MAART 2013

 

IVO grijpt naast koppositie, Irene verliest degradatieduel
zaterdag 30 maart 2013
In de tweede klasse H won Venlosche Boys in eigen huis door benutte penalty van Thomas de Jong in de zeventigste minuut met 1-0 van Mierlo Hout. Een noodzakelijke zege want de ploeg dreigde langzaam maar zeker in de degradatiezone te belanden. Door de overwinning lijken de Boys een veilige positie in de middenmoot te hebben bewerkstelligd. De ploeg van coach Jay Driessen heeft nu 25 punten uit achttien duels. In de derde klasse C kon IVO bij thuiswinst tegen Helmondia de koppositie veroveren (foto boven). Zover kwam het echter niet. De Veldenaren kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel waardoor IVO nu met 32 punten uit zestien duels op een punt van koploper Baarlo staat. Door een 0-2 zege bij Blerick (zie foto onder) staat Sparta’18 uit Sevenum op gelijke hoogte met IVO. Na overwinningen bij Blerick (3-4) twee weken geleden en een fraaie 2-1 winst afgelopen zondag thuis tegen Sparta’18, leek bij Spcl. Irene het lek boven water. Vandaag ging het uitgerekend tegen mededegradatiekandidaat Rood Wit’62 mis. Irene verloor op het eigen sportpark Bakenbos met 2-4 van de ploeg uit Helmond. Na zes minuten stond Irene door twee doelpunten van Jordy Vallen al op een, zo leek het, geruststellende 2-0 voorsprong. Rood Wit stelde daarna echter orde op zaken. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – SC Helmondia. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Sparta’18.

VCH op weg naar periodetitel, Quick Boys/Venlo legt loodje in Lottum
zaterdag 30 maart 2013
In de vierde klasse F deed VCH wat het doen moest, al ging dat maar moeizaam. In Melderslo won de ploeg van Ger Verheijen nipt met 0-1 van de hekkensluiter waardoor Paasmaandag bij winst op Oostrum de tweede periodetitel behaald kan worden. In de stand staat VCH nu op acht punten van koploper VOS dat veertig punten heeft. HBSV won thuis met 2-0 van MVC’19. De Hout-Blerickenaren nemen met 26 punten uit zestien wedstrijden een plek in de subtop in. Dat kan van DEV-Arcen niet worden gezegd. Maurice Houben en de zijnen dreigen verder weg te zakken door een 3-1 nederlaag bij laagvlieger Leunen. Jaimy Lenssen tekende voor het enige Arcense doelpunt. Volop verrassingen in de vijfde klasse F. Zowel koploper Quick Bos/Venlo als nummer drie FCV-Venlo legden het loodje. Quick verloor met 4-2 bij SV Lottum en FCV redde het thuis niet tegen SVOC’01: 1-2. Ondanks het verlies handhaaft Quick Boys/Venlo zich aan kop van de vijfde klasse met 31 punten uit veertien wedstrijden. Kronenberg zit de ploeg van Ron Janssen echter op de hielen en heeft nog maar een punt achterstand. FCV-Venlo blijft derde met 24 uit veertien.

VCH houdt online veiling, programma Top E-toernooi bekend
dinsdag 26 maart 2013
Voetbalclub VCH houdt een online veiling waar, onder meer, originele shirts van Feyenoord, PSV, VVV-Venlo en een door Raúl González Blanco gesigneerd shirt van VCH te koop worden aangeboden. De opbrengst gaat naar de jeugdafdeling van de club. De aangeboden stukken werden vorig jaar tijdens het Top E-toernooi geschonken door diverse deelnemende verenigingen als dank voor de gastvrijheid. Intussen is ook het deelnemersveld van het Top E-toernooi 2013 bekend. Feyenoord en titelverdediger PSV zijn ook dit jaar weer van de partij. Opvallende afwezige is Ajax. “Die club speelt een toernooi in Italië”, laat voorzitter Ron Rommerskirchen (foto) weten. “Daarvoor in de plaats hebben we een afvaardiging van een voetbalschool uit India, Bhaichung Bhutta FS. Die ploeg werkt een trainingsweek bij Feyenoord af en de school heeft ook Nederlandse trainers. We zijn erg benieuwd naar het niveau van die jongens. Het belooft in elk geval een publiekstrekker te worden.” Klik hier om de online veiling te bekijken, klik hier voor het volledige programma van het Top E-toernooi.

