70 Jaar Ald VVV

donderdag 26 april 2018
Op 8 mei 2018 bestaat Ald VVV officieel 70 jaar. De vereniging werd op 8 mei 1948 opgericht met als doelstelling het contact tussen oud-bestuursleden, -spelers, -trainers, partners van overleden leden en betaald voetbalorganisatie VVV-Venlo te bevorderen.

Ald VVV heeft hiermee ook een duidelijke sociaal-maatschappelijke positie verworven. Het huidige ledenbestand bestaat uit 201 leden, waarvan nog 46 oud-spelers die af en toe tegen een balletje willen trappen. Verder maken onder anderen nog 72 oud-spelers die niet meer actief zijn en partners van overleden leden deel uit van deze vriendenclub. Minimaal tweemaal per jaar komt de vereniging bij elkaar. Dit is meestal tijdens de wedstrijd om de Herman Teeuwen Memorial en tijdens een jaarvergadering met aansluitend een kienavond. Enkel malen per jaar worden op uitnodiging van jubilerende amateurverenigingen etcetera nog de kunsten vertoond op de groene grasmat. De derde helft staat hier dan uiteraard centraal. Traditioneel wordt er ook gespeeld tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Een echte traditional dus.

Vrijdag 11 mei aanstaande wordt het jubileum intern groots gevierd met een gezellig samenzijn en een variërend programma in Seacon Stadion – De Koel – te Venlo. Ruim 280 leden, partners en genodigden zullen hiervan getuigen zijn. Op deze dag neemt ook Wiel Teeuwen afscheid als voorzitter van Ald VVV. Wiel was 5 jaar als bestuurslid en maar liefst 12 ½ jaar als voorzitter het boegbeeld van deze vereniging. Naast Wiel Teeuwen bestaat het huidige bestuur uit Jos Wijnen (secretaris), Jan Verbong (penningmeester) en Ger van Rosmalen (voetbalzaken).

Ald VVV speelt dit seizoen nog op zaterdagmiddag 5 mei om 16.00 uur op sportpark Herungerberg tegen de veteranen van VVV’03 in het kader van “115 Jaar VVV”. Op vrijdag 1 juni wordt bij het Duitse SV Grün Weiss Vernum 1949 deelgenomen aan een AH Turnier (6 x 6), aanvang 17.00 uur.

Bron: VVV-Venlo Media