Zet Swift opgaande lijn voort?

 

vrijdag 25 september 2015
Zondag neemt Swift Velden het in eigen huis op tegen Rosolo. De ploeg uit Reusel stelde tot dusver enigszins teleur door van de drie wedstrijden er twee te verliezen. De eerste winst werd afgelopen zondag thuis tegen Altior behaald. Swift won zondag in Nuland nipt van regerend landskampioen Be Quick en staat nu op twee punten van koploper De Korfrakkers.

Niet dat de dames van Swift geen waarde hechten aan de veldcompetitie, maar veelal worden de wedstrijden op het veld gebruikt als voorbereiding op de zaalcompetitie. “Laat ik voorop stellen dat we natuurlijk ook alle wedstrijden in de veldcompetitie willen winnen”, vertelt Swift-speelster Anouk Bergmans, “maar we experimenteren ook veel met opstellingen zodat we goed voorbereid de zaalcompetitie in kunnen. Dat experimenteren heeft ook als voordeel dat we jonge meiden ervaring met het niveau in de topklasse op kunnen laten doen. Neemt niet weg dat we natuurlijk wel de kruisfinale willen halen.” Intussen is Jan Kooiman alweer zijn vierde seizoen als trainer ingegaan bij de Veldense dameskorfbalclub, iets wat in, bijvoorbeeld, het amateurvoetbal bijna ondenkbaar is. Anouk is ervan overtuigd dat de coach nog steeds veel te bieden heeft. “Jan Kooiman is ontzettend goed in het analyseren van de tegenstander en het toepassen van tactieken. Zijn trainingen zijn altijd vernieuwend waardoor we steeds bijleren en ons ontwikkelen. En daar gaat het tenslotte toch om.”

Onderschatting
Zondag is Rosolo te gast in Velden. De geelzwarte formatie van trainer Teun Slot draait wat stroef en wist tot dusver slechts een duel te winnen. Anouk waarschuwt echter voor onderschatting. “Bij die ploeg is een aantal routiniers gestopt en enkele speelsters zijn lager gaan spelen. Maar ze hebben ontzettend veel talentvolle jeugd in huis. De A1-jeugd is niet voor niets zowel in de zaal als op het veld Nederlands kampioen geworden. Het is een ploeg met veel werklust en snelheid. Toch zie ik wel kansen om de twee punten in Velden te houden. We staan de laatste weken verdedigend goed en we benutten onze kansen. Tegen Stormvogels hebben we er niet voor niets 21 ingelegd.”

Korfrakkers
Na het duel met Rosolo wacht donderdag alweer een thuisduel om de beker tegen De Korfrakkers, en daar heeft de ploeg van Jan Kooiman nog een appeltje mee te schillen. De eerste competitiewedstrijd werd in Erp immers met 16-12 verloren. Anouk: “We zullen alles op alles zetten om die wedstrijd te winnen. Ik zie de beker als een echte prijs waar je niet zoveel wedstrijden voor hoeft te spelen. Maar het zal moeilijk worden. Ik zie De Korfrakkers, Swift en Be Quick als de sterkste ploegen van de topklasse, DDW is een outsider waar rekening mee moet worden gehouden.”

De wedstrijd zondag tegen Rosolo begint om 14.45 uur. Donderdagavond is De Korfrakkers in Velden te gast. Aanvang van die wedstrijd: 20.00 uur.