Swift wint de laatste competitiewedstrijd

zondag 25 februari 2018
Swift speelde vandaag in Nistelrode de laatste zaalcompetitiewedstrijd tegen Prinses Irene. Ook vandaag stond voor beide teams niks meer op het spel. Prinses Irene zal na een jaar topklasse volgend seizoen weer in de hoofdklasse spelen. De ploeg van Han Janssens won met 12-23.

Toch wilde beide teams vandaag een goede prestatie neerzetten. De opdracht voor Swift was om vanaf het begin de druk te zetten en aanvallen met goede combinaties uit te voeren om zo snel uit te lopen. Dit liep niet zoals gehoopt. Swift kwam zelfs met 2-0 achter. Toch herpakte de equipe uit Velden zich en kwam terug tot 2-3. Na de time-out begon het bij de ploeg beter te lopen en liep Swift langzaam uit naar een grotere voorsprong. Hierdoor werd er met een 5-12 tussenstand de rust in gegaan.

Swift kwam ontzettend sterk uit de rust. Na vijf minuten spelen liep Swift uit naar 6-17. Daarna stokte de productie aan Veldense zijde. Er werden goede aanvallen gecreëerd maar deze werden niet voldoende afgerondbeloond met een doelpunt. Prinses Irene profiteerde hiervan en scoorde wel: 11-20. In de laatste fase van de wedstrijd maakte Han Janssens nog gebruik van de wisselmogelijkheden. Uiteindelijk won Swift met 12-23. Topscoorster vandaag was Anouk Bergmans met zes doelpunten.

Het behalen van de play-offs is niet gelukt waardoor de zaalcompetitie er nu voor Swift op zit. De ploeg zal zich nu gaan voorbereiden op de veldcompetitie waarin Swift momenteel op de eerste plek staat.