Swift verliest kruisfinale

zondag 10 juni 2018
Na een seizoen hard werken, een nieuw spelsysteem en het inpassen van enkele nieuwe speelsters, was het de formatie van Han Janssens gelukt om als eerste te eindigen in de reguliere competitie en tevens de kruisfinale veilig te stellen. Dit was al een hele prestatie op zich. Maar de ploeg uit Velden wilde meer, de finale halen. Maar dat lukte niet. Swift moest vandaag in de kruisfinale haar meerdere erkennen in Spes: 13-16.

Spes opende de score, waarna Swift weer op gelijke hoogte kwam door een afstandsschot van Anouk Stoffels. Beide ploegen scoorden om beurten waarbij Spes het voornamelijk van standaard situaties moest hebben. Net voor rust scoorde Shenna Janssen de belangrijke 6-6 en met deze stand werd de rust in gegaan. Swift wist dat er wat te halen viel maar had het niet gemakkelijk met de dubieuze beslissingen van de arbitrage. Toch ging Swift met vol vertrouwen de tweede helft in en wist ook dat de afronding scherper moest zijn om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

In de tweede helft scoorde Spes drie keer op het rij en had een gat geslagen. Waarbij de afstandsschoten bij Spes ook vaak doel troffen. Swift bleef doorvechten en het was Lotte Koper die de belangrijke aansluitingstreffer scoorde: 11-12. De thuisploeg kreeg er weer vertrouwen in, maar door enkele dubieuze beslissingen kon Swift niet doordrukken en wist Spes de wedstrijd naar zich toe te trekken en uiteindelijk het duel rustig uit te spelen. Hiermee won de ploeg uit Milsbeek met 13-16 en speelt volgende week de finale tegen Be Quick uit Nuland dat vandaag met 18-10 van DDW won.