Khalid Choukoud Nederlands kampioen halve marathon
zondag 24 maart 2013
Het NK halve marathon werd vandaag tijdens de Venloop gewonnen door Khalid Choukoud met een tijd van een uur, drie minuten en 27 seconden. Hij werd voorafgegaan door drie Kenianen. Philemon Yator won de halve marathon, gevolgd door Charles Cheruiyot en Julius Koech. Ruth van der Meijden legde beslag op de titel bij de vrouwen. De tien kilometer bij de heren werd gewonnen door Ricardo Floris die tijdens de Berden Voorjaarsloop nog als tweede achter Sander Schutgens eindigde. Tweede werd Robin Theunissen, gevolgd door Joe Schweitzer. Bij de dames eiste Christine Venhuizen de hoogste eer voor zich op. De tweede plek was voor Linda Korten en het brons was voor Judith Lenaers.

Foto: Jeu Lücker

Twee Venlose zevenklappers, Irene verrast met winst op Sparta’18
zondag 24 maart 2013
Zaterdag verloor Venlosche Boys in de tweede klasse H in Oss al van koploper DESO. Na acht minuten keek de ploeg van Jay Driessen door een doelpunt van Roy Landers al tegen een 1-0 achterstand aan. Acht minuten na rust trok Thomas de Jong de stand nog wel gelijk, maar vijf minuten later tekende wederom Roy Landers voor de 2-1. Een kwartier voor tijd besliste Bram Kampen de strijd in het voordeel van de equipe uit Oss: 3-1. Met 22 punten uit achttien wedstrijden bezetten de Boys nu een plek in de middenmoot. In de derde klasse C werd het duel tussen Belfeldia en SC Helmondia afgelast. IVO veegde in eigen huis de vloer aan met Panningen: 7-0 (foto boven). Door de zege en de 3-1 overwinning van Baarlo op Blerick, staat de ploeg uit Velden nu op een tweede plaats, twee punten achter Baarlo. IVO heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Na de prima 3-4 winst de vorige week bij Blerick, deed Spcl. Irene dit weekeinde opnieuw van zich spreken. Hoogvlieger Sparta’18 was dit keer het kind van de rekening. Irene won met 2-1 waardoor de Tegelse ploeg goede zaken deed in de strijd tegen degradatie (foto onder). Irene staat nu tiende met vijftien punten uit evenveel wedstrijden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – Panningen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Spcl. Irene – Sparta’18.

Foto: Jeu Lücker

In de vierde klasse F maakte VOS opnieuw geen fout. In eigen huis was de ploeg van John Taihuttu een maatje te groot voor promovendus DEV-Arcen: 3-0. VCH leek enkele minuten voor tijd op een nederlaag af te stevenen toen SVEB op een 0-1 voorsprong kwam. De equipe uit De Boekend herpakte zich echter uitstekend en sloot met twee doelpunten op de valreep het duel winnend af (foto onder). VCH steekt door de zege TSC’04 voorbij dat bij Oostrum niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. VOS staat aan de leiding met veertig uit zestien, VCH volgt met 29 uit vijftien en TSC staat nu derde met 28 uit zestien. In de vijfde klasse F werden slechts twee duels afgewikkeld. Beide wedstrijden eindigden in twee heuse zevenklappers in Venloos voordeel. Quick Boys/Venlo won met 0-7 bij Merselo en FCV-Venlo was in ‘t Ven met 7-0 te sterk voor SV United. Het duel tussen de nummers voorlaatst, VVV’03 en nummer laatst, Meterik, werd afgelast. Quick staat aan kop met 31 uit 13, Kronenberg volgt op vier punten, FCV-Venlo neemt de derde plek in met 24 uit dertien. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – SVEB.

