Tang Soo Do Gup examen in Blerick

 

maandag 30 mei 2016
Regelmatig en constant oefenen is de sleutels tot succes om nieuwe doelen te halen bij de Tang Soo Do trainingen, waarbij de vooruitgang wordt getoetst tijdens een examen. Je wordt hiervoor uitgenodigd door de instructeur indien je alle disciplines van de volgende band goed beheerst. En op zaterdag 28 mei was het weer zover. Het derde Gup (gekleurde banders) examen bij dojang Koguryo in Blerick, waarbij er twaalf leden waren voorgedragen. Ditmaal werd het examen in de vertrouwde gymzaal van het MFC Op Expeditie gehouden.

Mijlpaal
Een examen bestaat uit een vast aantal onderdelen. Allereerst een aantal theorievragen, daarna de warming-up. Vervolgens basis handtechnieken, basis voettechnieken en combinaties van hand- en voettechnieken. Om verder te gaan met loopvormen, een stap sparring en sparren. Hierbij kijkt een jury of de deelnemers voldoen aan de eisen die gesteld zijn behorende bij het niveau van de gekleurde band. Hoe hoger de Gup graad hoe meer een kandidaat moet weten en kunnen! Ieder behaald examen is een nieuwe mijlpaal in de Tang Soo Do carrière en een stap dichterbij de zwarte band.

Waardering
Voor drie kandidaten was dit de eerste keer dat ze aan een examen deelnamen. En dan ook wat problemen met de toegang tot het MFC Op Expeditie in het begin! Voor sommigen daardoor wat extra aanleiding om zenuwachtig te zijn, maar alle kandidaten deden hun uiterste best. En aan het einde van het examen kreeg iedereen van de jury te horen dat ze geslaagd waren. Tijdens een examen let de examencommissie ook op of er kandidaten zijn die in positieve zin extra opvallen of een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt t.o.v. het vorige examen. Bij dit examen was het Eefje Buskens (oranje band kandidaat) en Sonya Bak (witte band met zwarte slip kandidaat) die beiden extra indruk maakten en als waardering een “AWARD MOST IMPROVED” in ontvangst mochten nemen.

Resultaat voor dit examen bij dojang Koguryo:

9e Gup
Daniël Cox
Jovi Smeets
Sonya Bak

8e Gup
Sam Buskens
Dave Buskens
Sem Holtman
Aaron Ruiz
Eefje Buskens
Mischa Wallenburg

7e Gup
Jesney Olders
Levai Olders
Ryan Sawang-Arom