MOTORCROSS

 

Motorcrossvereniging Venlo-Blerick

Klik hier voor foto’s van de Pinkstercross 2013

Secretariaat: R. Joosten
Adres: Postbus 248, 5900 AE Venlo
Tel: (077) 398 82 22
Email: opjeij@tiscali.nl

Openingstijden circuit Zaarderheiken
Newtonweg 9
5928 PN Venlo-Blerick

Zomertijd:
Woensdag: 16.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur

Wintertijd:
Zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur
Zondag: 13.00 tot 17.00 uur

klik om naar de website te gaan

Motorcrossvereniging Venlo-Blerick beschikt eindelijk over een eigen crossbaan
zondag 14 oktober 2012
Het is de passie voor de sport die hem overeind heeft gehouden. Maar voorzitter Roland van Teijlingen is uiteindelijk toch in zijn missie geslaagd. Na twaalf jaar knokken heeft Motorcrossvereniging Venlo-Blerick een eigen crossbaan. Bovendien viert de vereniging dit jaar ook nog eens het veertigjarig bestaan. Dubbel feest dus in De Boekend waar de nieuwe baan ligt.

Het jubileum wordt niet met allerlei toeters, bellen en feestgezang gevierd. Daar heeft voorzitter Roland van Teijlingen even geen puf meer voor. Zes jaar werden de crossers op een terrein nabij de veiling gedoogd, maar daar was sinds 2006 geen sprake meer van. “We zijn met de gemeente Venlo in gesprek gegaan over een nieuwe crossbaan en dat is een lange weg geworden”, vertelt Van Teijlingen. “Gelukkig heeft de gemeente net zo’n lange adem als wij gehad, anders hadden we de moed allang opgegeven. We hebben van de gemeente zelfs de leunhekwerken van de oude accommodatie van voetbalclub SV Venlo gekregen. Die waren niet meer nodig omdat die club met Quick Boys is gefuseerd.” De baan is door leden van de vereniging zelf aangelegd, naar de normen van de Motorsport Organisatie Nederland (MON) zodat er ook officiële wedstrijden georganiseerd kunnen worden. De eerste echte grote wedstrijd staat tijdens het Pinksterweekend van het volgend jaar op de rol. Van Teijlingen: “Dan willen we de baan ook officieel en feestelijk openen. Nu kan dat nog niet omdat we nog naar de Raad van State moeten vanwege een nog lopend bezwaar. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat wel goed komt.” Intussen kijkt men bij de motorcrossvereniging ook verder. Een mooie crossbaan is leuk, net als voldoende parkeergelegenheid. Er staat ook een bouwkeet op het terrein en die staat er niet voor niets. “We mogen bouwen, we gaan vergunningen aanvragen en de tekeningen zijn al klaar”, laat Van Teijlingen weten. “We willen graag een pand met garage bouwen. Een echte kantine staat niet op het verlanglijstje. Crossers zijn sporters en die drinken niet. We zorgen er wel voor dat er een kopje soep of kop koffie gedronken kan worden.”

Thumbs up voor de nieuwe crossbaan. (Foto: Jeu Lücker)

Wildcrossers
De vorige week zaterdag hield de vereniging al een open dag. Die leek aanvankelijk letterlijk in het water te vallen. Hevige regenval in de dagen ervoor en zo mogelijk nog hevigere regenval de dag zelf, leken voor een teleurstelling te zorgen. “We zijn niet voor een gat te vangen en we hadden een bulldozer klaarstaan die we ’s ochtends ook hebben ingezet. ’s Middags werd het gelukkig droog en kon er worden gecrost. Er zijn veel mensen op af gekomen. Ook veel oud-leden. We hebben enthousiaste reacties op de baan gekregen en ons ledental is er ook niet op achteruit gegaan.” De vereniging telt momenteel een zestigtal leden. Daar kunnen er wat Van Teijlingen betreft nog wel een aantal bij. Hij wil ook wildcrossers naar de vereniging halen. “Dat hebben we zo met de gemeente afgesproken. Wanneer er geen legale baan is, dan gaan de crossers het bos in, en dat kan dus niet. Maar goed, je ziet dat het een landelijke tendens is. Er zijn steeds minder banen. Dorpen, wijken breiden uit. De huizen komen naar de banen toe met alle dramatische gevolgen van dien.” Het crossleven in Venlo is mooi. Jeffrey Herlings is wereldkampioen en dat zorgt weer voor een boost in de motorcrosssport. “We zijn tevreden en kunnen met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.” (sportinvenlo.nl)