 

Venlonaar Matthijs van der Zanden geeft demonstratie tijdens krijgskunstgala in Parijs
zaterdag 23 maart 2013
Nerveus? Eigenlijk niet, meer een gezonde spanning. Niet zo vreemd natuurlijk want Matthijs van der Zanden staat vandaag tijdens het Martial Arts Festival in het Palais Omnisports in Parijs, Bercy op de mat voor vijftienduizend liefhebbers en de snorrende camera’s van Eurosport. Samen met vier collegae geeft hij een drie minuten durende demonstratie kobudo. Het festival is een gala waar een groot aantal vormen van krijgskunsten de revue passeert. Lees verder…

Koudste editie Venloop tot dusver in aantocht
zaterdag 23 maart 2013
De Venloop van dit jaar dreigt de koudste editie tot dusver te worden. Hoewel het morgen grotendeels droog blijft, bedraagt de maximum temperatuur slechts een tot twee graden. Bovendien waait er een stevige en koude oostenwind waardoor de gevoelswaarde ver onder nul zal zijn. Waarschuwde de organisatie het vorig jaar de deelnemers nog voor de zeer hoge temperaturen, dit jaar werden er nieuwsbrieven verstuurd met tips over kleding. Ook neemt de organisatie andere maatregelen. “We bieden de lopers warme thee aan bij het vijftien kilometerpunt en ook direct na de finish”, laat voorzitter Nico van Knippenberg bij Omroep Venlo weten. “En we proberen de doorloop na de finish zo soepel mogelijk te laten verlopen zodat de lopers snel warme kleding bij de trailer kunnen ophalen en terug kunnen naar de parkeerterreinen.” De organisatie vreest dat de publieke belangstelling door de kou een stuk minder zal zijn dan gebruikelijk. Van Knippenberg doet dan ook een beroep op de Venlose bevolking om de lopers toch aan te moedigen. “Trek een warme jas en handschoenen aan, zet een muts op en wanneer je een vrijwilliger ziet, bied hem een kop thee, koffie of soep aan en steek hem zo een hart onder de riem.”

Tijdstraffen na gele kaart in amateurvoetbal
woensdag 20 maart 2013
Amateurvoetballers krijgen met ingang van komend seizoen een tijdstraf van tien minuten bij een gele kaart. De maatregel geldt alleen voor wedstrijden in de B-categorie, dus niet voor de standaardelftallen. Dat is een van de belangrijkste maatregelen die de KNVB gaat invoeren om het geweld op de amateurvelden terug te dringen. De tijdstraf wordt vooralsnog alleen in het recreatieve voetbal ingevoerd. De amateurs uit de A-categorie (zoals topklasse en hoofdklasse), worden nog ontzien. Spelers moeten vanaf de B-junioren ook over een spelregelbewijs beschikken om speelgerechtigd te zijn. Spelers die een lange schorsing hebben gehad, moeten eerst een bewijs van sportief gedrag hebben gehaald om terug te mogen keren op het voetbalveld. De maatregel gaat 1 juli in.

Foto: Jeu Lücker

Quick Boys/Venlo en VVV’03 in evenwicht, IVO verslaat koploper Oda
zondag 17 maart 2013
In de tweede klasse H behaalde Venlosche Boys op de eigen Alde Wielerbaan een verdienstelijk gelijkspel tegen subtopper Berghem Sport: 1-1 (foto boven). Met 22 punten uit zeventien ontmoetingen staat de ploeg van Jay Driessen in de middenmoot. Deso gaat in deze klasse royaal aan de leiding. In de derde klasse C behaalde Spcl. Irene een verrassende overwinning op Blerick. Op sportpark ’t Saorbrook trok de ploeg uit Tegelen met 3-4 aan het langste eind. Door de zege blijft Irene voorlaatste maar heeft weer zicht op de nummer tien Rood Wit’62. De achterstand bedraagt nog maar drie punten. De topper in deze klasse tussen FC Oda en IVO werd met 0-1 door de Veldense ploeg gewonnen. Oda gaat met 31 punten nog steeds aan de leiding maar Baarlo is tot op een punt genaderd. IVO staat vierde met 28 punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Berghem Sport. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – Melderslo.

