Betrekkelijk eenvoudige winst Spcl. Irene

zondag 1 april 2018
Spcl. Irene heeft gisteravond op eigen terrein een bijzonder nuttige zege behaald op het in degradatienood verkerende Wilhelmina Boys uit Best. Na een moeizame start zegevierde de ploeg van Grad Xhofleer uiteindelijk met 5-1 maar moest daarvoor wel eerst een 0-1 achterstand goedmaken.

Het worden Spartaanse weken voor de Tegelse formatie want wie het programma bekijkt, ziet dat er de komende vier weken nog zes duels op het programma staan. Leuke bijkomstigheid: van de zes duels spelen de tricolores er maar liefst vijf op het eigen sportpark Bakenbos. Spcl. Irene had het aanvankelijk niet gemakkelijk tegen de Brabantse opponent. Volgens coach Grad Xhofleer had dat alles te maken met het fysieke spel van Wilhelmina Boys, de lange ballen die door de tegenstander werden gehanteerd maar vooral door het spel van zijn eigen ploeg. Xhofleer: “De start was gewoon niet goed. We waren niet voldoende geconcentreerd maar na wat omzettingen liep het direct beter, kwamen we nog voor rust met 2-1 voor en in de tweede helft hebben we het karwei verder eenvoudig afgemaakt. Heel gek maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we de partij konden verliezen.”

Niet arrogant
Door de winst kan Irene opgelucht ademhalen want de degradatiestreep is nauwelijks nog te bekennen. Niet dat Xhofleer zich daar zorgen over heeft gemaakt maar de lage positie op de ranglijst was wel een vreemde gewaarwording. “Dit is niet arrogant bedoeld maar wanneer je onze selectie aan het begin van het seizoen bekijkt, dan moet je bij de beste vijf kunnen eindigen en dat heb ik al eerder uitgesproken. Maar ja, wanneer je gaande het seizoen zes basisspelers kwijtraakt, is dat een grote aderlating. Daardoor moet je op een andere manier gaan voetballen en ik moet zeggen dat we dat heel goed hebben opgepakt. De ranglijst geeft een zeer vertekend beeld. Wanneer we onze inhaalwedstrijden zouden winnen, staan we vierde. We weten waar we het voor doen. Er is binnen de groep geen nonchalance te bespeuren. De jongens weten dat ze het niet voor niets krijgen en dat ze er wat voor moeten doen en dat gebeurt ook.

Blessures
Deze maand alleen al zijn er nog zes duels te gaan. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Blerick aanstaande zondag. Te veel van het goede? “We hebben het geluk dat we vijf keer thuis spelen waardoor we het allemaal wat eenvoudiger kunnen inplannen. Hadden we meer uitwedstrijden door de week moeten spelen, was dat toch een stuk lastiger geweest. Ik heb te maken met langdurige blessures van Ferdi Janssen en Sierd Janssen, anderzijds komen er ook weer spelers terug uit de lappenmand. Gelukkig hebben we tot dusver weinig met schorsingen te maken gehad. Blerick aanstaande zondag? Altijd leuk. De spelers kennen elkaar goed en ik heb er zelf nog een jaar als jeugdtrainer gewerkt. Een leuk weerzien, alleen heel erg jammer dat ze het niet zo goed doen.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Spcl. Irene – Wilhelmina Boys.