Tang Soo Do Gup examen in Blerick

 

zondag 22 november 2015
Regelmatig en constant oefenen is de sleutel tot succes om nieuwe doelen te halen bij de Tang Soo Do trainingen, waarbij de vooruitgang wordt getoetst tijdens een examen. Leden worden hiervoor door de instructeur uitgenodigd indien alle disciplines van de volgende band goed worden beheerst.

En op zaterdag 21 november was het weer zover. Het tweede Gup (gekleurde banders) examen bij dojang Koguryo in Blerick, waarbij er elf leden waren voorgedragen. Door de problemen met de toegangsdeur van het MFC Op Expeditie niet in de vertrouwde gymzaal, maar ditmaal in gymzaal Muspelheim. Een examen bestaat uit een vast aantal onderdelen. Allereerst een aantal theorie vragen, daarna de warming-up. Vervolgens basis handtechnieken, basis voettechnieken en combinaties van hand- en voettechnieken. Om verder te gaan met loopvormen, een stap sparring en sparren. Hierbij kijkt een jury of de deelnemers voldoen aan de eisen die gesteld zijn behorende bij het niveau van de gekleurde band. Hoe hoger de Gup graad hoe meer een kandidaat moet weten en kunnen. Ieder behaald examen is een nieuwe mijlpaal in de Tang Soo Do carrière en een stap dichterbij de zwarte band.

Extra indruk
Voor acht kandidaten was dit de eerste keer dat ze aan een examen deelnamen. En dan ook nog in een andere gymzaal plus nog wat problemen met de toegang en het licht in de gymzaal in het begin. Voor sommigen daardoor wat extra aanleiding om zenuwachtig te zijn, maar alle kandidaten deden hun uiterste best. Aan het einde van het examen kreeg iedereen van de jury te horen dat ze geslaagd waren. Tijdens een examen let de examencommissie ook op of er kandidaten zijn die in positieve zin extra opvallen. Bij dit examen was het Levai Olders (oranje band kandidaat) en Sem Holtman (witte band met zwarte slip kandidaat) die beiden extra indruk maakte en als waardering een “AWARD MOST IMPROVED” in ontvangst mochten nemen.

Resultaten
9e Gup:
Alina Gielen, Sam Buskens, Sarina Gielen, Dave Buskens, Sem Holtman, Aaron Ruiz, Eefje Buskens en Mischa Wallenburg.

8e Gup
Jesney Olders, Levai Olders en Ryan Sawang-Arom.