Foto: Jeu Lücker

In de vierde klasse F lijkt het pleit definitief beslecht. In Ysselsteyn won koploper VOS met 2-3 van de gelijknamige concurrent en staat nu met tien punten voorsprong aan kop. TSC’04 werkte zich door een nipte 2-1 thuisoverwinning op hekkensluiter Melderslo op naar de tweede plaats met 27 punten (foto boven). Een punt meer dan VCH dat verrassend met 2-0 bij DEV-Arcen verloor. De Arcense treffers werden door Jaimy Lenssen en Dieuwe Geurts gescoord. In de vijfde klasse F mocht FCV-Venlo genieten van een middagje vrijaf. De twee andere Venlose ploegen uit deze klasse stonden op sportpark Hagerhof tegenover elkaar. In een spannend duel kwam koploper Quick Boys/Venlo tegen degradatiekandidaat VVV’03 niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel (foto onder). Ondanks de remise wist Quick zich toch aan kop te handhaven. Concurrent Kronenberg was zo vriendelijk in Oirlo de punten bij SVOC’01 te laten liggen: 4-3. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Quick Boys/Venlo – VVV’03.

Hockeyheren Blerick blijven in het spoor van de koplopers
zondag 17 maart 2013
De hockeyheren van Blerick hebben zich door een 3-1 zege op Best weten te handhaven in de top van de derde klasse D. De ploeg uit Best kwam na een minuut of twintig nog wel op een 0-1 voorsprong door een aanvaller die soepeltjes door de Blerickse verdediging soleerde en fraai afrondde. Voor rust stelde Blerick via twee strafcorners echter orde op zaken. Na rust werd nog een keer gescoord. Door de overwinning blijft Blerick derde met 31 punten uit dertien wedstrijden. Uden (3-1 thuis tegen Son) gaat met 35 punten aan de leiding op een punt gevolgd door Basko dat thuis met 6-1 van Horst won. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Best.

Dames Swift lopen finale in Eindhoven mis
zondag 17 maart 2013
In november van het vorig jaar won Swift in eigen huis met 13-10 van Spes, in januari zegevierde de ploeg in Milsbeek met 13-15. Voldoende redenen derhalve om het derde duel in de kruisfinale vandaag in Reuver met vertrouwen tegemoet te zien. Helaas voor de Veldense dames lukte het niet. Na een 5-6 achterstand bij rust, verloor de ploeg van Jan Kooiman uiteindelijk met 9-11. Swift kan zich weer concentreren op de veldcompetitie die zondag 30 maart wordt hervat. Swift speelt dan in Reusel het uitduel tegen Rosolo.

Het vorig jaar stond Swift wel in de finale in Eindhoven

HandbaL Venlo verslaat SEW en staat gedeeld vierde
zaterdag 16 maart 2013
De dames van HandbaL Venlo blijven verrassend goed presteren in de kampioenspoule van de eredivisie. Vandaag bleek de ploeg van Gino Smits in sporthal Craneveld net iets te sterk voor SEW uit Wognum. Na een geruststellende 13-7 bij rust, kwam SEW toch nog gevaarlijk dichtbij. Uiteindelijk wonnen de Venlose dames met een doelpunt verschil: 24-23. HandbaL Venlo en SEW delen nu de vierde plaats met elk zeven punten uit zeven duels. De heren behaalden in de strijd tegen degradatie een belangrijke 20-14 zege op DIOS. Door het resultaat staat de ploeg nu met 18 punten uit 24 wedstrijden op een redelijk veilige achtste plek. Het blijft echter uitkijken geblazen omdat nummer veertien en hekkensluiter Nieuwegein slechts zes punten achterstand heeft en ook nog eens twee duels minder heeft gespeeld. Volop spanning in die divisie derhalve.

