Belfeldia te sterk voor DEV-Arcen

 

zondag 22 oktober 2017
DEV-Arcen heeft het vandaag op eigen terrein niet gered tegen Belfeldia. Op sportpark de Hondskamp trokken de Belfeldenaren aan het langste eind: 0-3. Coach Roel Verberk kon wel met het verlies leven, zeker gezien het grote aantal geblesseerde spelers waar hij geen beroep op kon doen. Zijn opponent Roger Janssen was vanzelfsprekend een tevreden man die verwacht dat zijn ploeg het dit seizoen ver kan schoppen.

Al na enkele minuten zag Verberk zich genoodzaakt een van zijn betere spelers te vervangen omdat hij geblesseerd raakte. “En dan zie je ook nog eens dat de eerste de beste fout die je maakt, direct door Belfeld werd afgestraft. Vervolgens loop je achter de feiten aan, ook al omdat veel automatismen zijn verdwenen. Na rust hebben we geprobeerd iets meer naar voor te spelen maar toen zag je dat onze tegenstanders goed van de ruimte die ze kregen gebruikmaakte en het verder afmaakte. De jongens hebben vandaag keihard gewerkt maar uiteindelijk moet ik toegeven dat Belfeldia gewoon meer kwaliteit in huis had. Daarom was de nederlaag, die ook hoger had kunnen uitvallen, terecht en de uitslag een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld. Onze doelstelling dit seizoen is handhaven. We hebben tot dusver nog geen echte concurrenten gehad. Wanneer we dat soort wedstrijden kunnen winnen, dan denk ik dat we ons gewoon kunnen handhaven. Wanneer we compleet zijn, hebben we een goede ploeg. We hebben vandaag met name voorin te weinig gebracht en dat, en de vele blessures, is ons opgebroken.”

Collega-coach Roger Janssen was opgetogen. Zondagochtend stond hij met zijn equipe nog zesde en hopla, zondagmiddag 16.15 uur mocht hij zich plotseling de trotse koploper noemen, een verrassing die ook bij Janssen insloeg als een bom. Janssen: “Wel leuk natuurlijk. Win je een wedstrijdje in Arcen, sta je ineens bovenaan. Ik had nog tegen de jongens gezegd dat we misschien een paar plekjes zouden kunnen stijgen wanneer we vandaag zouden winnen omdat de concurrentie tegen elkaar speelde maar dat dit zou gebeuren, had ik niet verwacht. Dat was een mooie meevaller. Vandaag hebben we verdiend gewonnen. In de tweede helft scoorden we heel snel de 0-2 en vanaf dat moment hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Heel veel balbezit gehad en ik vond het jammer dat we niet meer hebben gescoord. Arcen had niet meer de kracht ons onder druk te zetten, iets wat in de eerste helft nog wel een beetje lukte.” Belfeldia speelt al drie seizoenen een grote rol van betekenis wanneer het gaat om de topposities. Toch wist de ploeg geen promotie te bewerkstelligen. Janssen gelooft in de kansen van zijn ploeg. “Ik ben als coach weer een jaartje verder, net als mijn ploeg. We zijn er dit seizoen sterker, stabieler en slimmer op geworden. Er zit veel zelfvertruowen in de groep. Veel jongens die er het vorig seizoen door blessures niet bij waren, zijn er nu vanaf het begin wel bij. We ontmoeten nog veel tegenstanders die we niet kennen maar als ik naar mijn eigen groep kijk, dan vind ik dat we voor een kampioenschap moeten gaan. De jongens vinden ook zelf dat ze de stap kunnen zetten. Drie jaar is het niet gelukt via de nacompetitie, dus het moet anders.”

Scoreverloop: 0-1 Obalanlege Adebowale, 0-2 Kevin López, 0-3 Rob van Dijk.

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd DEV-Arcen – Belfeldia.