DEV Arcen

 

Secretariaat:
John Schinck
Lage Lei 23
5944 CN Arcen
Email: secretariaat@dev-arcen.nl

Sportpark De Hondskamp
Lingsforterweg 49a
5944BB Arcen
Tel bestuurskamer: (077) 473 26 52

klik om naar de website te gaan

Fotopagina DEV-Arcen

Sportpark De Hondskamp

 

Hypermodern, uniek gelegen in een bosrijke omgeving waarin de naaldbomen tot in de hemel lijken te rijzen, maar ook…..nostalgisch!

 

Selectie DEV-Arcen 2015/2016 (foto: DEV-Arcen)

 

Vaandelteam DEV nog niet helemaal op stoom maar daar kunnen ze in Arcen mee leven
zondag 2 november 2014
Niet dat het lek boven water is, maar ze zullen in Arcen ongetwijfeld opgelucht ademhalen na de enigszins gelukkige 2-3 zege van DEV-Arcen in de derby tegen buurman SVEB in Broekhuizenvorst. Punten in de knip en wegwezen.

Wie gedacht had dat het kommer en kwel was nadat bekend werd dat DEV-Arcen in de vierde klasse G was ingedeeld en niet in de ‘Venlose’ vierde klasse E, heeft het mis. Geen potjes meer tegen TSC’04, HBSV of FCV-Venlo, maar daar zit de club niet mee. “Bij ons in Arcen, met alle respect hoor, leeft dat soort wedstrijden niet zo”, zegt voorzitter Herman Valckx. “Duels tegen IVO, RKDSO of SVEB spreken veel meer tot de verbeelding omdat het wedstrijden tegen tegenstanders uit naburige dorpen zijn. We maakten ons meer zorgen over de kracht van de niet-Limburgse ploegen in onze klasse.” En dat bleek uit te komen. Wist DEV zich het vorig seizoen nog moeiteloos in de Limburgse vierde klasse te handhaven, dit seizoen verloopt het een stuk stroever. Tot de ontmoeting met SVEB hadden de Arcenaren nog geen wedstrijd gewonnen en stond er slechts een puntje op het conto. Het is echter niet alleen de kracht van de tegenstander die de ploeg parten speelt, ook kreeg coach Bas Hoppenbrouwers (foto boven) te maken met langdurig geblesseerde routiniers waardoor de trainer terug moest grijpen op jeugdspelers en spelers uit lagere elftallen. Hoppenbrouwers: “En dan is het roeien met de riemen die je hebt en moet je andere keuzes maken. We werken nu met jongens die zijn doorgestroomd vanuit de A-jeugd en ook met spelers die het vorig seizoen nog in de reserve vierde klasse speelden en daar kun je toch lastig van verlangen dat ze de kar trekken. Er is veel kwaliteit maar je moet het de kans en de tijd geven.” Hoe het ook zij, de eerste vijf ploegen op de ranglijst van de vierde klasse G komen allemaal uit Brabant. Een teken aan de wand? “Ploegen uit Brabant zijn fysiek erg sterk”, zegt Hoppenbrouwers, “en we schieten technisch en tactisch ook nog net iets te kort maar nogmaals, we moeten het de tijd geven.” Natuurlijk zijn ze er bij DEV-Arcen niet zo blij mee dat het vaandelteam nog niet die prestaties neerzet waarop werd gehoopt, maar er wordt bepaald niet geklaagd. Op zich niet zo vreemd. De vereniging beschikt over een bijzonder fraaie accommodatie, de club is financieel gezond en in het RKDSO uit Lomm heeft DEV een partner gevonden waarmee al bijna tien jaar vruchtbaar wordt samengewerkt op het gebied van jeugdvoetbal. De club kan dan ook bogen op meerdere jeugdteams per leeftijdscategorie hetgeen de doorstroming alleen maar bevordert. “Dat is inderdaad een groot pluspunt”, stelt voorzitter Valckx.

Minder kinderen
“Maar het gaat niet alleen om doorstroming. Wanneer wij als DEV twintig spelers voor een C-team zouden hebben, zouden we niet in staat zijn twee teams samen te stellen. Omdat RKDSO er ook tien heeft, ik noem maar wat, kunnen we dat wel. Daarnaast is het een enorm voordeel dat je de de betere spelers in C1 kunt laten voetballen en de wat mindere spelers in C2. Wanneer je maar een C-elftal hebt, spelen talenten en de wat mindere spelers samen in een elftal en dat komt de progressie van een talent niet ten goede. Wel is het zo dat wanneer een voetballer doorbreekt, hij bij de vereniging gaat spelen waar hij vandaan komt.” Valckx blijkt in de praktijk een voorzitter die vooruit kijkt. Tachtig procent van de Arcense jongste schoolgaande jeugd is lid van de plaatselijke voetbalclub en dat is veel. Niet dat hij zich ernstige zorgen maakt maar met name in Limburg worden steeds minder kinderen geboren, met name in Noord- en Zuid-Limburg, dat wijzen cijfers van het CBS uit. Tachtig procent van honderd kinderen op een school is vanzelfsprekend een stuk meer dan tachtig procent van zestig kinderen op dezelfde school. Valckx: “Ik maak me niet echt zorgen, het samenwerkingsverband met RKDSO sterkt me daarin. De tendens zie je vooral in dorpen en ik verwacht dat in de toekomst steeds meer verenigingen met elkaar moeten samenwerken. En we moeten een vinger aan de pols blijven houden en kwaliteit bieden. En dan heb ik het niet alleen maar over een accommodatie maar ook over de kwaliteit van je trainerskorps, de vele vrijwilligers waarop we mogen rekenen of de kleding.” Geen problemen derhalve op sportpark De Hondskamp derhalve, behoudens misschien het lot van het eerste. En daar maakt coach Bas Hoppenbrouwers zich nauwelijks zorgen over. Doelstelling is handhaven? “Nee, dat is geen doelstelling. Ik ga voor het hoogst haalbare en dat is wat mij betreft een plek in de middenmoot.”

 
 

Bas Hoppenbrouwers nieuwe hoofdtrainer DEV-Arcen
zaterdag 24 november 2012
Zoals eerder aangekondigd stopt Maurice Houben na zeven seizoenen als hoofdtrainer van DEV-Arcen. Het bestuur van DEV heeft samen met een afvaardiging van de selectie gekeken wie Houben zou kunnen opvolgen. Een van de kandidaten daarvoor was Bas Hoppenbrouwers. Na een paar goede gesprekken is de club met Hoppenbrouwers tot overstemming gekomen. Vanaf het nieuwe seizoen zal Hoppenbrouwers als hoofdtrainer fungeren.

Hoppenbrouwers heeft bij de betaalde jeugd van Vitesse en FC Twente en bij hoofdklasser Rheden gespeeld. Als gevolg van blessures moest hij vroeg met voetballen stoppen. Hij haalde vervolgens de trainersdiploma’s TC3 en TC2. Zijn trainersloopbaan startte hij als jeugdtrainer van het Nijmeegse Quick 1888. Daar was hij ook hoofdtrainer om vervolgens hoofdtrainer te worden van SV Orion (Nijmegen) en SC Millingen. Momenteel is Hoppenbrouwers docent bij de KNVB.

Voorzitter Herman Valckx (links) feliciteert de nieuwe hoofdtrainer van DEV-Arcen