Swift Velden in kruisfinale tegen Spes
dinsdag 12 maart 2013
De dames van Swift spelen zondag in Reuver de kruisfinale tegen Spes uit Milsbeek. Omdat Swift en Be Quick in de reguliere competitie gelijk waren geëindigd, zou er donderdag in Groesbeek een beslissingsduel worden gespeeld. Dit duel gaat echter niet door omdat de Brabantse dames de wedstrijd niet willen spelen. Daardoor speelt Swift tegen Spes en neemt Be Quick uit Nuland het in de andere kruisfinale op tegen De Korfrakkers uit Erp. De wedstrijd van Swift begint om 16.00 uur.

Swift Velden verliest topper van Korfrakkers (update)
zondag 10 maart 2013
De dames van Swift Velden zijn er in de eigen sporthal De Visgraaf niet in geslaagd koploper De Korfrakkers van winst af te houden. De nummer twee verloor na een 5-6 ruststand uiteindelijk met 7-10. Ernstige consequenties heeft dat niet voor Swift omdat de ploeg al verzekerd was van het spelen van de kruisfinale de volgende week in Reuver. Toch heerst er teleurstelling bij Swift-speelster Celine Bergmans. “We hadden ons voorgenomen om er vol voor te gaan. Vooral omdat De Korfrakkers een bepaalde arrogantie uitstraalt waar we niet goed tegen kunnen. Er had beslist meer ingezeten, een gelijkspel was gezien het veldspel volgens mij terecht geweest. Helaas scoren we in de tweede helft maar twee keer en dan moet je het toch echt bij jezelf zoeken.” Tegen wie Swift in de kruisfinale speelt, is nog niet bekend. Naast Swift en Korfrakkers hebben ook Be Quick en Spes zich geplaatst. In de reguliere competitie is Korfrakkers op de eerste plaats geëindigd, gevolgd door Spes. De derde plaats wordt gedeeld door Swift en Be Quick. Later deze week spelen beide ploegen een beslissingswedstrijd om de derde plaats. De winnaar speelt tegen Spes, de verliezer tegen Korfrakkers. “Ik speel liever tegen Spes of Be Quick”, zegt Celine, “maar wanneer het toch Korfrakkers wordt, zullen we er weer vol voor gaan. Ik wil in Reuver winnen en het liefst een week later de finale in Eindhoven ook. Onze doelstelling, het halen van de kruisfinale is bereikt, maar ik wil meer.”

VCH loopt in op VOS, Venlosche Boys wint weer eens
zondag 10 maart 2013
Venlosche Boys heeft vandaag een belangrijke zege geboekt in de tweede klaase H. Na drie nederlagen op rij won de ploeg van Jay Driessen vandaag met 1-2 in en van Helden en staat daardoor met 21 punten uit zestien wedstrijden op een plek in de middenmoot. In 3C werden de duels Blerick – Sparta’18, Spcl. Irene – Rood Wit’62 en IVO – Helmondia afgelast. Belfeldia boekte in Budel een verdienstelijk en nuttig gelijkspel. Het werd 2-2. Door het behaalde punt staat Belfeldia nu op een gedeelde tiende plaats met vijftien punten uit veertien wedstrijden. In de vierde klasse F speelde de top vier tegen elkaar. Alle andere wedstrijden werden afgelast. Op de berg leed koploper VOS verrassend puntverlies tegen de nummer vier TSC’04: 1-1 (foto onder). In De Boekend speelden de nummers twee en drie tegen elkaar (foto boven). In Ysselsteyn won VCH met 1-5. Vandaag deed de ploeg van Ger Verheijen het nog eens dunnetjes over. Na een 2-0 ruststand, won VCH uiteindelijk eenvoudig met 4-1. Door de zege klimt VCH naar de tweede plaats met 26 punten uit dertien wedstrijden op acht punten van koploper VOS dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. TSC’04 blijft vierde met 24 uit veertien. In de vijfde klasse F werd slechts een duel gespeeld, alle andere wedstrijden werden afgelast. In eigen huis kwam VVV’03 niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen America. Veel schieten de Venlonaren met het punt niet op. De formatie van John Buksak blijft voorlaatste met elf punten uit dertien duels. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – Ysselsteyn. Klik hier voor foto’s van het duel VOS – TSC’04. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – America.

