VOS opent met winst op SV United

donderdag 27 september 2018
VOS versloeg afgelopen zondag in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in eigen huis opponent SV United en daarmee zaten de eerste drie punten in de knip. In het eerste part kwamen Hakim Lakhlifi en Danny Alberts tot scoren en acht minuten voor tijd was het Kolodziejski die voor de aansluitingstreffer zorgde maar verder kwam de ploeg uit Wanssum niet: 2-1. Een verdiende zege van een ploeg die tot een der favorieten in de vierde klasse D gerekend mag worden, mede door de komst van zeven basisspelers van VVV’03 dat een klasse hoger uitkomt.

Trainer John Buksak is zich terdege bewust van de favorietenrol die VOS toebedeeld heeft gekregen, maar de Venlonaar gaat daar rustig en realistisch mee om. “We hebben zondag de gehele wedstrijd weinig weggegeven en verdiend gewonnen maar ik ben er wel van overtuigd dat SV United dit seizoen ook mee gaat doen. Die ploeg heeft veel loopvermogen in huis. Het vorig seizoen zouden we er zeker met grote cijfers van verloren hebben, met name omdat we toen over slechts twee echte verdedigers beschikten. Die goal was de enige kans die ze hebben gehad, daarna creëerden ze ook niks meer. Verdedigend zijn we er aanzienlijk beter geworden en dat geldt ook voor het middenveld. Aanvallend hebben we ook niet aan kracht ingeboet. Wat dat betreft ben ik optimistisch.”

“We pakken de zaken dit seizoen heel serieus op. We trainen nu ook twee keer per week en willen voor de prijzen gaan. Dat betekent ook dat wanneer er geen blessures zijn, ik spelers moet gaan teleurstellen omdat ze niet spelen. Toch is het goed wanneer er een soort concurrentiestrijd ontstaat maar daar moet je wel goed mee omgaan als trainer.” Zondag wacht wederom een lastige klus. VOS gaat dan op bezoek bij SV Lottum, een team dat Buksak ook tot de favorieten rekent. Zondag won Lottum met 1-2 bij Kronenberg. “Goede ploeg”, aldus Buksak, “altijd lastig daar. Dat herinner ik me nog wel uit de tijd dat ik trainer van Merselo en later van VVV’03 was. Het zal dit keer niet anders zijn. We kunnen er wel van winnen maar zo zullen zij er ook wel over denken.”