Amateurvoetbal, de laatste loodjes…

vrijdag 25 mei 2018
Het wordt nog een zenuwslopend weekend voor enkele Venlose amateurclubs. Sommige clubs zijn zeker nog niet gevrijwaard van het spelen van nacompetitiewedstrijden die kunnen leiden naar degradatie. Venlosche Boys, Blerick, VVV’03, DEV-Arcen en Kwiek Venlo zullen nog alle zeilen bij moeten zetten. HBSV daarentegen maakt nog kans om via de nacompetitie te promoveren. Een overzicht.

Venlosche Boys is hoe dan ook veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. De ploeg van Roel Sloesen staat momenteel twaalfde in de eerste klasse D met 23 punten uit 25 duels. Dat zijn er evenveel als FC Hoensbroek en Wilhelmina’08. Alleen hebben de Venlonaren het beste doelsaldo. Een ploeg degradeert rechtstreeks. De Boys gaan zondag op bezoek bij ZSV, Hoensbroek speelt uit tegen De Valk en Wilhelmina neemt het thuis op tegen Venray.

In de tweede klasse F kan Blerick door het gelijke spel zondag tegen NWC directe degradatie nog ontlopen door uit van Sparta’18 te winnen. Het heeft een punt voorsprong op Wilhelmina Boys dat op bezoek gaat bij NWC. Mocht Wilhelmina Boys gelijkspelen of verliezen, dan volstaat voor de mannen van Roy Schijven een gelijkspel om zo rechtstreekse degradatie te voorkomen.

In de vierde klasse E liggen de zaken wat ingewikkelder. In die klasse is Resia direct gedegradeerd en gaat Leunen de nacompetitie in. Blijft er een plek over. Daarvoor komen Kwiek Venlo, Hegelsom, VVV’03 en DEV-Arcen nog in aanmerking. DEV heeft daarvan veruit de beste papieren. De ploeg van Roel Verberk heeft 32 punten uit 25 duels en een gunstig doelsaldo van -4. Zondag gaat DEV op bezoek bij Hegelsom dat elfde staat met drie punten minder dan DEV en een negatief doelsaldo van -8. Ook Kwiek staat in de gevarenzone. Het speelt zondag uit tegen Meterik en heeft, net als Hegelsom, 29 punten uit 25 wedstrijden. VVV’03 heeft 31 punten en is bij winst tegen Leunen, dat al veroordeeld is tot nacompetitie, veilig.

HBSV speelt zondag thuis tegen MVC’19 dat in de derde periode drie punten voorsprong op de Hout-Blerickenaren heeft. Wanneer de ploeg van Tim Nabben wint, speelt het nacompetitie om promotie door een beter doelsaldo dan de opponent uit Maasbree.