Foto: Jeu Lücker

Indewandelgangen.com laat er geen gras over groeien
zondag 10 maart 2013
Het moest eigenlijk een magazine met uitgebreide informatie over het amateurvoetbal in Limburg worden, ondersteund door een website. Het zou iets anders lopen. Binnen enkele maanden trok de site tienduizenden bezoekers per week, een samenwerking met Livescore Zuid II is inmiddels aanstaande en ook TV Limburg lijkt geïnteresseerd. Kortom, Indewandelgangen.com boert meer dan goed. Lees verder…John Taihuttu wellicht ook volgend seizoen trainer van VOS
zaterdag 9 maart 2013
Eerder dit seizoen gaf trainer John Taihuttu van VOS aan de club na dit seizoen te willen verlaten omdat hij aan iets anders toe was. Dat is inmiddels allerminst zeker want de coach lijkt op zijn beslissing teruggekomen te zijn. “Ik ben hier een aantal jaren geleden begonnen aan een meerjaren plan”, laat Taihuttu aan Indewandelgangen.com weten. “Dit jaar had ik echt het idee dat het tijd was om op te stappen. Er staat nu een stabielere club dan toen ik aantrad en de selectie is een goede mix. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging maar de juiste club zat er voor mij niet bij. Daarna ben ik na gaan denken en hebben ook de spelers zich nadrukkelijk ingezet om mij bij de club te houden.” Hoewel er nog geen nieuw contract tussen beide partijen is getekend, lijkt het slechts om details te gaan. VOS staat riant aan kop in de vierde klasse F. De ploeg heeft negen punten voorsprong op Ysselsteyn en tien op TSC’04 en VCH, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zondag ontvangt VOS TSC’04, VCH neemt het thuis op tegen Ysselsteyn.

Zondag generale repetitie voor de dames van Swift Velden
donderdag 7 maart 2013
In december verloor Swift drie duels op rij en dreigde het contact met de top vier kwijt te raken. De beste vier ploegen uit de reguliere competitie van de topklasse plaatsen zich voor de kruisfinale. In 2013 volgde echter een opmerkelijk herstel. De Veldense dames vochten zich via concurrenten als Spes, Be Quick en afgelopen zondag Rosolo naar een plek in de kruisfinale. Aanstaande zondag speelt Swift de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen koploper De Korfrakkers, een ploeg die vijf punten voor staat op het op de tweede plaats bivakkerende Swift en dus niet meer is te achterhalen. Naast Swift en De Korfrakkers hebben ook Spes en Be Quick zich voor de kruisfinale, die 17 maart in sporthal De Schans in Reuver wordt afgewerkt, geplaatst. De organisatie is in handen van korfbalclub ROKA. De winnaars van de kruisfinales plaatsen zich voor de finale om het landskampioenschap zaterdag 23 maart in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Ook de meiden van Swift doen het goed. Zaterdag 16 maart strijden de B1 en C1 om het Nederlands jeugdkampioenschap in Reusel. Daarmee lijkt de toekomst van het Veldense korfbalbolwerk verzekerd.

