Chiban toernooi!

 

dinsdag 20 juni 2017
Na weken van hard trainen was het zaterdag 17 juni zover, het 1e Chiban toernooi in sporthal De Oosterpoort in Zoetermeer, Zuid-Holland. Onder de deelnemers waren 5 leden van dojang Koguryo Tang Soo Do uit Blerick die met hun instructeur de reis naar het Westen van het land hadden ondernomen.

Tang Soo Do is een 2000 jaar oude Krijgskunst afkomstig uit Korea. Deze “martial art” wordt op verschillende plaatsen in Nederland beoefend waaronder sinds 2,5 jaar ook in Blerick.

Voor een toernooi geldt de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen”. Het is de bedoeling om aan de andere leden van de Tang Soo Do familie te laten zien hoe ver jij bent in de ontwikkeling richting de zwarte band. Door mee te doen doe je in wedstrijdervaring op en verder is het toernooi bedoeld om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Voor sommigen leden van Koguryo was dit het tweede of derde Tang Soo Do toernooi waaraan ze deelnamen, maar er waren dit keer ook nieuwkomers. Spannend dus!

Het Tang Soo Do toernooi bestond uit 3 verschillende onderdelen, namelijk Moogi Sul (vanaf bruine band / loopvorm met wapen), Hyung (loopvorm) en Dae Ryun (sparren).

In de ochtend waren het de zwarte banders die aan de bak moesten op de verschillende onderdelen, terwijl ’s middags de gekleurde banders op het programma stonden. Voordat er begonnen werd met het afwerken van de diverse poules bij de gekleurde banders waren er nog demonstratie van sommige dojangs, door de groep zwarte banders en 2 uitvoeringen door de Masters.

Bij het onderdeel wapens, waaraan alleen de instructeur mocht meedoen, was er een tweede prijs. Bij loopvormen waren er prijzen voor Levai Olders (goud) en Kees Mommers (zilver). Bij sparren werden Jesney Olders en Senna Boonhof derde en was er een eerste plaats voor Kees Mommers.

Alles bij elkaar weer een succesvol toernooi voor dojang Koguryo, waarbij de focus nu wordt gericht op deelname aan het Europees kampioenschap in oktober.

Wil je meer weten over Tang Soo Do in het algemeen of over dojang Koguryo te Blerick (trainingstijden, gratis lessen, kosten, etc), stuur dan een email aan info@dojangkoguryo.nl.