Venlosche Boys verrast met winst op koploper Minor

zondag 22 april 2018
Venlosche Boys verraste vanmiddag op de Alde Wielerbaan met een zege op de ongenaakbare koploper Minor uit Nuth. Het team van Roel Sloesen won met 2-0. Het was ook een meer dan noodzakelijke zege in de strijd tegen degradatie omdat alle staartploegen punten pakten.

Het was een verdiende zege voor de Venlonaren die meer kansen creëerden maar voor rust niet tot scoren kwamen. Door een tweede gele en dus rode kaart nog voor de thee voor Minor werd Venlosche Boys min of meer in het zadel geholpen. In de eerste helft miste Venlosch Boys overigens een strafschop. In de tweede helft kwam de ploeg ietwat gelukkig op een 1-0 voorsprong. Een als voorzet bedoelde bal van Youri Sprengers belandde in het doel. Daarna kreeg Venlosche Boys volop kansen om het duel te beslissen maar pas twee minuten voor het eindsignaal was het Ruben Peulen die aan alle onzekerheid een einde maakte en op fraaie wijze voor de 2-0 tekende. “Een volledig terechte zege”, vertelt coach Roel Sloesen. “We waren aggressiever en kregen kansen. De 1-0 was wat gelukkig maar mogen wij ook een keer dat geluk hebben? Ik was ook blij met de treffer van Ruben. Hij was al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen en hij mocht van mij alleen maar verdedigen. Schiet uitgerekend hij de 2-0 binnen. En hoe! De zege is een verdienste van de verdediging. We geven het hele seizoen al weinig kansen weg maar we hebben moeite met scoren. We kregen vandaag door de man meer situatie wat meer ruimte en dan scoren we twee keer en houden wederom de nul vast. Een heerlijke ontlading.”

Cruciaal
Intussen is de ploeg van Sloesen nog steeds in een hevige strijd tegen degradatie verwikkeld. Alle concurrenten in de onderste regionen pakten punten en volgende week zondag is hekkensluiter Hoensbroek in Venlo te gast. Een week later komt Schaesberg naar de Alde Wielerbaan. Cruciale duels? Sloesen: “Nee, dat zijn alle resterende duels die we nog spelen. Natuurlijk is de wedstrijd tegen Hoensbroek wel van groot belang maar ik vermoed dat alles pas tijdens de laatste competitieronde wordt beslist. We moeten zorgen dat we zondag de nul houden, niets weggeven maar zeker ook niet blind op de aanval gaan spelen.”

“We moeten, net als vandaag voor elke centimeter knokken. Vergeet niet dat we vijf goede spelers missen. Dat vergt een wat andere benadering. We hebben een jonge ploeg die verzorgd kan voetballen maar ook in staat is te vechten wanneer dat noodzakelijk is en dat kunnen we, dat hebben we tegen De Valk laten zien. We horen in de eerste klasse thuis maar dat moet je ook waarmaken. Ik ben hier nu vijf jaar trainer, we spelen voor het eerst in de eerste klasse maar dat heeft voor mij weinig waarde wanneer we er direct weer uit zouden vliegen. Ik weet dat ik er alles voor doe en mijn ploeg ook. Meer kun je niet doen.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Minor.