Nieuwsarchief

 

Terug- en vooruitblik VenloVerbroedert
donderdag 18 juni 2015
Het seizoen loopt ten einde. De rust keert weer op de voetbalvelden in Venlo. Het gras krijgt zijn welverdiende adempauze zodat het straks, na de zomer, er weer mooi bij ligt en de last van de voetbalschoenen weer kan dragen.

 

Venloverbroedert, ook in droevige tijden
vrijdag 27 maart 2015
Een minuut stilte bij HBSV voor René Zeetsen die om het leven kwam bij een helikoptercrash in Mali.

 

Venloverbroedert arbitrage plan
vrijdag 27 maart 2015
Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Scheidsrechters zijn schaars, ook bij de Venlose verenigingen. De coördinator probeert elke week scheidsrechters te vinden voor de wedstrijden. Helaas is er een tekort aan mensen die dit willen en kunnen. Terwijl fluiten bij (jeugd)teams juist hartstikke leuk is. Je hebt als scheidsrechter de leiding en zorgt dat de wedstrijd volgens de regels gespeeld wordt. Je moet natuurlijk iets meer kunnen dan hard op een fluitje blazen.

Een werkgroep, bestaande uit een delegatie van de Scheidsrechtersvereniging Venlo en omstreken, Belfeldia en VVV’03, heeft namens Venloverbroedert een arbitrageplan opgesteld. Het plan kan als leidraad dienen voor een nog te ontwikkelen scheidsrechterbeleid. Maar bijvoorbeeld ook om het bestaande beleid aan te spiegelen of te verbeteren. Verder werkt deze werkgroep aan een opzet/draaiboek voor de dag van de scheidsrechter (oktober). Insteek is om de scheidsrechter die dag in het zonnetje te zetten maar zeker ook om aandacht te vragen voor de rol van de scheids en begrip hiervoor te kweken. Er zijn verenigingen die al bezig zijn met het opleiden van jeugdspelers tot pupillenscheidsrechter of met soortgelijke initiatieven. De KNVB en de SVO kunnen hier een ondersteunende rol in spelen.

Interessante links voor een vereniging in het kader van scheidsrechterbeleid zijn:
https://www.arag.nl/over-arag/knvb/home/fairplaycertificering een kwaliteitskeurmerk voor een goed scheidsrechterbeleid.
Op https://www.voetbalmasterz.nl/#spelsituaties/ kun je je junioren/teams een leuke quiz laten spelen op basis van een 20 tal spelsituaties.
Houd deze site in de gaten voor meer nieuws omtrent het scheidsrechterbeleid en acties omtrent de dag van de scheidsrechter!

 

Venloverbroedert wint Fair Play Award
vrijdag 28 november 2014
Venloverbroedert heeft vanavond tijdens het Sportgala in Domani in Venlo de Fairplay Award in ontvangst mogen nemen. Een prachtige erkenning van het moois waar we mee bezig zijn.

De resultaten van de acties van Venloverbroedert en de intensieve samenwerking tussen de verenigingen worden zichtbaar. Het besef begint ook door te dringen dat we dit met zijn allen moeten doen. Vanuit die samenwerking ontstaan mooie dingen. Venloverbroedert blijft niet onopgemerkt. De initiatieven en acties worden ook buiten de stadsgrenzen gezien en opgepakt. Dit geeft ons nog meer energie om op de huidige voet door te gaan. Venloverbroedert kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst! Ook in 2015 zullen we met ludieke en laagdrempelige acties aandacht blijven vragen voor sportiviteit en respect en zullen we er naar streven om de onderlinge banden nog verder aan te halen.

 

Onder de kop ‘Succesverhalen’ publiceerde ook de KNVB een artikel over Venloverbroedert op haar website!

Alleen maar positief aanmoedigen
woensdag 24 september 2014
Vijftien clubs, één team. De plaatselijke voetbalclubs in Venlo zijn samen gaan werken onder de naam Venlo Verbroedert in een poging de waarden sportiviteit en respect hoger in het vaandel te krijgen. Waar kun je dan beter beginnen dan bij de jongste jeugd? “Ouders, als het niet lukt, niet boos worden. Zeg gewoon: niets aan de hand, volgende keer beter.” Lees hier verder.

 

Nieuwe actie Venloverbroedert…Shake Hands
donderdag 24 oktober 2013
De amateurclubs van Groot Venlo slaan opnieuw de handen ineen. Deze keer vragen we aandacht voor Shake Hands. In de ogen van de clubs is het schudden van handen niet alleen iets is voor bij interlands, Europees voetbal, het Nederlands profvoetbal en onze 1e elftallen. Het zou iets heel gewoons mogen zijn voor alle jeugdteams en de lagere senioren.

Venlose amateurclubs maken zich sterk om vanaf heden bij alle Venlose voetbalwedstrijden vóóraf, en ongeacht verloop en resultaat ook achteraf, handen te schudden. We vergeten hierbij vooral na de wedstrijd de scheidsrechter niet! Shake Hands. Om de campagne kracht bij te zetten is er een promotie filmpje ontwikkeld (zie boven). Kaderleden, (jeugd)spelers en ook ouders zijn geïnformeerd over de actie en zullen hier tijdens het actieweekend op 26 en 27 oktober aan worden herinnerd middels zichtbare aanwezigheid van de Venloverbroedert poster op de sportparken. Het is echter vooral een zaak van de (jeugd)spelers zelf om actief, op en om het veld, uitvoering te geven aan Shake Hands en daarmee de initiatieven voor meer respect in het voetbal uit te dragen. De Groot Venlose amateurclubs willen hiermee een ‘samenwerkende’ voorbeeldfunctie vervullen voor de regio en fungeren als goede gast of gastheer.