Kwiek Venlo verslaat stadgenoot VOS

 

zondag 6 september 2015
De eerste punten zijn binnen voor Kwiek Venlo. De ploeg versloeg vandaag op eigen terrein stadgenoot VOS met 2-0. Na een gelijk opgaande strijd leek het erop dat beide ploegen de punten broederlijk zouden delen, maar dat pakte anders uit.

“We dachten op de bank nog dat de ploeg die het eerst zou scoren, het duel ook zou winnen”, liet Kwiek-coach Giovanni Venezia na afloop weten. “Toen wij een kwartier voor tijd de score openden, moest VOS komen. Daarvan hebben we geprofiteerd door ook nog de 2-0 binnen te werken. Ik moet eerlijk toegeven dat een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.” Het vorig seizoen waren de verwachtingen na de promotie naar de derde klasse weer hoog gespannen, althans voor de buitenwacht. Toenmalig trainer Ron Janssen zag dat heel anders. Ook dit seizoen waarschuwt Venezia voor al te hoge verwachtingen. “We hebben zeven nieuwe spelers moeten inpassen. Bovendien kampten we met blessures en met jongens die niet helemaal fit waren. Het heeft tijd nodig om op niveau te komen. Ik denk ook dat we in vergelijking met het vorig seizoen iets aan kwaliteit hebben ingeboet. We hadden ook de pech dat we voor de beker met 1-6 van Blerick verloren waardoor er nogal wat jongens in paniek raakten. Gelukkig hebben we die nederlaag vandaag rechtgezet. Ons doel dit seizoen is lijfsbehoud. Onderschat de kracht van deze derde klasse niet. Het wordt een zware uitdaging, niet alleen op sportief vlak. Een ander belangrijk streven dit seizoen is om als club goed te functioneren en weer in een rustig vaarwater terecht te komen nadat er een aantal bestuursleden is weg gegaan. Daar gaan we als vereniging fanatiek voor. Maar goed, eerst maar eens een klein feestje vieren. Dat mag ook wel wanneer je van een concurrent als VOS wint.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kwiek Venlo – VOS.

In Velden won IVO haar eerste competitieduel. Spcl. Irene werd met 1-0 verslagen, een stand die bij rust al op het scorebord stond. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – Spcl. Irene.

Uitslagen, stand en programma.