VOS effectiever dan VCH

 

zondag 8 oktober 2017
VOS is er vanmiddag tegen VCH in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. De equipe van John Buksak trok aan de Merelweg met 3-2 aan het langste eind en heeft na drie duels al zes punten in de knip. Collega Wiel Roox moet het nog zonder doen maar gezien het vertoonde spel, gloort er wel hoop aan de horizon voor de ploeg uit De Boekend.

Over het veldspel was Roox redelijk tevreden alleen kampt VCH nog steeds met een groot probleem: tot aan de zestien maar niet verder. En dan scoort het lastig. “We hebben vandaag meer dan verdienstelijk gespeeld”, vertelt Roox. “We kwamen achter door een foutje van onze keeper en de 2-0 viel door een foutief omschakelmoment. Na de rust hebben eigen alleen wij gevoetbald. We misten vijf, zes grote kansen en dan wordt het door een uitval van VOS 3-0 en vervolgens bleven we maar kansen missen. Het blijft ons grote probleem, net als tegen Egchel en Grashoek. Wij scoren maar niet, anders hadden we al zes of zeven punten gehad. Daar word ik helemaal gek van. Wanneer je kijkt naar de kansen van vanmiddag, dan had het 5-10 voor ons kunnen zijn. Niet goed bijsluiten, een bal die niet goed wordt ingespeeld, voor eigen kans gaan, het is een groot probleem en dat weten de jongens zelf ook. Voetballend gezien ziet het er goed uit, soms spelen we onze tegenstander zoek maar die bal moet nu eenmaal over de lijn anders schiet je er niets mee op.”

Het spreekt voor zich dat collega Buksak tevreden op de wedstrijd terug keek. Bij rust was het 2-0 door treffers van Andre Hugens en Giovanni Gubbels en na de pauze was het wederom Gubbels die de 3-0 op het scorebord bracht. Buksak: “We speelden een goede eerste helft. VCH was zoekende en wij lieten ons wat inzakken. Door twee uitvallen kwamen we met 2-0 voor. De 3 en 4-0 waren ook mogelijk omdat VCH meer druk ging zetten. Ik moet zeggen dat VCH goed speelde. Ze kregen zeker ook kansen maar ze hebben er te veel nodig en gaan nog wat te vaak voor de actie.” Buksak is blij met de tot dusver behaalde resultaten. Drie duels, zes punten. “Ik wil me er zeker niet achter verschuilen, maar we hebben gewoon een kleine selectie en wanneer je dan drie of vier spelers mist, ben je gewoon kwetsbaar. Dan moet je spelers in gaan zetten die nog nooit in een eerste elftal hebben gespeeld. Maar goed, dat wist ik ook toen ik aan het karwei begon. Vandaag waren we vrij compleet dan zie je dat het een stuk beter gaat.”

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – VCH.