Sander Schutgens winnaar Berden Voorjaarsloop
zondag 3 maart 2013
Vandaag is de achtste editie van de Berden Voorjaarsloop gelopen. Sander Schutgens (foto) schreef de vijftien kilometer op zijn naam in een tijd van 48 minuten en 37 seconden. Tweede werd Ricardo Floris. Hij had 42 seconden achterstand op de winnaar. Jeroen Pollen legde met een tijd van 50 minuten en 37 seconden beslag op de derde plaats. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Quick Boys/Venlo lijdt pijnlijke nederlaag, VOS maakt geen fout
zondag 3 maart 2013
In de tweede klasse H heeft Venlosche Boys andermaal een nederlaag geleden. In eigen huis was de ploeg niet opgewassen tegen SSS’18 uit Overloon: 2-3. Door de nederlaag dreigt Venlosche Boys langzaam maar zeker naar de degradatiezone af te zakken. In de derde klasse C verloor koploper FC Oda thuis met 0-4 van Baarlo. IVO profiteerde optimaal door in Belfeld met 0-1 van Belfeldia te winnen. De Veldenaren naderen de koplopers Sparta’18 en FC Oda tot op drie punten. Blerick won met 0-4 bij Rood Wit’62 en Spcl. Irene verloor met 3-2 bij Panningen. Irene staat met negen uit dertien voorlaatste in de derde klasse C.

Foto: Jeu Lücker

In de vierde klasse F maakte VOS geen fout. De ploeg van John Taihuttu won eenvoudig met 1-5 van en in Oostrum. In Tegelen won VCH de stadsderby tegen TSC’04 met 1-2 (foto onder). Door de zege staat de formatie uit De Boekend met 23 punten uit twaalf wedstrijden op een derde plek, een punt achter Ysselsteyn dat een duel meer heeft gespeeld. VOS gaat ongenaakbaar aan de leiding met 33 punten. In de vijfde klasse F leed koploper Quick Boys/Venlo in eigen huis een 1-2 nederlaag tegen de nummer twee Kronenberg (foto boven). Bij rust stond Quick nog met 1-0 voor. Het was pas het tweede verlies dit seizoen. Eerder verloor de fusieclub uit Venlo Zuid ook al van Kronenberg. In Kronenberg werd het 4-3. Quick en Kronenberg delen nu de koppositie met ieder 27 punten. De Venlonaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. FCV-Venlo won met 0-2 bij Meterik waardoor de ploeg uit ‘t Ven nu derde staat met 21 punten, zes punten achter de beide koplopers. VVV’03 dolf met 2-0 het onderspit bij Resia. De formatie van John Buksak blijft daardoor voorlaatste met tien punten twaalf wedstrijden, een meer dan hekkensluiter Meterik. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – VCH. Klik hier voor foto’s van het duel Quick Boys/Venlo – Kronenberg.

Foto: Jeu Lücker

 

Swift Velden plaatst zich voor kruisfinale
zondag 3 maart 2013
Door een uitstekende maar nipte 13-14 zege in Reusel op Rosolo, met een afgekeurd doelpunt van Rosolo in de slotfase, weten de dames van Swift Velden zich verzekerd van een plaats in de kruisfinale die zondag 17 maart in Reuver wordt gehouden. Swift staat nu op een tweede plek in de topklasse met achttien punten uit dertien wedstrijden en heeft vijf punten achterstand op koploper De Korfrakkers uit Erp. Zondag wacht de ploeg van Jan Kooiman de thuiswedstrijd tegen de koploper in sporthal De Visgraaf.

Dames HandbaL Venlo boeken winst in kampioenspoule
zaterdag 2 maart 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben vanavond in de eigen sporthal Craneveld een puike prestatie tegen Hellas uit Den Haag neergezet. Een 14-15 achterstand bij rust werd door de ploeg van Gino Smits in de tweede helft omgebogen naar een 33-29 overwinning. Door de zege stijgt HandbaL Venlo naar de vierde plek in de kampioenspoule met vijf punten uit vijf wedstrijden. SEW heeft ook vijf punten maar een slechter doelsaldo. Hellas staat nu op de laatste plaats met vier punten. De volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VOC Amsterdam op het programma.