Irene pakt drie punten in Blerick

 

zondag 1 oktober 2017
Spcl. Irene heeft vanmiddag de volle winst in Blerick gepakt. De equipe van Grad Xhofleer bleek een maatje te groot voor de thuisploeg. De Tegelse coach waakt echter voor een te groot optimisme wanneer het om de titel gaat maar ziet zijn ploeg zeker niet tegen degradatie voetballen.

Bij rust leidde de Tegelse formatie al met 0-2 door treffers van Janssen in de 20ste en Gielen in de 38ste minuut. Tien minuten voor tijd besliste Jeroen Thijssen de strijd met een derde doelpunt. Beslissen is in dit verband wellicht een te groot woord want Irene was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Wellicht speelde het feit dat Blerick het moest doen met een aantal vervangende spelers een rol. Xhofleer vond echter dat daar geen sprake van was. “We hebben vandaag onze tegenstander vastgezet en ze geen tijd gegeven hun spel te spelen. Dat heeft goed uitgepakt, meer dan dat zelfs want we hadden ook met dubbele cijfers kunnen winnen. Ik vind overigens niet dat Blerick verzwakt aan de wedstrijd begon. Misschien dat ze een of twee spelers misten maar er stond gewoon een goed team op het veld.” Intussen rekenen insiders Irene tot een van de favorieten wanneer het om de titelstrijd gaat. Xhofleer geeft toe dat hij over een uitstekende ploeg beschikt maar is toch voorzichtig met uitlatingen daarover.

“Ik weet ook wel dat we een aardig team hebben met veel individuele klasse maar vergeet niet dat we nog tegen veel Brabantse ploegen moeten die in het nabije verleden nog in de eerste klasse speelden. We hebben ons voorlopig als doel gesteld dat we een vaste middenmoter willen zijn en zeker bij de eerste vijf, zes willen eindigen. Na een evaluatie over een maand of twee, moeten we misschien onze doelstellingen bijstellen.” Irene moet het dit seizoen doen zonder de vertrokken Thiemo Vanmaris. Een grote aderlating maar volgens Xhofleer een aderlating die is op te vangen. “Natuurlijk was hij belangrijk. Het individu kan bepalen of je wint maar het is het collectief dat ervoor zorgt dat je niet verliest. Bovendien krijgen anderen nu ook vleugels omdat ze de kans krijgen.”

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Spcl. Irene.