Swift wint en behoudt koppositie

zondag 13 mei 2018
De korfbalsters van Swift hebben vanmiddag in eigen huis een flinke stap richting playoffs gezet. De ploeg van Han Janssens versloeg concurrent DDW uit Hooge-Mierde met 17-13 en handhaafde zich daarmee aan de kop van de topklasse. Met nog twee duels te gaan verdedigen de Veldense dames een voorsprong van een punt op Be Quick en Spes en twee punten op DDW en De Korfrakkers.

Swift begon niet sterk aan de eerste helft en kwam dan ook met 0-2 achter. Daarna herpakte de ploeg zich en nam een 3-2 voorsprong. Toch kon Swift deze voorsprong, mede door slechte passing, kansen niet benutten en duels niet winnen, niet vasthouden. DDW profiteerde hiervan en kwam weer op een 4-6 voorsprong en wist die voordelige marge van twee treffers tot aan de rust vast te houden: 5-7.

Vertrouwen
Alle zeilen moesten worden bijgezet om de punten in Velden te behouden. De thee deed Swift kennelijk goed want na rust kwam Swift weer snel op gelijke hoogte. Toch wist DDW weer twee keer achter elkaar te scoren, waardoor de ploeg uit Hooge Mierde weer de leiding nam. Swift begon steeds beter te spelen, kreeg meer vertrouwen en boog de 7-9 achterstand om in een 11-9 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Sterker nog, de marge werd met twee treffers uitgebreid waardoor er na de volle speeltijd 17-13 op het scorebord stond. Na een zwakke eerste part, pakte de formatie van Han Janssens het goed op en wist zich naar een belangrijke zege te knokken. Volgende week heeft Swift wederom een vrij weekend. Zaterdag 26 mei speelt het tegen De Korfrakkers in Erp.

Uitslagen Topklasse
De Korfrakkers – Be Quick 5-8
De Peelkorf – Spes 6-13
Prinses Irene – Rosolo 7-9
Swift – DDW 17-13