HBSV laat onnodig punten liggen

 

zondag 29 oktober 2017
HBSV heeft vandaag in eigen huis onnodig twee punten tegen het nog ongeslagen Baarlo laten liggen. Voor rust creëerde de ploeg van Tim Nabben al een viertal grote kansen. Maar het was Baarlo dat na 45 minuten met 0-1 aan de leiding ging. Na de pauze kwam HBSV op gelijke hoogte maar volgens de coach had zijn ploeg meer verdiend.

Nabben: “We missen op dit moment teveel kansen. Je zou kunnen zeggen dat we op dit moment in de hoek zitten waar de klapjes vallen en dat is gewoon jammer. Baarlo krijgt voor rust een kans en die benutten ze en dan staan we met 0-1 achter. Gelukkig kwamen we in de tweede helft snel op gelijke hoogte door een treffer van Moreno Walda en dat was meer dan verdiend. Daarna werd het een beetje rommelig, het niveau ging snel omlaag. Het laatste kwartier kregen we weer de overhand en hadden we nog twee of drie keer kunnen scoren. Maar we benutten de kansen weer niet en dan loop je altijd het risico dat het doelpunt aan de andere kant valt en dan kun je zo’n wedstrijd ook nog verliezen.”

Over het huidige verloop van de competitie is Nabben niet heel tevreden al heeft dat volgens de coach weinig te maken met het voetbal dat zijn ploeg op de mat legt. “We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld en ik kan de jongens niks verwijten. Natuurlijk hebben we tot dusver onnodig punten laten liggen maar dat heeft ook te maken met het feit dat sommige jongens geen goede voorbereiding hebben gehad en met blessures. Roy Heesen heeft anderhalf jaar niet gespeeld en is nu weer fit, Ken Leemans kwam een half jaar niet aan voetballen toe en Marouane Elmalki is de hele voorbereiding niet fit geweest. Maar wanneer we eenmaal compleet zijn, ziet het er allemaal weer rooskleuriger uit. Met deze groep moeten we zonder meer in de middenmoot of hoger kunnen eindigen. We hoeven in elk geval niet te wanhopen want we creëren meer dan voldoende kansen.”

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Baarlo.