VCH lijkt weer op de weg terug

zondag 29 april 2018
VOS heeft vanmiddag op sportpark Maassenhof een 2-3 zege geboekt op het VCH van coach Wiel Roox. Bij rust leidde de formatie van John Buksak met 0-1. Net na de thee moest de scheidsrechter een afkoelingsperiode inlassen om na een tegendoelpunt de Venlose gemoederen tot bedaren te brengen.

In de eerste helft was VCH aanvankelijk gevaarlijker. De ploeg van Wiel Roox kreeg tot twee keer toe een riante kans de leiding te nemen maar de Venlose goalie redde bekwaam en stopte zelfs een strafschop. Daarna ontspon zich een strijd tussen twee gelijkwaardige partijen maar het was VOS dat halverwege de eerste helft de leiding nam. Daarna verzuimde VCH nog de gelijkmaker te scoren waarna de ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

Ook in het tweede part waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Direct na rust scoorde VCH de gelijkmaker. Dit veroorzaakte nogal wat commotie omdat de grensrechter van VOS voor buitenspel had gevlagd en de scheidsrecher dit niet honoreerde. Na hevige protesten van VOS, besloot de scheids een afkoelingsperiode in te gelasten waarna de wedstrijd weer werd voortgezet. In het verdere verloop van de wedstrijd golfde het spel op en neer zonder dat er sprake van goed voetbal was. Uiteindelijk trok VOS met 2-3 aan het langste eind.

Ondanks het verlies was coach Wiel Roox redelijk tevreden over het functioneren van zijn ploeg, al plaatste hij wel kanttekeningen. “Ik vond ons vandaag, net als in de uitwedstrijd die we ook onterecht met 3-2 verloren, beter dan VOS. Alleen schortte het aan scorend vermogen en efficiëntie. Speel simpel, doe de dingen die je moet doen, denk vooruit en speel je medespelers goed in. Basisregels van het voetbal. En dat ging lang niet altijd goed. We hanteerden te veel de lange bal en de linies lagen te ver uit elkaar. En ja, als je dan een omschakelmoment krijgt, dan heb je met die leipe aanvallers van VOS toch echt een probleem. Dat bleek achteraf ook wel.”

Malaise
Intussen verbazen vriend en vijand zich over de zwakke prestaties van VCH de laatste tijd. De ploeg werd geconfronteerd met enorme nederlagen. Die negatieve reeks werd overigens afgelopen donderdag beëindigd na de 1-2 winst tegen SVVH in Heibloem. Wiel Roox heeft echter een logisch verklaring voor die malaise. “Ik had een jonge, goede groep maar in de winterstop stopten vier spelers ermee en moest ik twee jongens om disciplinaire redenen wegsturen en ja, dan ben je plotseling een hele groep kwijt, waaronder twee keepers. Dat is ook de reden geweest dat we de A1 uit de competitie hebben gehaald. Dat was bittere noodzaak want maar al te vaak moest ik bij lagere teams aankloppen om überhaupt een elftal op de been te kunnen brengen. Nu is het nog steeds niet al te stabiel, ik moet nog te veel schuiven met spelers omdat op dit moment niet iedereen altijd beschikbaar is. Maar ik zie wel weer perspectief in de huidige groep. Trouwens, binnen de hele vereniging zie ik jonge jongens zich goed ontwikkelen.”

Donderdag neemt de ploeg van Roox het thuis op tegen Crescentia en zondag wacht de uitwedstrijd tegen RKSVV. Roox ziet perspectief in beide wedstrijden. “Wanneer ik hier en daar nog een positie beter in kan vullen, dan ga ik ervan uit dat we beide duels zouden moeten kunnen winnen.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – VOS.