

Venlonaren.nl was een grote officieuze VVV fansite die naast de officiële site van supportersclub D’n Twellefde Man bestond. De eigenaar ervan kreeg problemen met een fotograaf die hem ervan betichtte oneigenlijk gebruik van zijn foto’s te maken en stuurde hem een gepeperde rekening. De eigenaar besloot daarop de stekker er definitief uit te trekken. Danny wil dat soort problemen in de toekomst voorkomen door zoveel mogelijk artikelen zelf te schrijven en foto’s door huisfotograaf Bart Vialle te laten maken. Het team dat de nieuwe site gaat runnen wordt gecompleteerd door Sven Hendrix die de pr voor zijn rekening neemt en als woordvoerder optreedt. Dat moet ook gebeuren tijdens een gesprek dat plaatsvindt met VVV. “Dat is een belangrijke stap”, zegt Danny, “we willen bijvoorbeeld graag zo snel mogelijk persberichten hebben om de supporters zo goed mogelijk te informeren. En we vinden het ook belangrijk dat VVV wat meer openheid van zaken over het reilen en zeilen binnen de club geeft. Andersom werkt het natuurlijk ook. Wij vertegenwoordigen een grote groep supporters die zich niet willen binden aan D’n Twellefde Man, en dat zijn er nogal. We weten wat er binnen die groep leeft en welke frustraties er zijn, vaak ook onbegrip. Daarom stellen we een goede wederzijdse communicatie met VVV zeer op prijs.” Vrij snel nadat de oude site offline was, verscheen de nieuwe alweer aan het digitale firmament, en dat had zo zijn redenen. Danny wilde voorkomen dat de domeinnaam Venlonaren voor commerciële doeleinden zou worden gebruikt. “De oude site had heel veel hits en was dus interessant voor mensen die er een slaatje uit zouden willen slaan”, legt Danny uit. “Er gingen al geruchten dat iemand de naam Venlonaren wilde gaan gebruiken om er geld mee te verdienen. Dus heb ik ook .com gereserveerd en ben ik in onderhandeling om ook .nl over te nemen. Zo sluit ik uit dat anderen van de domeinnaam Venlonaren gebruikmaken.”

Blog
Het meest in het oog springende verschil tussen de twee sites is dat .nl een forum was en .net een blog is. Daar werd bewust voor gekozen omdat er al een VVV-forum bestaat en Venlonaren.net wil die site niet voor de voeten lopen. “Bovendien vind ik dat een blog meer uitstraling heeft”, voegt Danny er aan toe. Daar waar er bij Venlonaren.nl nog vrolijk op los werd gescholden, wil Venlonaren.net het een stuk rustiger aan doen. Geen scheldkanonnades maar opbouwende kritiek en gezelligheid. Danny: “Natuurlijk zal er op ons blog best wel eens gescholden worden. Supporters moeten nu eenmaal hun frustraties kwijt kunnen. Maar het mag niet te bont worden, ook kinderen lezen tenslotte berichten op onze site. Wanneer het te gek wordt, halen we dat soort berichten weg, het moet gezellig blijven.” Venlonaren.net heeft zich ook ten doel gesteld de sfeer in het stadion te verhogen door het gebruik van grote spandoeken of andere sfeer verhogende activiteiten. Daarvoor wil de site samenwerken met Avanti Venlo, een andere website voor supporters van VVV-Venlo. “Zij hebben in het verleden al prachtige spandoeken gemaakt”, zegt Danny. “Supporters kunnen op onze site met creatieve ideeën komen. Daar moet wel geld voor zijn. Daarom hopen we op termijn ook sponsoren te werven, ook al om de kosten die we nu maken te dekken. Venlonaren.net moet een site van en voor de supporters worden.” (sportinvenlo.nl)