FCV-Venlo opent Fairplay Court Venlo

 

woensdag 28 oktober 2015 
Zaterdag 24 oktober opende FCV-Venlo haar nieuwe kunstgrasveld. Het veld draagt de naam ‘Fairplay Court Venlo’ en de totstandkoming is een samenwerkingsresultaat van de Vense club met een aantal partners. Het veld past volledig in de doelstellingen van de club, welke met de slogan ‘Met plezier naar kwaliteit’ kracht worden bijgezet.

Passie, plezier en sportiviteit zijn in deze de kernwaarden van de club. Met het veld wordt in de richting van spelers, begeleiders en ouders nadrukkelijk een Fairplay boodschap uitgedragen. Toen de KNVB afgelopen seizoen startte met een pilot bij de eerste jaars F-jeugdteams, door het opzetten van een Fairplay competitie, was de club uit ’t Ven er als de kippen bij. De wedstrijden in deze competitie worden gespeeld op een kleiner met pilonnen afgebakend veld (30 bij 40 meter), zonder scheidsrechter en met de ouders op gepaste afstand. Met de inzet van veel eigen middelen en vrijwilligers wist de club een bij de entree van het sportpark braak liggend gravelveld om te zetten in een prachtig Fairplay Court, dat exact voldoet aan de afmetingen die door de KNVB hiervoor zijn bepaald. Niet alleen uniek voor Venlo maar een landelijke primeur voor de door de KNVB dit seizoen volledig uitgerolde Fairplay competitie met alle eerste jaars F-teams. Ook de allerkleinste voetballers, doorgaans mini-F of kabouters genoemd, kunnen met hun 4 tegen 4 wedstrijden op dit veld uitstekend uit de voeten en spelenderwijs kennis maken met fairplay.

Enthousiast 
Het is dan ook geen verrassing dat de opening met name in het teken stond van de jongste voetballertjes van de groen-witten die een onderling toernooi speelden op het nieuwe veld. Daarnaast stond er een groot mini pupillen toernooi, met deelname van maar liefst 20 teams allen afkomstig van Venlose clubs, op het programma. Bij de opening mocht de verbinding met Venloverbroedert dan ook niet ontbreken en prijkt het logo van deze samenwerking op de borden bij de entree van het Fairplay Court Venlo. De openingshandeling werd verricht door wethouder Stephan Satijn en FCV-vrijwilliger Hai van Rensen. Hopelijk krijgt dit initiatief snel een vervolg in de gemeente Venlo. De reacties van alle betrokkenen maar bovenal van de voetballende jeugd, jong en oud, zijn laaiend enthousiast.