IVO wint degradatieduel van FCV-Venlo

zondag 11 maart 2018
IVO heeft vandaag in eigen huis uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse C. De ploeg van Danny Pala versloeg niet alleen directe concurrent FCV-Venlo met 4-0 maar zag ook HBSV en Maarheeze verliezen. Bovendien hervond de Veldense ploeg de aansluiting met ploegen als Helmondia en MULO.

IVO herstelde zich van een zwakke competitiestart door na de winterstop in drie duels zeven punten bijeen te sprokkelen. Dat had wat coach Danny Pala alles te maken met het geringe aantal spelers dat hij ter beschikking had. Na de lange winterpauze kwam een aantal spelers terug van een blessure waardoor de onderlinge concurrentie aanmerkelijk toenam. “We hebben wat personele problemen gehad en ik moet ook zeggen dat we het geluk ook niet aan onze zijde hadden. Nu is de situatie anders. Spelers die voorheen, min of meer gedwongen op een basisplaats konden rekenen, kunnen dat nu niet meer omdat er veel meer concurrentie is. En dat is alleen maar gunstig gebleken. Ze konden het tijdens trainingen bij wijze van spreken wat rustiger aan doen omdat ze wisten dat ze er toch wel bijzaten. Niet dat de situatie nu ideaal is, maar ik heb nu 25 tot 26 spelers voor twee teams beschikbaar, een weelde die ik tot dusver nog niet heb gekend. Je ziet dat de groep aan kwaliteit wint, waardoor ook het zelfvertrouwen groeit. Zo rond 1 april verwacht ik dat wederom twee spelers van een blessure zullen terugkeren en dan moet ik nog zien wie er van ons wint.”

Opsteker
Al na een seconde of twintig joeg Rick Verbeek de bal namens IVO vol in de kruising en stond het 1-0 voor de thuisploeg. FCV-Venlo kreeg daarop kansen op de gelijkmaker maar volgens de Veldense coach waren de beste mogelijkheden toch voor IVO. Na de pauze waren het Wesley Dirkx, Lars Derks en wederom Rick Verbeek die voor de 4-0 eindstand zorgden. Pala: “Een echte opsteker. We zijn er nog lang niet maar het is een begin. Volgende week moeten we naar Oranje Zwart. Ik hoop echt dat we ook daar een puntje kunnen pakken. Niet onmogelijk want die jongen die in Velden drie keer tegen ons scoorde, voetbalt er niet meer. We hebben trouwens ook minder wedstrijden gespeeld dan de meeste van onze concurrenten die ook tegen degradatie strijden. Mochten we die wedstrijden in winst om weten te zetten, kun je ook zomaar zevende of achtste staan.”

Overigens stopt de samenwerking tussen IVO en Danny Pala na dit seizoen. Hij zal worden opgevolgd door Eric Caasenbrood, nu nog hoofdcoach van DESM. “Klopt”, beaamt Pala. “In de winterstop is afgesproken dat we niet met elkaar verder zouden gaan en ik ben dus op zoek naar een nieuwe uitdaging na dit seizoen.”

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – FCV-Venlo.